3:2
(0:1, 3:0, 0:1)

Dukla podlehla B-týmu Dynama a na turnaji v Pardubicích skončila druhá

15.08.2024 / Tomáš Lysý

Jihlavští hokejisté si na pardubických Letních hokejových hrách zahráli finále proti domácímu B-týmu. V 18. minutě se dostali do vedení po trefě Romana Půčka, který využil čtyřminutovou přesilovku. Ve druhé části ale Dynamo zcela otočilo průběh hry, prosadilo se totiž třikrát. Jihlava se ve třetí části hnala za snížením, které ale přišlo až v 60. minutě, kdy se v přesilovce trefil Edgars Kulda a zaznamenal již svůj 6. gól v přípravě. Vyrovnat již Dukla nestihla a po porážce 2:3 skončila druhá.
15.08.2024 18:00, Přípravné zápasy - 0. kolo

HC Dynamo Pardubice B

Vondraš – Kolář, Chabada, Hebek, Nedelka, Voženílek, Tvrdík, Koudelka – Pavlata, Rákos, Pochobradský – Kaplan, Mikyska, Žálčík – Lichtag, Kaut, Formánek – Kalužík, A. Fiala, Helikar.
3

HC Dukla Jihlava

Zhukov – Bilčík, Jansons, Vovsík, Strejček, Ozols, Číhal, Z. Fiala – Čachotský, Kulda, Cachnín – Štefančík, Vrhel, Jungwirth – Harkabus, Toman, Půček – Báťa, Pořízek, Chvátal.
2
Branky a nahrávky: 26. Pochobradský (Rákos, Pavlata), 30. Nedelka (Chabada), 39. Kaplan (Hebek) – 18. Půček (Jungwirth, Jansons), 60. Kulda. Rozhodčí: . Vyloučení: 5:3. Využití: 0:2. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2.

Průběh utkání

Cestu za obhajobou prvenství na Letních hokejových hrách začalo Dynamo B aktivně, ale do kabin šla spokojenější Dukla. V desáté minutě ještě Toman po přihrávce Harkabuse tváří v tvář Vondráše, za kterým nedlouho předtím zvonila tyčka, nepřekonal, ale na konci třetiny se již hosté radovali. Čtyřminutovou přesilovku využil Roman Půček, jenž do sítě dorazil střelu Jungwirtha z levého kruhu. Domácí mohli v závěru třetiny vyrovnat, ale Zhukov si s nájezdem Kaplana poradil - 0:1.

Ve druhé třetině předvedli svěřenci Tomáše Jirků skvělý výkon a stav utkání otočili. Nejprve srovnal Michal Pochobradský, který nebyl příliš hlídán, najel si před branku a zblízka využil přihrávku Rákose zpoza klece. Ani ne o pět minut později už Dynamo vedlo, když se poprvé mezi dospělými trefil v pardubickém dresu obránce Adam Nedelka, jehož střela kousek před modrou změnila směr lehkou tečí od hráče Dukly a Zhukov nemohl reagovat. Povedený úsek završil při hře 4 na 4 v závěru druhé části Robin Kaplan, který ve středním pásmu výborně zrychlil, dostal se až do samostatného úniku a šanci přetavil bekhendovým blafákem v dvoubrankové vedení - 3:1.

Ve třetí dvacetiminutovce si pardubická rezerva vedení pečlivě hlídala a Duklu nepouštěla, až na akci Vrhela po zaváhání Koláře, do velkého množství šancí. Až v závěru Jihlava snížila na rozdíl jedné branky. V přesilovce, umocněné odvoláním brankáře Zhukova, vznikla před Vondrašem obrovská tlačenice, ve které se nejlépe zorientoval Edgars Kulda a dotlačil puk do sítě. Více už ale Dukla, i přes další závěrečnou přesilovku, nezvládla a prohrála 2:3.

Ohlasy trenérů

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): Samozřejmě nejsme nadšení z toho, že jsme finále nezvládli. Myslím si, že to byl asi takový nejlepší zápas z těch, co jsme odehráli. Byl v tempu, byl hraný hlavně ze strany soupeře velmi agresivně, nedávali nám moc prostoru a času. Ale i tak si myslím, že jsme ten zápas odehráli dobře. Bohužel dnes jsme se dokázali prosadit jenom v početní výhodě a nedokázali jsme se prosadit za rovnovážného stavu. Měli jsme k tomu spoustu šancí, ale myslím si, že i výborný výkon jejich gólmana nás odsoudil k tomu, že jsme ten zápas nedokázali zvládnout. Ale jinak spokojenost a já doufám, že takhle budeme, až na tu produktivitu, pokračovat i dál.

Tomáš Jirků (HC Dynamo Pardubice B): My jsme v první řadě rádi, že jsme doma dokázali obhájit vítězství v turnaji. Také jsme rádi, za kvalitní zápas s výborným soupeřem. Myslím, že to utkání mělo parametry, že to byla dobrá prověrka do sezony i pro Jihlavu. Když to vezmu z globálu, tak se tam objevovaly ty věci, na kterých pracujeme v tréninku. Takže velká spokojenost, a ještě jednou velká gratulace do kabiny.

×
Dnes v 17:00 | Junioři
HC ZUBR Přerov
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Dorost
HC Dynamo Pardubice
HC Dukla Jihlava