9:1
(2:0, 4:1, 3:0)

Juniorům se vstup do sezony nevydařil, na ledě Komety vysoko prohráli

01.09.2024 / Berenika Ducháčková

Na první zápas nové sezony budou chtít junioři co nejrychleji zapomenout. V úvodu utkání sice byli aktivní, ovšem nedokázali překonat brankáře Brna a poté domácí Kometa začala úřadovat. V závěru třetiny využila dva jihlavské fauly a ve druhé části se prosadila čtyřikrát, z toho dvakrát opět v početní výhodě. Jihlava ve 38. minutě snížila zásluhou Denise Jeletze, což ale byl jediný úspěšný zásah hostí a naopak ve třetí části přidala Kometa další tři branky - 9:1. Další zápas čeká Jihlavu v pátek 6. záři doma proti Liberci.
01.09.2024 17:00, DHL Extraliga juniorů - 1. kolo

HC Kometa Brno

Ondráček – Svoboda (A), A. Pospíšil, Bůžek, Sakmár, Zubíček, Spanel, Antony – Modl, Otava (C), Boltvan (A) – Bošek, Moravec, Chludil – Brabenec, Veselský, Habermann – Pavlík, Halačka, M. Červenka
9

HC Dukla Jihlava

Málek (Bican) – Vildomec, Jeletz, Číhal, Löffler, Vovsík, Pražák, J. Černý – Já. Jungwirth, Burkov, Kuprijanov (C) – R. Váňa (A), Niederhafner, Nosek – Chlubna, Kudrna, Peš (A) – Kupčo, Báťa, Chvátal.
1
Branky a nahrávky: 17. Sakmár (Boltvan, Habermann), 19. A. Pospíšil (Sakmár, Halačka), 21. A. Pospíšil (Boltvan, Otava), 23. Halačka (Habermann, Zubíček), 35. Habermann (Boltvan, Otava), 36. Halačka (Boltvan, Zubíček), 47. Chludil (Bošek, Veselský), 53. Bůžek (Boltvan, Otava), 59. Bošek (Chludil) – 38. Jeletz (Chvátal, Kupčo). Rozhodčí: Grygera, Maršálek – Otáhal, Vašíček. Vyloučení: 5:5. Využití: 4:0. Diváci: 279. Střely na branku: 43:36. Průběh utkání: 6:0, 6:1, 9:1.

Průběh utkání

Úvodní dvacetiminutovka nabídla rychlý a atraktivní hokej. Na obou stranách bylo k vidění mnoho šancí. Skóre otevřel v přesilové hře svým prvním gólem za Kometu v DHL extralize juniorů Maxim Sakmár, kterého našel na modré čáře Adam Boltvan. První zmíněný vypálil kotouč přesně za záda Ondřeje Málka – 1:0. Druhá branka Komety padla taktéž v přesilové hře po přesné ráně Antonína Pospíšila, ten dostal nabito od Maxima Sakmára a z první přesně zakončil – 2:0. Kometa po zbytek třetiny držela Jihlavu v její obranné třetině, skóre se již ale neměnilo.

Ve druhém dějství se s góly roztrhl pytel. Brněnské juniorce se podařilo skvěle nastoupit na soupeře již od prvních vteřin. Po dvaceti sekundách se prosadil Antonín Pospíšil střelou od modré – 3:0. Na další gól fanoušci nemuseli dlouho čekat, o necelé dvě minuty později se radoval Dominik Halačka, který dorazil svoji střelu a zvýšil náskok na 4:0.

Kometě poté byla nabídnuta další přesilová hra po čtyřminutovém vyloučení Chlubny a domácí oba dva tresty využili. Nejprve se po vyhraném vhazování Romana Otavy kotouče chopil Adam Boltvan, jenž nahrál na Jindřicha Habermanna, který tvrdou střelou překonal Ondřeje Málka – 5:0. O minutu později pak přidal druhý gól v zápase Dominik Halačka po pěkné souhře s Adamem Boltvanem a Jakubem Zubíčkem – 6:0. Hosté vzápětí poprvé a naposled v zápasu dokázali najít recept na skvěle chytajícího Jana Ondráčka, zásluhou Denise Jeletze snížili na 1:6.

Ani ve třetí třetině nechyběly pěkné branky domácí juniorky. Z nepřehledné situace dokázal těžit Danny Chludil – 7:1. Další gólová akce patřila Jakubu Bůžkovi, který již po osmé dobyl branku Ondřeje Málka – 8:1. Závěrečné slovo řekl krásným gólem z úniku Lukáš Bošek, jehož trefa upravila skóre na konečných 9:1.

Ohlasy trenérů

Karel Beran (HC Kometa Brno): Vstup do zápasu nebyl takový, jaký jsme si představovali. Gólman Honza Ondráček nás v prvních deseti minutách podržel a v brance doslova čaroval, nepustil soupeře k žádnému náskoku. Potom jsme se zvedli. Nejspíš rozhodl vstup do druhé třetiny, kde jsme dali slepené góly. Byly důležité také využité přesilovky. Mám radost, že jsme to první utkání zvládli, protože první zápasy bývají nevyzpytatelné. Ale opět se ukázalo, že jsou kluci v kabině nastavení tak, jak to má být. Byli soudržní a za to jsme byli odměněni 3 body.

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): Kometa je top týmem pro letošní sezonu. My jsme chtěli být připraveni na maximální výkon, ty první zápasy sezony jsou vždycky takové ošemetné. Člověk neví co má čekat. Ale myslím si, že jsme začali dobře. Prakticky první dvě třetiny byly v rovnovážném stavu, ale rozhodly přesilové hry. Z šesti gólů, co jsme po dvou třetinách inkasovali, byly čtyři z oslabení. Bylo tam pět nesmyslných faulů, ve čtyřech z nich jsme inkasovali. Kometa má kvalitní kádr a s těmito situacemi si dokáže poradit. Měli jsme šanci zde uhrát nějaký výsledek, kdyby jsme byli disciplinovanější a šikovnější v soubojích, při kterých jsme dělali ty fauly. Ačkoliv jsme chtěli ještě v poslední třetině snížit, kluci z Komety využili našich zaváhání. Jsem rád, že jsme nedostali alespoň tu desítku.