1:5
(1:3, 0:1, 0:1)

Dukla nedokázala navázat na pondělní výhru. Nestačila na rozjetý Sokolov

před 2 dny / Vít Trubička

Dukla se snažila navázat na pondělní domácí výhru, nicméně tentokrát se ji nepodařilo najít recept na ve formě hrajícího soupeře a podlehla tak Sokolovu 1:5. Během první třetiny se podařilo Baníku vstřelit tři branky, na které Jihlava reagovala na konci třetiny gólem Richarda Cachnína. I přes snahu překonat hostujícího gólmana se již Dukle nepodařilo vsítit další branku a soupeř si tak z dnešního utkání odváží všechny tři body.

25.09.2024 17:30, Maxa liga - 5. kolo

HC Dukla Jihlava

Beran – Bilčík, Strejček, Korenčík, Mareš, Dundáček, Jansons, Ozols – Čachotský, Kulda, Cachnín – Štefančík, Menšík, Vrhel – Harkabus, Toman, Havránek – Půček, Pořízek, Chvátal
1

HC Baník Sokolov

Habal – Pulpán, Tureček, M. Rohan, Šedivý, Rulík, Klejna, Dorot – Vracovský, Kern, Tomeček – Kupčo, Kofroň, Šik – Křemen, Osmík, Csamango – T. Rohan, Adámek, Šlechta
5
Branky a nahrávky: 16. Cachnín (Korenčík, Čachotský) - 6. Tomeček (Tureček), 10. Kofroň (Šik, Pulpán), 10. Osmík (Csamango, Křemen), 34. Vracovský (Tomeček, Tureček), 57. Osmík. Rozhodčí: Barek, Maršálek - Jindra, Zídek. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:3. V oslabení: 0:1. Diváci: 403. Střely na branku: 30:22. Zblokované střely: 16:8. Vhazování: 39:25. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:5.

Průběh utkání

Dukla vstoupila do utkání v pozici týmu, který hned v prvních dvou minutách musel bránit několika sokolovským příležitostem. Až posléze se sama odhodlala ke svým šancím. Ránu jí ovšem uštědřilo úvodní oslabení, které Baník dokázal záhy využít. Do zakončení se dostal Vojtěch Tomeček, a to v podobě přesné trefy z vnitřní hranice levého kruhu.

Poté převzala otěže hry Jihlava. Ohrozit gólmana Habala se postupně vydali Čachotský s Menšíkem, leč Sokolov získal následně další početní výhodu a i tu dokázal využít. Nahození exjihlavského Šika umístil k pravé tyči Beranovy svatyně David Kofroň a Baník tak vedl už o dvě branky.

Trvalo to přesně deset vteřin a Sokolov přidal už třetí branku. Ve velké rychlosti dorazil bekhendem kotouč za Berana Martin Osmík. Pak se ale jihlavský tým lehce osmělil, k čemuž i jemu pomohla přesilová hra. Výsledkem toho byla v 16. minutě snižující trefa Richarda Cachnína, a to po dorážce Korenčíkovy střely z minimálního úhlu.

V závěru úvodní dvacetiminutovky jihlavský celek výrazně kousal. Vladislav Habal musel čelit nepříjemným pokusům z holí Chvátala, Strejčka, Půčka a Cachnína, ovšem vše zvládl pokrýt a Dukla musela zkraje druhé periody dohánět manko tří branek.

Start prostředního dějství vyšel lépe Jihlavě. Hosté sice vybojovali puk, nicméně ihned se ocitli v postavení mimo hru, pak museli čelit vhazování před vlastní brankou po icingu a dokonce oslabení. Dukla tak byla aktivnější, Baníku se povedlo se vrátit do hry až v polovině utkání.

Nutno ovšem říct, že to bylo v poměrně velkém stylu v podobě gólové trefy. Navíc už potřetí v přesilové hře. Tomečkovu přihrávku z mezikruží ostře v levém kruhu napálil Tomáš Vracovský a dělovkou vrátil svému týmu náskok tří branek.

Ještě následně zařadila na vyšší otáčky domácí Dukla, leč stále si nedokázala najít recept na zkušeného gólmana Západočechů Vladislava Habala. Poslední dějství boje s Baníkem tak zahajovala za stavu 1:4.

Aktivní hra jihlavského týmu pokračovala i v třetině třetí. Velkou šanci měla Dukla na prahu 44. minuty, kdy Bilčík našel Tomáše Čachotského v ideální palebné pozici. Ránu jihlavského kapitána ovšem obrana hostujícího celku srazila do ochranné sítě nad Habalem.

Sokolov ovšem následně otočil hru ve svůj prospěch, k čemuž mu pomohla i skoro minutu dlouhá přesilovka pět na tři. Tentokrát si ale Adam Beran mezi třemi tyčemi počínal velmi obratně a zvládl tuto situaci z pohledu Dukly přežít bez úhony. Proto následně i sama Jihlava zkusila dvojnásobnou početní výhodu, když v klasické přesilovce jedenáct minut před závěrečnou sirénou ještě odvolala brankáře.

Po minutě a šestnácti vteřinách, kdy se hosté dostali zpět do pěti, se i Beran vrátil zpět mezi tři tyče a hned mohl vleže inkasovat z bekhendu Davida Kofroně. Zachránila ho ale branková konstrukce, od níž se puk odrazil. Hra se posléze vyrovnala, načež Dukla v čase 55:45 znovu odvolala brankáře.

Tentokrát se jí to ale vymstilo a hned o minutu později využil Martin Osmík nepřesné jihlavské nahrávky, najel si do pravého kruhu a odsud přesně umístil kotouč do volné branky domácího týmu. Závěr zápasu už Jihlavským nevyšel dle představ, proto se jim nepodařilo navázat na předchozí domácí výhru se Zlínem a z pelhřimovské EMRO arény tak putovaly body na západ Čech.

Ohlasy trenérů

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): „Štěstí přeje připraveným a obětavým. Právě tím, jak byl Sokolov obětavý při oslabeních, ale i v situacích, kdy jsme ho dokázali zamknout, tak na nás padl zmar, že nejsme schopní dát gól. Když už jsme nějakou šanci měli, tak nám jí chytil výborný gólman. Byla to ukázka toho, jak je psychika v hokeji zrádná. Při startu utkání to byl naprosto vyrovnaný střet a najednou jsme prohrávali 0:3. Bylo to zásluhou sokolovských speciálních formací, v tom nás prostě soupeř přehrál. My se musíme nějakým způsobem dát dohromady a věřit hokeji, který hrajeme. Také musíme zvednout produktivitu. Ta nás bohužel nyní trápí a stojí nás to body.“

Václav Eismann (HC Baník Sokolov): „My jsme sem zajížděli s velkým respektem a pokorou, jak k hráčskému kádru, tak realizačnímu týmu. V obou těchto oblastech je Dukla velmi silná. To ukázalo minulé utkání se Zlínem. Nám se v tomto zápasu podařila velmi dobrá práce speciálních týmů, jak v přesilovkách, tak při oslabeních. Tím, že jsme se dostali do tříbrankového náskoku, tak jsme získali spoustu pozitivních emocí do zápasu a obrovskou obětavostí jsme ustáli několik střídání, kdy nás Dukla zavřela a měla velký tlak. Stálo při nás i potřebné štěstí. Myslím si ale, že to naši hráči odpracovali tak, že se nyní mohou zaslouženě radovat ze tří bodů.“


×
Dnes v 17:00 | Junioři
HC ZUBR Přerov
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Dorost
HC Dynamo Pardubice
HC Dukla Jihlava