4:2
(2:1, 0:1, 2:0)

Výborný začátek i závěr zápasu. Junioři zdolali Vítkovice a berou pátou výhru za sebou

20.09.2024 / Tomáš Lysý

Junioři vstoupili do zápasu proti Vítkovicím brilantně a ve čtvrté minutě vedli již 2:0, když se dvakrát prosadil Hynek Peš. Hosté ale těsně před odchodem do kabin v přesilovce snížili a ve 36. minutě srovnali stav. Vzápětí mohl Peš vrátit vedení znovu Dukle, ale trestné střílení neproměnil. Jihlavu to mrzet nemuselo, jelikož si do závěru zápasu schovala dva trumfy. V čase 54:36 totiž Ondřej Chvátal v přesilovce dorazil do sítě střelu Peše a o 33 sekund později Duklu uklidnil Tobias Chlubna - 4:2. Junioři vyhráli popáté v řadě a v sobotu 21. září od 12 hodin si to rozdají s Třincem o první místo v tabulce.
20.09.2024 18:00, DHL Extraliga juniorů - 6. kolo

HC Dukla Jihlava

Frgál – Vildomec, Jeletz, Mrtka, Löffler, Pražák, Číhal, Černý – Chvátal, Kuprijanov (C), Burkov – Váňa (A), Niederhafner, Nosek – Chlubna, Kudrna, Peš (A) – Kupčo, Jáchym Jungwirth, Fiala
4

HC Vítkovice Ridera

Smolka – Kalandra, Bialy (C), Glos (A), Majkowski, Drábek, Man, Čuba – Fasner, Glas, Přibyl – Tobola, Kovalčík, Žídek – Milata, Štiak (A), Douda – Muroň, Hanák
2
Branky a nahrávky: 1. Peš (Jelezt, Vildomec), 4. Peš (Chlubna, Löffler), 55. Chvátal (Burkov, Vildomec), 56. Chlubna (Peš, Kudrna) – 19. Douda (Kovalčík, Glos), 36. Žídek (Přibyl, Glas). Rozhodčí: Kratochvíl, Vepřovský - Zídek, Hájková. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. Diváci: 124. Střely na branku: 44:44. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 4:2.

Průběh utkání

Lepší vstup do zápasu si Dukla nemohla přát. Již po 48 sekundách totiž šla do vedení. Hynek Peš vzal ve středním pásmu puk na hůl, kolem pravého kruhu projel až k brance a svůj výborný únik zakončil parádním forhendem nad roztahujícího se Smolku. Červenožlutí navíc neměli dost a v polovině čtvrté minuty slavili podruhé. Hynek Peš si sjel před branku, kde dostal přihrávku od Chlubny a zakončil i v obtížné pozici zády k brance. Vítkovičtí byli chvíli jako opaření, ale postupem času se dostávali do hry a výsledkem jejich snažení byl začátek 19. minuty. Dukla byla během oslabení v sevření, Glos vyslal střelu z vrcholu pravého kruhu, Kovalčík puk před brankou naslepo sklepl na Jiřího Doudu a ten zblízka dostrkal kotouč do sítě - 2:1.

Na začátku druhé třetiny zvládli Jihlavští oslabení, ale soupeř se přesilovkou dostal více do hry. V polovině zápasu po skončení jedné přesilovky na obou stranách bylo srovnáno. Matěj Žídek totiž zůstal před brankou zcela zapomenut a Přibylovu přihrávku bleskově rychle pod víko nad natahujícího se Frgála. Až to vypadalo, že se puk odrazil od břevna, ovšem sudí bez větších diskuzí branku uznali - 2:2. Jihlava mohla odpovědět o osm sekund později. Peš mohl zkompletovat hattrick, ale trestné střílení neproměnil, jelikož Smolku při zakončení dostatečně nerozhýbal.

Jestliže ve druhé třetině byly Vítkovice lepší, třetí část jednoznačně patřila Dukle, která si šla za vítězstvím. Hosté se bránili pouze za cenu faulů a druhý z nich se jim stal osudným. Burkov si vyjel na osu hřiště a vystřelil. Smolka od betonů vytěsnil puk pouze před sebe a Ondřej Chvátal u pravé tyče z úhlu doklepl puk do sítě. Za dalších 33 vteřin bylo definitivně hotovo. Peš zapsal třetí kanadský bod, když skvostným pasem z levé strany zpoza branky našel na levém kruhu osamoceného Tobiase Chlubnu a na jeho ránu Smolka nezareagoval. Jihlava proto vyhrála 4:2, zvítězila popáté za sebou a v sobotu od 12 hodin si to rozdá s Třincem o první místo v tabulce.

Ohlasy trenérů

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): Zvládli jsme umlátit další zápas. První dvě třetiny byly hodně kostrbaté. Nebyli jsme schopní se dostat do naší hry. Vítkovice byly lepší, efektivnější a kvalitnější na hokejce při hře s kotoučem. Po první rychlé brance mi vlezlo do hlavy, že spoustu podobných zápasů s takovým lehkým gólem zadarmo většinou znamená, že se zápas nevyhrává. Vedoucí tým poleví, soupeř se dostane do zápasu a má ještě 59 minut, takže vlastně o nic moc nejde a mentální nastavení se pak těžko obrací. Dvě třetiny to u nás tak vypadalo a měl jsem pocit, že si úplně vyhrát nezasloužíme. Klobouk dolů před chlapečky, kteří odehráli třetí třetinu tak, jak umíme a jak bych si já představoval, abychom takto odehráli všechny třetiny, což samozřejmě není tak jednoduché. Hráli jsme v útočném pásmu, drželi jsme kotouč, chodili jsme si pro fauly a ve finále jsme proměnili nějaké šance, kterých bylo celkem dost už v průběhu prvních dvou třetin a jejich využitím jsme mohli zápas nasměrovat k výhře. Klobouk dolů za 20 odehraných minut třetí třetiny. Máme tři body, je třeba si jich vážit a s pokorou pokračujeme dále.

Radek Philipp (HC Vítkovice Ridera) odmítl zápas komentovat kvůli výkonu rozhodčích.

×
Dnes v 17:00 | Junioři
HC ZUBR Přerov
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Dorost
HC Dynamo Pardubice
HC Dukla Jihlava