2:4
(1:1, 1:1, 0:2)

Dukla doma proti Kolínu tři body z ledu Frýdku-Místku nepotvrdila

24.01.2024 / Tomáš Lysý

Jihlavští hokejisté chtěli pondělní bodový import z ledu Frýdku-Místku potvrdit doma proti Kolínu. Kozli sice začali lépe, ale na jejich vedení v 11. minutě odpověděl z přesilovky Tomáš Harkabus. Zkraje druhé části se Kolín opět ujal vedení, ovšem Jihlava znovu našla reakci zásluhou Vlastimila Bilčíka. Na začátku třetího dějství nevyužila Dukla hned tři přesilové hry a byla potrestána. Osm minut před koncem se trefil Matěj Chalupa a při snaze o vyrovnání při hře bez brankáře trefil prázdnou jihlavskou branku Josef Skořepa. Jihlava prohrála 2:4 a tabulkou výše se tentokrát neposouvá.
24.01.2024 17:30, Chance Liga - 42. kolo

HC Dukla Jihlava

Maláč – Bilčík, Strejček, Dundáček, Koštoval, Ozols, Kočí, Číhal – Čachotský (C), Toman, Cachnín – Harkabus (A), Havránek, Jelínek – Štefančík, Pořízek, Jungwirth – Báťa, Rauš, Brož
2

SC Marimex Kolín

Hrenák – Šedivý, Kolmann (C), Piegl, Němec, Hampl, Häusler – Vrhel, Král (A), Chalupa – Šedivý, Skořepa (A), Lang – Síla, Kloz, Ouřada – Gajda, Moravec, Pajer
4
Branky a nahrávky: 11. Harkabus (Bilčík, Čachotský), 32. Bilčík (Jungwirth) – 8. Šedivý, 24. Lang (Král, Moravec), 52. Chalupa (Hampl), 60. Skořepa (Šedivý). Rozhodčí: Petružálek, Barek – Kráľ, Blažek. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. Diváci: 491. Střely na branku: 42:22. Zblokované střely: 3:8. Vhazování: 36:32. Průběh utkání: 0:1. 1:1, 1:2, 2:2. 2:4.

Průběh utkání

Hned na začátku zápasu musel Maláč v jihlavské brance likvidovat těžkou střelu Vrhela, kterou dokázal zneškodnit. Kolín byl aktivnější, avšak do vedení mohla jít Dukla. Cachnín ale před prázdnou brankou neměl příliš šancí dosáhnout na prudkou přihrávku spoluhráče Tomana. Za delší konec provazu začal naopak tahat Kolín. Maláč totiž i za pomocí obránce Strejčka vyrazil střelu Langa, který se před ním zjevil sám. Kotouč se však odrazil zřejmě od kalhot jihlavského beka a před brankou si ho našel Daniel Šedivý, který procpal puk do sítě. Červenožlutí ale dokázali rychle zareagovat využitou přesilovkou. Čachotský dal puk na osu hřiště na modrou pro Bilčíka, jenž našel na vrcholu pravého kruhu Tomáše Harkabuse a proti jeho pumelici promáchla lapačka gólmana Hrenáka naprázdno. A protože v další přesilovce nevyužil velkou šanci Jelínek, jenž byl mezi kruhy zcela sám a brankář hostí jeho střelu zázračně vyrazil, šlo se do kabin za stavu 1:1.

Do druhého dějství vstoupila Dukla šancí Čachotského, jehož ránu z levého kruhu vytěsnil Hrenák maskou. Radoval se tak znovu Kolín, tentokrát v přesilové hře. Kryštof Lang převzal kotouč nad levým kruhem a jeho dělovka skončila přesně u tyče. V polovině utkání mohlo být srovnáno. Cachnín sebral puk ve středním pásmu a sám si připravil celou akci. Zakončil jí střelou, která gólmanovi Kolína vypadla z lapačky, ale k dorážce se domácí nedostali. Za další dvě minuty se však radovali. Vlastimil Bilčík od modré vystřelil a brankář hostí neměl nárok. Do konce třetiny se skóre i přes přesilovku Dukly i Kolína neměnilo - 2:2.

V čase 40:33 – 47:39 měla Dukla výhodu hned tří přesilových her, jenže ke své smůle je nedokázala využít. Kolínu nalila ubráněná oslabení krev do žil. Chalupa s Hamplem ještě Maláče po hezké kombinaci nepřekonali, ale osm minut před koncem se už radovali. Matěj Chalupa získal puk ve středním pásmu na levé straně, nabruslil si na bližší kruh a perfektní ránou ke vzdálenější tyči nedal Maláčovi šanci.

Vzápětí šli navíc domácí do oslabení, ve kterém mohl definitivně rozhodnout Piegl, jeho tvrdou ránu ale zastavila tyčka. Kolínu to vůbec vadit nemuselo. Jihlava zkusila dvě a půl minuty před koncem risk při hře bez gólmana, kterou v závěru utkání velmi dobře hrající Kolínští zvládli a trefili volnou klec. Dlouholetý hráč a bývalý kapitán Dukly Josef Skořepa se ujal puku ve středním pásmu a z levé strany neměl problém zakončit. Proti svému dlouholetému zaměstnavateli branku jako správný bývalý lídr neslavil. Kolín vyhrál v Pelhřimově nad Jihlavou 4:2 a po čtyřech porážkách zabral, čímž se na sedm bodů odpoutal od sestupových vod. Dukla je ve vyrovnané tabulce osmá s minimální ztrátou na pátý Sokolov.

Ohlasy trenérů

Petr Martínek (SC Marimex Kolín): Samozřejmě jsme nesmírně šťastní, že jsme dokázali vyhrát. Neprocházíme totiž nejlepším obdobím. Měli jsme sérii porážek, kterou jsme potřebovali někde zastavit, proto jsme tak šťastní. Věděli jsme, že Dukla má sice trošku obměněný kádr, ale kádr výborný, který měl teď výborné výsledky. Věděli jsme, že musíme žrát led, padat po hlavě do střel a urvat zápas za každou cenu. To se nám povedlo, vezeme domů tři body a jsme šťastní.

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): Ze zápasu a výsledku samozřejmě nadšení nejsme. V minulých zápasech jsme dokázali začít lépe, ale tentokrát jsme měli trošku vlažný vstup do zápasu a to se neslo celým zápasem. Gólman hostí měl pár výborných zákroků, kdy svůj tým dokázal podržet. My jsme dali z první přesilovky gól a pak už jsme si zase mysleli, že to půjde samo. V dalších početních výhodách jsme si nedokázali vytvořit další šance. Rozhodující bylo čtyřminutové oslabení, které soupeř zvládl a nalilo mu to krev do žil. Kolín poznal, že zde může udělat dobrý výsledek nebo zápas dotáhnout do prodloužení. Potom se mu povedla dobrá akce, rychlý protiútok zakončený parádní trefou k tyčce. Hosté hráli play off hokej o bytí a nebytí, my jsme na něj nedokázali přistoupit a proto jsme prohráli.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie