5:2
(3:0, 1:0, 1:2)

Dorostenci na Zlín nestačili, nepomohla ani napínavá třetí třetina

02.03.2024 / Adam Čuba

Dorostenci v pátek těsně prohráli s brněnskou Kometou. Další den na ně čekalo utkání ve Zlíně, kde už ve 12. minutě prohrávali 0:3. Zpočátku druhé části se domácí prosadili znovu, na další branky se čekalo až do konce třetí třetiny. V 54. minutě pokazil Šimšálkovi vychytanou nulu David Zmrhal. O dvě minuty později se Dukla prosadila ještě jednou a zkusila hru bez gólmana. Ta se jí nakonec nevyplatila a zápas skončil - 2:5.
02.03.2024 17:30, Extraliga dorostu - 44. kolo

Berani Zlín

Šimšálek – Sedláček, Mikel, Schmied, Kubečka, Uřičář, Mořkovský – Nesrsta, Kočica, Venený, Pluskal, Doležal, Kos, Matula, Holba, Pravda, Pečner
5

HC Dukla Jihlava

Bican – Tramba, Tomica, Slavíček, Podroužek, Zmrhal, Holas, Verbeščuk, Pešl – Grabowski, Adamec, Kytka – Chvátal, Nejedlý, Kouba – Volodin, Lukáš, Trefil – Hospodka
2
Branky a nahrávky: 3. Kos (Pečner), 3. Venený (Pluskal, Kubečka), 12. Holba (Kubečka, Venený), 23. Mikel (Kočica, Kos), 59. Matula (Pluskal, Sedláček) – 54. Zmrhal (Nejedlý, Kouba), 56. Volodin (Trefil). Rozhodčí: Čech - Bartoň, Kaprál. Vyloučení: 3:8. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 69. Střely na branku: 35:21. Průběh utkání: 4:0, 4:2, 5:2.

Průběh utkání

První třetina začala pro Berany skvěle, už ve třetí minutě se před bránou uvolnil kapitán Dominik Kos, jenž otevřel skóre utkání. Navíc, už po dvaadvaceti vteřinách domácí další útok, Jiří Venený výborně pracoval u pravé tyčky, tečoval nahození z dálky a žlutomodrý výběr najednou vedl už o dva góly.

Zlínská dominance pokračovala, navýšit mohl z úniku opět Kos, podobnou možnost měl později ještě dobře bruslící Kočica. V desáté minutě se v přesilovce napřáhl na kruhu Martin Holba a jeho ránu nezastavil už nikdo – 3:0. Jihlava, která za první třetinu nepředvedla prakticky nic, ztrácela po prvních dvaceti minutách tři branky.

I druhou třetinu zahájili zlínští dorostenci dobře, Tomáš Mikel přesilovkovou bombou od modré už ve 23. minutě navýšil vedení na 4:0. To bylo co do gólů na nějakou dobu vše. Berani následně bránili početní převahu soupeře, v té si paradoxně vytvořil největší šanci Kos, jenž už podruhé vyzval brankáře Bicana v samostatném úniku. Domácí následně hráli ještě dvě vlastní přesilovky, tentokrát však už bez úspěchu.

Třetí třetina byla mnohem větší drama, než by přítomní diváci očekávali. Jihlava sice od druhá třetiny o něco zvýšila aktivitu, do šancí se však nadále dostávala jen stěží. V úvodu závěrečné části měl navíc na holi gól z předbrankového prostoru Kos a ve 45. minutě musela Dukla do tří! Prakticky jedinou šanci ve vylepšené výhodě měl z vrcholku kruhu obránce Mikel, Jihlava jinak oslabení bránila velmi dobře.

V 52. minutě se Dukla vzepjala k odporu. Z přečíslení 2 na 1 ještě gól nepadl, přesilovou hru však chvíli poté zužitkoval ostrou ranou z dálky David Zmrhal – 4:1. O dvě minuty později bylo drama na světě, Trefil vystihl rozehrávku soupeře, předal před prázdnou bránu Ivanu Volodinovi a ten snížil na rozdíl dvou branek! Lubomír Vosátko okamžitě reagoval oddechovým časem. Ten Beranům pomohl, výhru domácích navíc pojistil Adam Matula ranou do prázdné brány – 5:2.