3:2
(2:0, 0:1, 1:1)

Druhá domácí výhra v řadě. Junioři zvládli duel s Libercem

29.12.2023 / Vít Trubička

Další domácí povedené představení jihlavských juniorů na své půdě. Tentokrát přivítali liberecké Bílé Tygry, se kterými poměrně dlouho vedli vyrovnanou partii. Až nakonec ke konci první třetiny se dostali do vedení dvěma trefami Lukáše Číhala a Roberta Váni. Pak se sice Liberec dostal zpátky do utkání dorovnáním na 2:2, nicméně definitivní pojistka jihlavské výhry přišla v 51. minutě z hole Hynka Peše. Junioři Dukly tak podruhé v řadě doma naplno bodovali.
29.12.2023 17:00, DHL Extraliga juniorů - 36. kolo

HC Dukla Jihlava

Cinka – Vovsík (C), Jeletz, Číhal (A), Vandas, Topol, Vildomec, Löffler – Burkov, Báťa (A), Rauš – Váňa, Modl, Nosek – Chlubna, Kudrna, Peš – Jáchym Jungwirth, Niederhafner, Klapica
3

Bílí Tygři Liberec

Hambálek – Hladík, Seidl, Meisel, Pilíšek, Rybář, Jarabko – Jenčovský (C), Janata (A), Handl – Jansa, Hois (A), Rozsíval – Šťástka, Křížek, Vološín – Hrabčák, Kofroň
2
Branky a nahrávky: 11. Číhal (Nosek, Modl), 15. Váňa (Číhal, Modl), 51. Peš (Niederhafner, Číhal) – 38. Hois (Jansa, Křížek), 44. Jenčovský (Janata, Hladík). Rozhodčí: Hacaperka, Trnka – Kotlík, Tuháček. Vyloučení: 6:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 155. Střely na branku: 33:29. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2.

Průběh utkání

Vstup do utkání vyšel lépe jihlavskému týmu, kterým ještě pomohla početní výhoda, do níž se dostali už po 40 vteřinách hry. Gólman Libereckých tedy už během ní musel hasit několik nadějných domácích příležitostí. Nutno říct, že právě v úvodu se přesilovky poměrně často střídaly, byť gól v žádné z nich nepadl.

Na první branku tak bylo třeba čekat do jedenácté minuty, kdy převzal Lukáš Číhal odražený puk po Modlově ráně, vyjel si dopředu a poslal kotouč přesně na vzdálenější tyč svatyně Bílých Tygrů. Vzápětí ale došlo k prvnímu využití přesilovky, o což se znovu postarali hráči domácího týmu.

V čase 14:57 se znovu dostal Číhal ke střele od modré, přičemž tentokrát mu jí tečoval těsně před brankovištěm Robert Váňa. Dukla tak odstoupila na rozdíl dvou branek a tento stav jí vydržel po zbytek úvodní dvacetiminutovky.

Na startu druhé třetiny se dařilo o něco více Libereckým, kteří nebezpečně zatápěli před svatyní Davida Cinky. Jihlavský tým musel čelit několika oslabením, byť řadu z nich přežil naprosto bez úhony. Ani se nemusel příliš bránit. Zlom nastal ve dvojnásobné početní výhodě Bílých Tygrů. I zde se Dukla dlouho držela, nakonec však propadl za Cinkova záda kotouč po důrazné střele Vojtěcha Hoise z hranice levého kruhu. Tím pádem byl před startem závěrečného dějství mezi oběma soupeři jednobrankový rozdíl.

Právě do závěrečné periody vstoupil lépe Liberec, kterému se v 44. minutě podařilo dostat zpátky do hry. Postaral se o to Mikuláš Jenčovský trefou z pravého kruhu. Přetahovaná z jedné strany na druhou ale posléze svědčila více Dukle, která si v čase 50:10 vzala vedení opět na svou stranu. Přihrávku zpoza brány napasoval přesně k bližší tyči Hynek Peš.

Bílí Tygři se ještě ke konci snažili, posledních takřka devadesát vteřin odehráli v šesti bez gólmana. Nic platné jim to ale nebylo, domácí Dukla si dokázala už vedení ohlídat a zaslouženě uzmula tři body.

Ohlasy trenérů

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): „Z naší strany se jednalo o nejlepší letošní výkon. Od první do šedesáté minuty převažovaly dobré věci, k vidění bylo dvacet individuálních výkonů na hranici toho možného, za čím jsme si od začátku sezony šli. Liberec je soupeř z nejlepší trojky. Řekl bych, že hrál výborně, má spoustu šikovných hráčů, ve hře plno systémových věcí, které mají hráči zažité a jsou v nich dobří. Od začátku jsme si na vítězstvím šli a zasloužili jsme si ho. Děkuju klukům za to, co předvedli.“

Valdemar Jiruš (Bílí Tygři Liberec): „V první třetině jsme hlavami byli ještě v autobusu, ta nebyla z naší strany povedená. Pak jsme se zvedli a dostali se na kontaktní branku. Myslím, že chvílemi jsme byli i lepší. Udělali jsme ale dvě hrubé individuální chyby, které soupeř potrestal a využil jednu přesilovku. My jsme si též vytvořili šance, ale neproměnili jsme je. V závěru už jsme neměli čas ani sílu utkání zvrátit v powerplay. Soupeř bere tři body a my se soustředíme už na další utkání.“

Fotogalerie utkání

Fotogalerie