3:2
(2:1, 0:0, 1:1)

Venkovní přetahovaná nevyšla. Dukla těsně podlehla Pardubicím B

21.02.2024 / Vít Trubička

Další klání sehrála Dukla na ledě pardubické rezervy. Proti Dynamu B pravidelně musela dotahovat ztrátu, nicméně hned dvakrát se jí to podařilo. Nejprve srovnal Matouš Menšík, následně Fabien Kočí. Právě na jeho střelu ale přišla rychlá odpověď ze strany domácího týmu, se kterou si už Jihlava nedokázala poradit a v závěrečném tlaku nepřekonala gólmana Honzíka. Z Chrudimi tedy odjíždí bez bodů.
21.02.2024 18:00, Chance Liga - 49. kolo

HC Dynamo Pardubice B

Honzík – Zdráhal, Hrádek, Chabada, Nedbal, Voženílek, Tvrdík – Herčík, Rákos (A), Hrníčko – Urban, Mikyska, Rohlík – Pochobradský, Kaut (C), Žálčík (A) – Lichtag, Rouha, Zeman
3

HC Dukla Jihlava

Maláč – Dundáček, Kočí, Bilčík, Strejček, Ozols, Chvátal, Koštoval – Čachotský (C), Menšík, Cachnín – Štefančík, Havránek, Jungwirth – Harkabus (A), Toman, Jelínek – Brož, Pořízek, Šik
2
Branky a nahrávky: 6. Lichtag (Rouha, Hrádek), 19. Herčík (Urban, Rákos), 49. Žálčík (Pochobradský, Kaut) – 8. Menšík (Bilčík, Čachotský), 48. Čachotský (Kočí, Menšík). Rozhodčí: Bejček, Kostourek - Hájková, Malý. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 327. Střely na branku: 21:29. Zblokované střely: 4:12. Vhazování: 33:25. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.

Průběh utkání

Úvod zápasu byl dost vyrovnaný, zpočátku měla více šancí Dukla, postupně se do akce dostávala i pardubická rezerva, která se také zhostila role prvního střelce klání. Jakub Lichtag před brankovištěm převzal zadovku od Rouhy a ihned jí umístil k bližší tyčce Maláčovy svatyně.

Jihlavská odpověď na sebe ale nenechala dlouho čekat. Dukla se záhy po obdržení gólu dočkala přesilovky, kterou předčasně ukončil v čase 7:24 Matouš Menšík. Ten v mezikruží vystihl Bilčíkův pas a doklepl jej za záda Davida Honzíka.

Aktivita ovšem neustávala. Další velkou šanci mělo Dynamo B, avšak tentokrát Filip Maláč pohotově zasáhl proti dorážce Tomáše Kauta. Pardubickému týmu se následně dařilo o něco více, další slibné šance měli Hrníčko s Rohlíkem, kteří ale na Maláče recept nenašli. To se povedlo až v závěru díky přesilovce domácího týmu a přesnému zakončení Daniela Herčíka. Východočeši tedy po úvodní dvacetiminutovce vedli o jednu branku.

Do druhého dějství vstoupila lépe Dukla, která se ihned dostala do útočného prostoru před Honzíka. Přestože si několik šancí vytvořil i domácí tým, stále to byli Jihlavští, kdo byl častěji na kotouči a určoval tempo hry. S tím souviselo i množství střeleckých příležitostí.

Právě to se ale postupně vyrovnávalo a i Východočeši zvládli ohrozit klec Maláče. Gólman Dukly se ovšem blýskl třemi vydařenými zákroky, nejprve proti zakončení Pochobradského, následně Rouhy a Zdráhala. Závěr druhé periody ale znovu patřil Jihlavě, přesto už gól v Chrudimi k vidění nebyl a domácí Dynamo B stále vedlo o jeden gól 2:1.

I třetí třetinu zahájila Dukla aktivněji než domácí celek. Soupeře zvládala držet v šachu, avšak nedostala se do výraznějšího ohrožení svatyně Davida Honzíka. Postupně si ale Jihlavští své šance vytvořili, byť Dynamo zvládal jistit připravený Honzík mezi třemi tyčemi.

Přesto se nakonec Dukla vyrovnávacího gólu dočkala. Tomáš Čachotský dopravil kotouč do odkrytého prostoru Honzíkovy klece a vrátil Duklu zpátky do hry. Nadšení ovšem dlouho netrvalo, protože už o minutu později z brejku přelstil Maláče Lukáš Žálčík, čímž Pardubice opět vedly.

Přestřelka mohla pokračovat další trefou, tentokrát z hole Jonáše Jungwirtha. Tu ovšem v poslední možné chvíli Honzík pokryl. Hra posléze pokračovala ve vysokém tempu na obou stranách. Jihlavě hrála do karet i další početní výhoda, která navíc záhy byla dvojnásobná. V ní si vytvořila velký tlak na Honzíkovu klec, avšak chtěný gól z toho tentokrát nepadl.

V poslední minutě ještě zkusila Dukla hru bez gólmana, přesto ani tentokrát se prosadit nedokázala a definitivně tak odjela z chrudimského stadionu bez bodů.