7:2
(3:0, 3:1, 1:1)

Dukla potvrdila roli favorita a vítězí i podruhé proti Táboru 7:2

27.08.2024 / Eliška Kopincová

Jihlava bere vítězství i v druhém zápase proti Táboru a potvrdila tak pozici favorita. Na domácím ledě zvítězila vysoko 7:2, přičemž zápas doprovázelo i mnoho přesilových her na obou stranách, které přispěly ke gólovým žním. Stanislav Vrhel i Edgars Kulda si připsali dvě branky a zajistili tím pro Duklu vedení, které Tábor už nedokázal dorovnat.
27.08.2024 17:30, Přípravné zápasy - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Beran – Bilčík, Strejček, Ozols, Jansons, Dundáček, Koštoval, Číhal – Čachotský, Kulda, Cachnín – Půček, Vrhel, Jungwirth – Harkabus, Menšík, Havránek – Štefančík, Toman, Pořízek
7

HC Tábor

Šatný – Plášil, Hajič, Štich, Říha, Suchánek, Remta, Gajdolín – Doležal, Hruška, Severa – Prášek, Milfait, Adamec – Cikhart, Dančišin, Matai – Krliš, Zadražil, Nevšímal
2
Branky a nahrávky: 6. Jansons (Havránek), 9. Vrhel (Ozols), 15. Kulda (Čachotský, Dundáček), 26. Cachnín (Havránek, Harkabus), 30. Toman (Štefančík), 31. Vrhel (Jungwirth, Dundáček), 57. Kulda (Čachotský, Cachnín) – 27. Říha (Plášil), 55. Cikhart (Nevšímal) Rozhodčí: Ondráček, Jančí – Sapík, Zídek Vyloučení: 5:5 Využití: 1:1 V oslabení: 1:1. Diváci: 292. Průběh zápasu: 4:0, 4:1, 6:1, 6:2, 7:2.

Průběh utkání

První třetina patřila Dukle, která si od prvních minut vytvářela řadu slibných příležitostí. Netrvalo dlouho a skóre zápasu otevřel Eduards Hugo Jansons, který v 6. minutě dostal přihrávku na kruh od Havránka a překonal brankáře Šatného ke vzdálenější tyči. Stanislav Vrhel následně střelou mezi betony také dostal puk za záda táborského brankáře a Jihlava si tak v čase 8:21 připsala druhý gól. Do hry se dostal i Tábor, který se snažil využít přesilovou hru, ovšem místo toho ve zvyšování skóre pokračoval Edgars Kulda, který se dokázal prosadit během početní nevýhody. S Tomášem Čachotským se dostali do přečíslení a Kulda zakončil k bližší tyči. Adam Beran zůstal do konce třetiny nepokořen a Dukla tak odcházela z ledu za stavu 3:0.

Do druhé třetiny Jihlava vstoupila ve dvojité přesilovce z konce první části, kterou i přes několik šancí nedokázala využít. Plný počet hráčů Táboru ovšem dlouho nevydržel, čehož rychle využil Richard Cachnín a ve 25. minutě upravil stav zápasu na 4:0, kdy lehkou tečí nad betony poslal puk za Šatného. Minutu poté ale dokázal Tomáš Dočekal vrátit Tábor do hry, kdy během přesilové hry pálil od modré a puk skončil až za zády Berana. Jihlavští se následně tlačili dopředu a vzešel z toho 5. jihlavský gól. V 30. minutě skončil puk v brance Tábora díky střele Radima Tomana. Minutu na to Stanislav Vrhel pálil na Šatného z minimálního úhlu a Dukla díky tomu odskočila na rozdíl 5 branek (6:1).

Závěrečná část utkání znovu vycházela více Dukle, která si vytvořila nespočet šancí. Nejprve na Šatného pálil Havránek, následně se snažil puk do brány dostat Koštoval. I když táborskému gólmanovi puk z lapačky vypadnul, tak v blízkosti nebyl nikdo z jihlavských útočníků, kdo by puk do brány dorazil. K vidění bylo i oboustranné množství přesilových her. Jednu z nich dokázal Tábor v 55. minutě využít, kdy během vlastního oslabení propašoval puk až do jihlavské brány Jan Cikharta a změnil tak skóre na 6:2. Dukla se ovšem pětibrankového manka nechtěla vzdát, a tak Edgars Kulda upravil skóre zápasu na konečných 7:2.

Ohlasy trenérů

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Dnes vysoká výhra, už první třetina tomu dala ráz, jak pak zápas vypadal. Ale když pomineme vysokou výhru a góly, bylo to hodně zapříčiněno vysokým vedením, už některé naše akce byly hodně překombinované. Gólů mohlo padnout mnohem více, kdybychom řešili určité situace tak, jak věřím, že je budeme řešit na začátku soutěže. Ale asi to bylo zapříčiněno skutečně tím, že jsme byli o hodně gólů nahoře. V situaci dva na nikoho, skončili jsme v rohu, kde jsme chtěli přihrát. Volili jsme vždy přihrávku místo střely. Pozitivní je využitá přesilovka, 5 na 3 už bylo mizerný, tam jsme taky překombinovávali. Potom jsme v přesilovce dostali gól, ale zároveň jsme taky ve vlastním oslabení vstřelili. Pozitiv tam bylo celkově dneska hodně, ale nepřikládali bychom tomu takovou váhu, protože první dvě třetiny, ve kterých jsme se dostali do vysokého vedení, byly z naší strany i celkem laxní, systémově nebyly určité situace úplně dobře řešené, a věříme, že zítra to bude z naší strany výrazně lepší výkon.

×
Dnes v   | Junioři
HC Kometa Brno
HC Dukla Jihlava