2:0
(0:0, 1:0, 1:0)

Junioři v prvním domácím zápasu sezony skolili Liberec

před 2 dny / Tomáš Lysý

První třetina zápasu juniorů mezi Duklou a Libercem příliš pohledného hokeje nenabídla a do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu. Ve druhé části už větší šance přicházely, ovšem na gól si 158 diváků muselo počkat až do 39. minuty, kdy Jiří Kupčo při přesilovce zblízka dorazil puk do volné části branky. Ve třetí části hráli Jihlavští nadále výborně do obrany a navíc v 54. minutě vykouzlil Maxim Burkov úspěšně zakončený samostatný únik. Zbytek zápasu si již Dukla pohlídala a vyhrála 2:0.
06.09.2024 18:00, DHL Extraliga juniorů - 2. kolo

HC Dukla Jihlava

Málek – Vildomec, Jeletz, Vovsík, Löffler, Pražák, Číhal, Mrtka – Jáchym Jungwirth, Kuprijanov (C), Burkov – Peš (A), Kudrna, Chlubna – Váňa (A), Niederhafner, Nosek – Kupčo, Báťa, Chvátal
2

Bílí Tygři Liberec

Hambálek – Galvas, Ehrenberger (A), Macháček, Pilíšek (A), Seidl, Jarabko, Jan Vaněček – Handl (C), Křížek, Rozsíval – Kratochvíl, Stahoň, Hois – Prokůpek, Vološín, Jansa – Saxa, Šťástka, Bajer
0
Branky a nahrávky: 39. Kupčo (Váňa, Číhal). 54. Burkov (Jáchym Jungwirth). Rozhodčí: Skopal, Jančí - Augusta, Polák. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 158. Střely na branku: 24:26. Průběh utkání: 2:0.

Ohlasy trenérů

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): Po vylágoši v Brně, kdy jsme v prvním utkání dostali devítku, jsem v koutku duše doufal v podobný zápas. Kluci to odbojovali způsobem, jakým bychom se v základu chtěli prezentovat. Herně takticky a individuálními herními výkony máme ještě spoustu práce před sebou a potenciál ke zlepšení. Týmovostí, nasazením, bojovností a individuální zodpovědností jsme odehráli zápas tak, jak by to mělo vypadat a jak bychom se chtěli prezentovat každý pátek a sobotu. Aby se proti nám hrálo těžko a abychom se mohli opřít o tyto základy, na kterých můžeme vybudovat velké věci.

Valdemar Jiruš (Bílí Tygři Liberec): V utkání jsme byli více na kotouči a možná jsme měli i více šancí, ale dostali jsme lekci z bojovnosti a urputnosti, což na nás tentokrát stačilo. Jihlava využila přesilovku a šla do vedení. Měli jsme šanci na vyrovnání i v přesilových hrách, ale nepovedlo se nám srovnat a naopak jsme soupeři po hrubé chybě darovali samostatný nájezd, který ho využil. Po minulém vynikajícím zápasu na Kometě nyní nebereme žádné body a soupeři gratulujeme.

×
Dnes v 12:00 | 9. třída
Hradec Králové
HC Dukla Jihlava