3:2
(1:0, 1:1, 1:1)

O prohře dorostu proti Porubě rozhodla poslední minuta

27.02.2024

Po dvou výhrách v průběhu víkendu nastoupila Dukla k dohrávce zápasu s Porubou. Domácí celek se dostal do vedení, to Jihlava po brance Radka Nejedlého ve druhé třetině dohnala. Ve 30. minutě se porubský celek prosadil znovu, červenožlutí srovnali zpočátku třetí části. Hrála se vyrovnaná hra, už to vypadalo na prodloužení, ale domácí vstřelili gól v poslední minutě. Dukla tak po dobrém výkonu odjela bez bodu s porážkou - 2:3.
27.02.2024 17:00, Extraliga dorostu - 29. kolo

HC RT TORAX Poruba

Láryš – Majkowski, Korbel, Stasjuk, Dragon, Michalík, Planka – Skorochod, Vehovský, Ostřížek – Žídek, Stryczek, Dietrich – Ignatěnko, Bobok, Václavek
3

HC Dukla Jihlava

Štěbeták – Tramba, Tomica, Slavíček, Podroužek, Zmrhal, Holas, Verbeščuk – Grabowski, Š. Adamec, Kytka – Katolický, Nejedlý, Kouba – Hanzák, Lukáš, Trefil – Hospodka
2
Branky a nahrávky: 19. Stasjuk (Václavek, Skorochod), 30. Stryczek (Žídek, Majkowski), 60. Václavek – 24. Nejedlý (Katolický), 43. Hanzák (Nejedlý). Rozhodčí: Šutara – Gančarčík, Cygal. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 90. Střely na branku: 31:31. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.

Průběh utkání

Hráči šli do soubojů po hlavě, vůbec se nešetřili a byli hladoví po kotouči. Chvíli byla lepším týmem Dukla, chvíli Poruba. Ovšem gólmani byli velkými oporami a až poté následovaly obranné dovednosti hráčů v poli. Jenže gólová dramata se nekonala ani při porubské přesilovce a ani v početní výhodě Jihlavy. Trochu rušno bylo při samostatném úniku Žídka, či zakončení Dietricha, nebo když Dukla hbitými nahrávkami prověřovala Láryšovu pozornost. Střeleckou listinu neotevřel dělovkou Podroužek – nastřelil horní tyč a ani Grabowski hbitého Láryše nepřekonal.

Čas 1:11 zbýval do ukončení třetiny, když se vhazovalo před Štěbetákem a po několika odvrácených střelách prošla Štěbetákovi ta z hole Semena Stasiuka. Kotouč se otřel o druhou tyč a celým objemem se ocitl za brankovou čarou.

Na začátku druhé třetiny dostala Jihlava početní výhodu, kterou využila dvě vteřiny před vypršením trestu Skorochoda. Láryš Katolického střelu vyrazil na levou stranu, kde dojel k volnému kotouči Radek Nejedlý a dopravil jej do volné poloviny brány. Domácí využili až druhou přesilovku druhé třetiny, kdy se po střele Žídka kotouč odrazil mezi kruhy a Leon Stryczek švihem navrátil Porubanům vedení. V závěru hektické třetiny ubránil Moravcův výběr oslabení a do třetího dějství vstupoval s těsným jednobrankovým vedením.

Ihned po buly šla Dukla do čtyř, když se na kruhu provinil Kytka. Domácí početní výhodu neproměnili, což je záhy mrzelo, když vytvořili v rozehrávce chybku, kterou trestal po závaru v Láryšově brankovišti při dorážce Jakub Hanzák. Díky aktivnímu přístupu k soupeři ubránili porubští dorostenci oslabení a v rychlém sledu se pak dostali do několika šancí. Ale také museli odvracet jihlavský tlak, který se s postupujícím časem zvyšoval. O vítězi mohla rozhodnout každá chybka. V posledních dvou minutách byla Dukla v ofenzívě, což Moravcovi svěřenci zvládli ubránit a po vysvobození se z tlaku si ve středním pásmu puk sebral Ondřej Václavek. Gólmana si pohybem dostal do lehu a pak už jen kotouč zvedl pod horní tyč.