5:3
(2:0, 3:2, 0:1)

Nevydařená tečka za úspěšnou nadstavbou

13.02.2003 / Eva

To nejlehčí nakonec. Tak se možná někdo díval na čtvrteční souboj jihlavských hokejistů s předposledním Hradcem Králové. Opak byl ale pravdou. Východočeši Duklu zaskočili hned v úvodu zápasu a na konci se pak radovali ze zasloužené výhry 5:3.
13.02.2003, 1. liga ČR - 40. kolo

Hradec Králové

Dušek - Suchý, Hájek, Kostka, Hendrich, Bartek, Procházka, Matějíček, Fejgl - Frosch, Domin, Beck - Štefan, Filip, Jelínek - Fořt, Roubík, Fišer - Bělka, Pahulák, Zadražil
5

HC Dukla Jihlava

Sáblík - Šmarda, Ficenc, Morava, Šefčík, Duben, Malena, Klapka, Vrábel - Rytnauer, Bakus, Hlouch - Zdráhal, Altrichter, Jantovský - Zdráhal, Kaňkovský, Dolana - Vlk, Říha, Hrbatý
3
Branky: 3. Roubík (Fořt, Fišer), 14. Roubík (Fořt, Fišer), 24. Bělka (Filip, Zadražil), 34. Frosch (Procházka, Domin), 38. Fořt (Roubík, Procházka) - 31. Kaňkovský (Zdráhal, Dolana), 39. Altrichter (Morava), 49. Bakus (Hlouch). Rozhodčí: Polák - Křivohlavý, Klouda. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:0. Oslabení: 0:0. Diváci: 1510.

nejlepší hráč: Jaroslav Roubík ( Hradec )

Průběh utkání

Bez tří hráčů základní sestavy cestovali jihlavští hokejisté do Hradce Králové. Nachlazeného Dušana Adamčíka nechali trenéři raději doma, Tomáše Čachotského a Pavla Staňka pak půjčili Havlíčkovu Brodu. Šanci tedy opět dostali dva junioři - Tomáš Dolana a Jan Hrbatý. Pavel Zdráhal navíc naskakoval ve dvou útocích.

Bezbrankový stav nevydržel na světelné tabuli příliš dlouho. Už po 162. vteřinách zápasu rozsvítil poprvé červené světlo za zády Lukáše Sáblíka domácí útočník Jaroslav Roubík. 1:0. Stejný hráč pak v polovině 14. minuty zamířil přesně k pravé tyči Sáblíkovy branky a Hradec vedl 2:0. Dukla začala hodně vlažně a za první třetinu vystřelila na domácího gólmana Duška pouze osmkrát. Větší šanci si přitom ale nevypracovala.

Úvod druhé dvacetiminutovky odstartoval tlak probuzeného jihlavského týmu. Do dobré střelecké pozice se během jedné minuty dostal nejprve Roman Hlouch a po něm také Marián Morava. Ani jeden z jmenovaných hokejistů však Duška překonat nedokázal. A tak přišel zákonitě trest na opačné straně. Po chybě v rozehrávce se do přečíslení dostala dvojice hradeckých útočníků. Filip načasoval přihrávku na vteřinu přesně a Bělkovi už stačilo pouze nastavit hůl. 3:0. Teprve v polovině zápasu se dostali ke slovu také hostující střelci. Tentokrát ujela dvojice Zdráhal – Kaňkovský a nejproduktivnější jihlavský hokejista snížil na 3:1. Obrana Dukly se ale ve čtvrtek v Hradci rozhodla uspořádat před svým gólmanem den otevřených dveří a celkem ochotně proto uhýbala domácím hráčům z cesty. Jejich pohostinnost nejprve využil ve 34. minutě Frosch a o tři minuty později přispěchal se svou troškou do mlýna také Patrik Fořt. V té době už prohrávala Jihlava hrozivým skórem 1:5. Těsně před druhým odchodem do kabin ho však stačil ještě nepatrně poupravit Petr Altrichter. 5:2.

Do závěrečného dějství vstoupila Dukla pouze se třemi útoky a tato změna přinesla v její hře značné oživení. Vteřinu před vypršením 49. minuty propasíroval puk z bezprostřední blízkosti do sítě Oldřich Bakus a snížil tak stav na přijatelných 5:3. Víc gólů už pak na hradeckém zimním stadionu nepadlo.

Ani porážka už ale nemohla nic změnit na tom, že Dukla vstoupí do vyřazovacích bojů ze druhé pozice. Tam jí na úvod čeká nebezpečný Písek. Nezbývá tedy, než na porážku z Hradce co nejrychleji zapomenout a v neděli načít další vítěznou sérii.

Ohlasy trenérů

Vladimír Jeřábek ( Hradec Králové ): „ Znovu jsme potvrdili, že se nám v posledních zápasech daří. Vytvořili jsme si opět několik gólových šancí a dokázali je navíc i využít. O to víc nás teď můžou mrzet všechna ta zbytečně prohraná utkání Samozřejmě že úplně bez chyby to dnes také nebylo. Všechny tři góly jsme inkasovali po hrubých chybách. Jinak ale musím říct, že jsem s dnešním výkonem spokojen."

Jiří Režnar ( Jihlava ): „ V prvních dvou třetinách jsme hráli takový ležérní hokej, jako na tréninku a to se rozhodně nevyplácí. Ani proti týmu ze spodku tabulky. Řekl bych, že to bylo z naší strany celkově takové bez nasazení a herní disciplíny. Až v poslední třetině, kdy jsme stáhli hru na tři útoky, jsme se dokázali zvednout a dostávali se i do šancí. Já doufám, že v neděli budeme hrát ale ještě nejméně o padesát procent lépe než dnes tady ve třetí třetině."