7:3
(2:1, 2:1, 3:1)

Jihlava našla recept na Přerov i podruhé, doma vyhrála vysoko 7:3

22.08.2024 / Eliška Kopincová

Dukla v prvním domácím přípravném utkání hostila v odvetě ligového soupeře z Přerova. Úvod utkání vyšel lépe hostům, kteří šli v 10. minutě do vedení. Dukla ovšem díky gólům Pořízka a Jansonse dokázala ještě v první třetině vývoj utkání otočit a od té doby již vedení nepustila. Ve druhé třetině vedení Dukly z jedné branky narostlo už na dvě a ve třetí i díky gólu do prázdné už na čtyři branky. Dukla tak i podruhé v přípravě porazila Přerov, tentokrát vysokým rozdílem 7:3.
22.08.2024 17:30, Přípravné zápasy - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Beran – Bilčík, Strejček, Ozols, Jansons, Dundáček, Koštoval, Vovsík – Čachotský, Kulda, Cachnín – Půček, Vrhel, Jungwirht – Harkabus, Menšík, Havránek – Pořízek, Toman (C), Štefančík
7

HC ZUBR Přerov

Kořének – Černý, Pěnčík, Cubo, Weinhold, Hanák, Němec, Bárta – Březina, Jáchym, Zabusovs – Číp, Pechanec, Indrák – Chludil, Buršík, Mácha – Hotěk, Hradil, Dobša
3
Branky a nahrávky: 11. Pořízek (Jansons), 15. Jansons (Čachotský), 29. Koštoval (Štefančík, Dundáček), 37. Vrhel (Půček, Jugwirth), 53. Pořízek (Toman, Štefančík), 56. Štefančík (Pořízek, Toman), 60. Čachotský – 10. Hanák (Hotěk, Dobša), 39. Březina (Černý, Jáchym), 58. Indrák (Číp, Weinhold). Rozhodčí: Mejzlík, Jančí – Augusta, Trávník. Vyloučení: 7:4. Využití: 1:1 . V oslabení: 0:0. Diváci: 371.

Průběh utkání

První třetinu zahájil střelou Vrhel, ovšem zastavili jej obránci Přerova, kteří vzápětí otestovali Berana. Ten bez větších komplikací zlikvidoval několik střel. Následně Zubři zahrozili přečíslením, které jihlavští zvládli, ale i tak po vyrovnání sil na puku zůstal Přerov, jenž následně otevřel skóre zápasu díky brance Tomáše Hanáka. Dukla dokázala rychle zareagovat a v čase 10:39 vyrovnal stav zápasu Radek Pořízek, který po přihrávce Jansonse překonal Kořénka střelou k vzdálenější tyčce.

V druhé polovině první třetiny přišlo druhé vyloučení na jihlavské straně, které změnu skóre nepřineslo a Dukla tak zvládla ubránit i další početní nevýhodu. Po srovnání sil na ledě se do přečíslení dostal Strejček s Kuldou, kteří ale Kořénka neohrozili. Dorazit puk do brány se poté pokoušel Ozols, ovšem na přerovského gólmana si najít recept nedokázal.

V závěru první třetiny se ujali vedení jihlavští, kdy se v čase 14:23 prosadil Eduards Hugo Jansons, který dostal přihrávku od Čachotského a z kruhu střelou z první trefil zcela odkrytou bránu. Na konci třetiny přišlo vyloučení i na straně Přerova. Přestože si Dukla vytvořila několik slibných šancí, změna skóre se nekonala.

I přes vyhrané buly Přerovem, se hned po startu druhého dějství hra přesunula ke Kořénkově brance, kde se z minimální vzdálenosti snažil dostat puk za záda brankáře Ozols a poté i Jansons, který trefil pouze gólmanovy betony. Další zákrok si přerovský brankář připsal po ráně Harkabuse, který se jej snažil prostřelit od modré. Dukla i nadále udávala tempo hry a dokázala si vytvořit několik nadějných příležitostí, které završil gólem Michael Koštoval. V čase 28:24 z minimálního úhlu nahodil puk na bránu a po pár odrazech skončil puk za zády Kořénka.

Konec druhé třetiny přinesl současné vyloučení hráčů z obou týmů za hrubost. Za minutu se dokonce Přerov dostal do početní výhody, ovšem ani to hostům nepomohlo v cestě za druhým gólem. Následně Dukla zahrozila přečíslením, které přerovští nezvládli ubránit a Jihlava se tak ujala tříbrankového vedení. Autorem čtvrté jihlavské branky byl Stanislav Vrhel. Přerov rychle odpověděl brankou Davida Březiny, který také využil přesilovou hru a střelou z první překonal Berana.

Dukla vstoupila do třetí třetiny v oslabení a Beran tak musel čelit několika přerovským pokusům. Ovšem žádný z nich neskončil za zády jihlavského gólmana. Cachnín se následně dostal ke dvěma střelám, nicméně Kořének si obě pohlídal. Každopádně na střelu Radka Pořízka už přerovský brankář nestačil a Jihlava tak v čase 52:22 vedla 5:2. V závěru poslední třetině se během přečíslení 3 na 2 dostal k šanci Marcel Štefančík a lehkou kličkou trefil prostor u bližší tyčky, díky čemuž se jihlavští dostali do vedení 6:2. Zubrům se ještě dvě a půl minuty před koncem zápasu podařilo upravit skóre zápasu na 6:3 po gólu Daniela Indráka. Přerov ještě zkoušel hrát v šesti bez brankáře, ale ze situace těžila nakonec Jihlava. Tomáš Čachotský trefil prázdnou branku. První přípravný zápas na domácím ledě Dukla zvládla a připisuje si tak výhru nad Přerovem 7:3.

Ohlasy trenérů

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Dnešní přípravné utkání určitě splnilo naše očekávání a to, co jsme od něj chtěli, vzhledem k tomu, že nás Přerov čeká hned první kolo v soutěži. První třetina byla z naší strany vlažnější, myslím si, že půl třetiny měl Přerov lepší nohy, lépe brusli a dostal nás pod tlak, potom už se to vyrovnalo. Z naší strany využitá přesilovka, z oslabení jsme sice dostali gól, ale po střele z úhlu, nebylo to po nějakém signálu, také velmi dobře ubráněno. Dali jsme spoustu gólu, což už je jen plus k tomu. Konec už byl trochu vyhrocený, což k tomu samozřejmě patří. Za nás s dnešním zápasem spokojenost.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie


×
Dnes v   | Junioři
HC Kometa Brno
HC Dukla Jihlava