1:2sn
(0:0, 0:1, 1:0 - 0:0)

Dukla v přípravném utkání podlehla Chomutovu v 13. sérii nájezdů

28.08.2024 / Daniel Lhotský

První třetina dalšího zápasu příliš hokejové krásy nenabídla. Branky začaly padat až ve druhém dějství, během kterého měla Dukla výrazně více ze hry, jenže gólově se naopak prosadil Chomutov. Na začátku třetí třetiny bylo vyrovnáno dorážkou Marcela Štefančíka. Zápas nakonec dospěl až do nájezdů a jediným úspěšným exekutorem ve 13 sériích se stal chomutovský bek Radek Havel - 1:2 po sn.
28.08.2024 17:30, Přípravné zápasy - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Zhukov – Bilčík, Strejček, Ozols, Vovsík, Dundáček, Koštoval, Číhal – Štefančík, Kulda, Cachnín – Půček, Menšík, Vrhel – Harkabus, Toman, Havránek – Chvátal, Pořízek, Báťa
1

Piráti Chomutov

Jekel – Kadeřávek, Březák, Eliáš, Němec, Ulrych, Poizl, Havel, Seemann – J. Svoboda, Vildumetz, Berak – T. Svoboda, Eret, Tůma – Guman, Hejcman, Fronk – Mála, Koblížek, Sklenář
2
Branky a nahrávky: 42. Štefančík (Kulda) - 29. Eliáš (Eret, T. Svoboda), rozh. náj. Havel. Rozhodčí: Ondráček, Hort – Sapík, Polák. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 215. Průběh utkání: 0:1, 1:1.

Průběh utkání

Úvodní třetina zápasu nabídla poměrně vyrovnanou hru. Na Dukle byla vidět chuť dostat se do vedení hned v začátku utkání, kdy dokázala vyvinout na branku Chomutova poměrně silný tlak, řada střel ovšem letěla mimo. Hra se poté vyrovnala, příliš mnoho velkých šancí ovšem k vidění nebylo. Nejnebezpečnější byly týmy v přesilových hrách, kdy Zhukov i Jekel museli předvést několik těžkých zákroků.

Ve druhé třetině měli mírně navrch hosté, kterým se ve 29. minutě podařilo otevřít skóre zápasu. Nejprve z mezikruží pálil na Zhukova Eret, domácí brankář pouze vyrazil puk přímo před sebe a dojíždějící útočník Filip Eliáš z dorážky překonal Zhukova u tyčky. Další velkou šanci dostal Chomutov necelé dvě minuty před koncem, kdy jel trestné střílení. Svoboda zkusil překonat Zhukova nízkou střelou k tyči, domácí gólman se ovšem nenechal rozhodit a vyrazil puk hokejkou do ochranné sítě.

Ve druhé třetině se do velké šance dostal v úvodu Chomutov, v přečíslení 2 na 1 ovšem domácího brankáře zachránila boční tyč. Krátce poté se Dukla dočkala vyrovnání. Dukla měla hned několik šancí k dorážce, nakonec si puk vzal Marcel Štefančík a po ledě dorazil puk doprostřed dorazil za brankovou čáru. O dvě minuty později mohlo být ještě veseleji, Tomáš Havránek dostal za obdobnou situaci jako v druhé třetině trestné střílení, ale střelou z kruhu nastřelil jen vzdálenější tyč.

Základní hrací doba nerozhodla o vítězi a utkání se nakonec rozhodovalo rovnou v samostatných nájezdech. Nájezdy střelce dlouho trápily, až ve třinácté sérii je prosadil hostující Havel a Dukla tak podruhé v přípravě prohrála, 1:2 po samostatných nájezdech.

Ohlasy trenérů

Petr Martínek (Piráti Chomutov): Šlo o vyrovnané utkání se šancemi na obou stranách a výbornými výkony brankářů. Předváděli jsme celkem kvalitní hokej, i když pár malých chyb v defenzivě jsme udělali. Ještě musíme zapracovat na proměňování šancí a budeme s přípravou spokojení. Celkově si myslím, že ten trip na Moravu splnil účel.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Do dnešního zápasu jsme vstoupili s menšími změnami v sestavě. Některé z nich byly plánované, některé nečekané, které jsme museli řešit až dnes dopoledne. První třetinu asi nemá cenu nějak hodnotit. Tam jsme nastoupili hodně vlažně, ačkoliv to opticky vypadalo, že nějakou převahu mám, ale nebylo to vůbec takové, jak bychom se chtěli prezentovat v sezoně, k tomu jsme si pak něco řekli. I když ve druhé třetině se náš výkon zlepšil, kvalita zakončení byla mizerná.

V situacích, kdy jsme měli zakončovat, jsme si chtěli přihrávat. A když už jsme se k zakončení dostali, tak to většinou bylo břicho brankáře Jekela. On samozřejmě chytal výborně, ale ve spoustě situací jsme mu dnes hodně pomohli tím, že jsme neměli žádnou clonu u branky nebo to letělo rovnou do břicha. Hráli dnes hodně na brejky a my jsme měli celkem problém dnes pokrýt. V první třetině dokonce měli na nás přečíslení dva na nikoho, to se vůbec nesmí stávat. Možná i to, že sestava byla jiná než jí plánujeme do prvního mistráku, zápas ovlivnila, ale první třetina určitě nebyla to, čím bychom se chtěli prezentovat.

×
Dnes v   | Junioři
HC Kometa Brno
HC Dukla Jihlava