7:1
(2:1, 2:0, 3:0)

Vlkova domácí premiéra byla úspěšná

29.01.2003 / RTD

Na Horáckém zimním stadiónu se v rámci 36. kola první ligy střetla jihlavská Dukla s opavským Slezanem. V tomto utkání se poprvé v letošní sezóně domácím fanouškům představil asistent trenéra Petr Vlk v roli hráče a po šedesáti minutách musel být víc než spokojen. I s jeho pomocí totiž jihlavské mužstvo zvítězilo 7:1.
29.01.2003 17:30, 1. liga ČR - 36. kolo

HC Dukla Jihlava

Sáblík - Ficenc, Chmelíř, Duben, Šefčík, Malena, Morava - Rytnauer, Bakus, Hlouch - Adamčík, Altrichter, Jantovský - Zdráhal, Kaňkovský, Olesz - Čachotský, Vlk, Říha - Cmunt
7

HC Slezan Opava

Šlupina (29. Chylík) - Prokop, Vilášek, Vosátko, Kramný, Přibyla, Raška, Salajka - Tomáš Lhotský, Najdek, Duba - Horný, Boháč, Šebesta - Suchánek, Sochorek, Mikšan - Zdeněk, Luděk Lhotský
1
Branky: 8. Zdráhal (Morava), 16. Malena (Zdráhal, Kaňkovský), 23. Olesz (Kaňkovský, Morava), 29. Morava (Malena), 55. Morava (Vlk), 56. Adamčík (Kaňkovský, Šefčík), 59. Rytnauer (Bakus, Hlouch) - 14. Lhotský (Vosátko) Rozhodčí: Dvořák - Havlín, Kureš. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:0. Oslabení: 0:0. Diváci: 2045.

Hráč zápasu: Marián Morava (Jihlava)

Průběh utkání

Do utkání vstoupili lépe hosté, kterým napomohla početní převaha při vyloučení jihlavského obránce Ficence. Ve třetí minutě se ke střele z prostoru mezi kruhy dostal opavský kapitán Šebesta, Sáblík však jeho pokus kryl. Podobně se jihlavskému gólmanovi vedlo i o tři minuty později, když zlikvidoval sólo Tomáše Lhotského. Ve stejné minutě, prakticky z protiútoku, na druhé straně hřiště zahrozil Rytnauer, ovšem opavský brankář jihlavskému útočníkovi gólovou radost pokazil. První branky utkání se tak fanoušci dočkali až v minutě osmé, když Šlupinovy betony prostřelil Pavel Zdráhal, 1:0. V deváté minutě už mohli domácí vést o dvě branky, jenže Rytnauer proti Šlupinovi ani napodruhé neuspěl. A tak ve čtrnácté minutě udeřili hosté. Po závaru před jihlavskou brankou se prosadil Tomáš Lhotský a vyrovnal tak na 1:1. O minutu později dostali domácí poprvé v zápase možnost hrát přesilovou hru. Využili ji po 39 sekundách, když červené světlo za Šlupinovými zády rozsvítil Rostislav Malena, 2:1. V polovině devatenácté minuty opět musel zasahovat domácí gólman Sáblík, který zlikvidoval brejk Suchánka. To také byla poslední šance v první třetině.

foto: Jihlavské listy
Lukáš Chmelíř a Rosťa Olesz, foto: Jihlavské listy

Od druhé třetiny jako by si ledovou plochu pronajali pouze domácí. Hosté se postupně vytráceli a Dukla tak mohla zvýšit své vedení. Ve dvacáté třetí minutě se po Šlupinově klopýtnutí mazácky prosadil Rostislav Olesz, pro kterého to byla premiérová branka v jihlavském dresu, 3:1. O šest minut později domácí vyhnali Šlupinu z branky. S nepovedenou střelou Mariána Moravy ze střední vzdálenosti by neměl mít větší problém snad ani dorostenec, opavského gólmana však přesto překvapila, 4:1. V brance hostů tak v polovině utkání vystřídal Šlupinu mladičký Chylík. Tomu ve třicáté třetí minutě po Zdráhalově střele pomohlo břevno, a když si na druhé straně jihlavský Sáblík v posledních dvou minutách poradil se šancemi Lhotského a Viláška, odcházeli hráči do kabin po druhé třetině za stavu 4:1.

foto: Jihlavské listy
Laďa Rytnauer, foto: Jihlavské listy

Tento stav vydržel na ukazateli až do padesáté páté minuty a neohrozil ho ani jihlavský Altrichter, který na začátku třetí třetiny trefil tyč. Poté se však v rozmezí 92 sekund dvakrát prosadili domácí. Nejprve po přihrávce Petra Vlka podruhé v utkání rozvlnil opavskou síť Marián Morava a poté Dušan Adamčík za pět sekund potrestal vyloučení Luďka Lhotského, 6:1. Šedesát pět sekund před koncem pak ještě konečně našel recept na gólmana v brance hostů Ladislav Rytnauer a upravil skóre na konečných 7:1. Dukla tak završila jeden z nejlepších výkonů na domácím ledě v letošním sezóně a po zásluze si do tabulky připsala další tři body.

Ohlasy trenérů

Josef Doboš (Opava): K dnešnímu utkání jsme přijeli s hromadou hráčů, kteří jsou nemocní a mají teploty. I přesto chtěli jít do zápasu a udělat vše proto, aby se dostali do playoff. To nám už ale asi uteklo a tak se budeme muset připravit na boj alespoň o deváté či desáté místo. Dnes jsme byli důstojným soupeřem snad jen v první třetině, kdy měly šance oba týmy. Naši hráči jeli dvakrát či třikrát sami na branku, ale své šance neproměnili. Od druhé třetiny byla vidět síla domácího mančaftu, který nás opravdu přejel. Nemůžu než soupeři poblahopřát - vyhrál zaslouženě.

Jiří Režnar (Jihlava): V první třetině jsme se nemohli dostat pořádně do tempa, ale bylo to dáno tím, že zatímco soupeř hrál na tři útoky, my jsme hráli na čtyři lajny. Bylo to tak z naší strany takové zabržděné. Od čtrnácté minuty, kdy jsme dostali inkasovali branku, hráči začali hrát lehkovážně. Viděli, že když byli v pohybu, soupeře přebruslili. Ve druhé a třetí třetině to byl z naší strany chvilkama takový bezstarostný hokej, na mé gusto možná až moc. Soupeř ujížděl do brejků jeden na nikoho, dva na jednoho... Přitom jsme před utkáním i po druhé třetině hráče upozorňovali, že Opava je známá tím, že ve středním pásmu kvalitně ztečovává přihrávku na křídla. Jak říkám, občas toho bylo na moje gusto už trošičku moc. Hráči sice stále hráli, ale stávalo se, že obránci předjížděli útočníky. Samozřejmě, když vycítí, že to jde, tak chtějí hrát. My se však musíme občas víc zatáhnout, protože kdo byl v Písku, viděl, že tam jsme hráli v obraně parádně. Dnes jsme ten výkon zopakovali snad jen z padesáti procent. Ale i tak to dopadlo tak, jak to dopadlo.