1:5
(0:0, 1:4, 0:1)

Nepomohl ani gól v přesilovce. Junioři na Třinec nestačili

21.09.2024 / Natálie Poláčková

Juniory po výhře nad Vítkovicemi čekal zápas proti Třinci. Hosté se v průběhu druhé třetiny dostali do tříbrankového vedení, pak ale přesilovky využil Václav Kudrna. Ve třetí části už ale zase měli navrch hosté, i díky vyloučení na straně domácích, a Dukla nakonec prohrála 1:5.
21.09.2024 12:00, DHL Extraliga juniorů - 7. kolo

HC Dukla Jihlava

Sigmund – Vildomec, Jeletz, Mrtka, Löffler, Pražák, Číhal, Černý – Chvátal, Kuprijanov (C), Burkov – Váňa (A), Niederhafner, Nosek – Chlubna, Kudrna, Peš (A) – Kupčo, Já. Jungwirth, Fiala
1

HC Oceláři Třinec

Skácel – Kurbaka, Sedláček, Volas, Pospíšil (A), Horváth, Ošmera, Byrtus – Kubiesa (A), Zduba, Mikula – Dohnal, Spěváček, Gerych (C) – Rybnikár, Hebar, Vojáček – Makula, Hladoník, Karas
5
Branky a nahrávky: 36. Kudrna (Vildomec, Jeletz) – 25. Zduba (Mikula, Kubiesa), 29. Gerych (Spěváček, Pospíšil), 31. Karas (Makula, Volas), 39. Hebar (Rybnikár, Vojáček), 49. Volas (Kubiesa, Mikula). Rozhodčí: Čuňočka, Borecký – Polák, Holub. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 32. Střely na branku: 26:40. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:5.

Průběh utkání

Již od první minuty bylo na ledě znát, že si týmy nenechají nic zadarmo. První větší šance byly k vidění na straně Třince, když byl na puku Volas, ten se nejprve střelou a následně k dorážce. Jihlavský gólman byl ale připraven. Hrálo se ze strany na stranu, téměř bez přerušení. V páté minutě se do první akce dostala také Jihlava, poté co Burkov poslal kotouč na Ondřeje Chvátala, jenž pálil z kruhu. Skácel ale se střelou větší problém neměl. Ve snaze zbavit se tlaku v útočném pásmu domácí několikrát vyhodili kotouč na zakázané uvolnění.

I díky tomu měli více ze hry třinečtí hokejisté, kteří se tlačili před bránu. Vše vyústilo ve střelu Hebara, který ale bránu přestřelil. Dukla se opět ke střelám dostala až kolem dvanácté minuty, ale Skoumal se příliš nezapotil. Nabídka přesilové hry nebyla domácím příliš platná, nejen že neskórovali, ale také malé branku inkasovali. Při návratu Byrtus totiž dostal puk na svou hokejku, jeho přihrávka však skončila tečovaná mimo. O chvíli později si rovněž i hosté vyzkoušeli přesilovku po vyloučení Mrtky, ale ta zůstala taktéž nevyužitá.

Druhá třetina již byla jen o gólech. Mikuláš si před bránou našel zcela volného Jakuba Zduba, který prostřelil Sigmunda, jenž nic moc neviděl. Netrvalo dlouho a Třinec si přišla svou druhou branku zápasu. Ačkoliv Spěváček padal, tak dokázal posunout puk na Robina Gerycha, který započal samostatnou akci. Využil šikovnosti svých rukou a propasoval puk pod betony domácího brankáře. Dvě minuty na to mohl skórovat Adam Ošmera, ten však recept na Sigmunda nenašel. O pouhých 36 vteřin později už se hostující celek radoval znovu. Situace dva na jednoho využil Antonín Karas, jenž využil přihrávky do předbrankového prostoru.

Pak ale nastala dvě vyloučení na straně Třince, kde byl potrestán za podráždění a hákování. Ve třech sice Dukla branku nedala, ale ve čtyřech už ano. Do zakončení Peše dal hokejku brankář Třince, puk se nakonec dostal k modré čáře. Odtud vypálil Matěj Vildomec, jeho pokus skončil u Václava Kudrny, který už puk za brankovou čáru dostal. Dobrá souhra hostujících hokejistů však nenechala Duklu radovat se dlouho. Ke konci třetiny se totiž prosadil ještě Andrej Hebar po střele pod břevno klece.

Ačkoliv se v poslední periodě pokoušeli domácí o vsítění další branky, tak Třinec měl navrch. Ve 44. Minutě byl vyloučený Vildomec, což dostalo Třinec do tlaku v útočné pásmu, ale Sigmund už další puk za svá záda pustit nechtěl. Poslední branku zápasu vsítil útočník Petr Volas, jenž po střele dostal již pátý puk za Sigmundova záda. Domácí se stále nevzdali a k vidění bylo několik střeleckých pokusů, Skoumal už ale po brance Kudrny zůstal stoprocentní.

Ohlasy trenérů

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): Dnes jednoznačná záležitost. První třetinu jsme sice odehráli bez inkasovaného gólu, ale bylo vidět, že se Třinec dostává na koně a přebírá iniciativu nad zápasem. My jsme ustáli některé gólové situace v první třetině, pak už se nám to rozsypalo. Byl jsem zklamaný, že soupeř měl lepší přístup, než my. Loňský mistr přijel do Jihlavy jako favorit, takže bych čekal, že se o to víc porveme, předvedeme více statečný a bojový výkon. Bohužel, i v těchto atributech jsme byli jednoznačně slabší a Třinec zaslouženě vyhrál.

×
Dnes v 17:00 | Junioři
HC ZUBR Přerov
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Dorost
HC Dynamo Pardubice
HC Dukla Jihlava