8:0
(3:0, 2:0, 3:0)

Dorostenci rozstříleli Porubu i díky sedmi bodům Matyáše Lédla

včera / Tomáš Lysý

Jihlavští dorostenci řádně napravili vysokou porážku na ledě Komety. Proti Porubě byli od začátku lepší a již v 9. minutě vedli 2:0 po trefách Štěpána Hrodka a Matyáše Lédla. Po druhém gólu hosté střídali brankáře, ale nedlouho poté překonal Lédl i druhého maskovaného muže hostí. Zkraje druhé části se prosadil Petr Kubín a po polovině zápasu zkompletoval hattrick Matyáš Lédl. Závěrečné tři góly si Dukla schovala do poslední desetiminutovky. Na branky Ondřeje Havleny, Miroslava Dubna a Martina Kouby vždy asistoval Matyáš Lédl a při výhře 8:0 zaznamenal 7 kanadských bodů (3+4). Foto: Vít Godla / HC Kometa Brno
včera 15:15, Extraliga dorostu - 2. kolo

HC Dukla Jihlava

Bican – Zmrhal (C), Malena, Duben, Kopecký, Pešl, Tramba, Frantl – Spaskin, Lédl, Kouba (A) – Hrodek, Fr. Klíma, Lukáš (A) – Kubín, Novák, Havlena – Pospíšil
8

HC RT TORAX Poruba

Pernica (9. Skoumal) – Planka (C), Beljaev, Pčolinský, Kohut, Kubálek, Vudarčík – Vogl, Vrůbel, Socha – Žídek (A), Centkowski, Vinklárek – Tyrna, Zamborsky, Brym (A) – Opat, Bjaček
0
Branky a nahrávky: 2. Hrodek (Kouba, Lédl), 9. Lédl (Kouba), 12. Lédl (Zmrhal, Kouba), 22. Kubín (Havlena), 35. Lédl (Spaskin, Zmrhal), 52. Havlena (Spaskin, Lédl), 53. Duben (Lédl, Spaskin), 58. Kouba (Lédl, Duben). Rozhodčí: Jančí - Augusta, Trávník. Vyloučení: 7:5. Bez využití. Diváci: 78. Střely na branku: 40:19. Průběh utkání: 8:0.

Průběh utkání

Po porážce na ledě Komety 1:7 si Dukla lepší vstup do zápasu nemohla přát. Již po necelých dvou minutách hry dostal Kouba po přihrávce Lédla puk před branku na Štěpána Hrodka a ten se nemýlil. Dukla nadále diktovala tempo hry a v polovině deváté minuty se poprvé v zápasu prosadil Matyáš Lédl. Celou akci udělal sám, vyhrál buly, najel si na osu hřiště, dal puk na Koubu a najel si před branku, odkud usměrnil spoluhráčovu přihrávku do sítě. Tím vyhnal Tomáše Pernicu z branky, ovšem ani Mathias Skoumal nedržel čisté konto dlouho. Kapitán Dukly Zmrhal vypálil od modré a Matyáš Lédl ukázal dobrý postřeh šikovnou předbrankovou tečí - 3:0. Jihlava byla nadále aktivnější a Kubín mohl navýšit stav, v samostatném úniku se ale neprosadil. V závěru třetiny se mohli hosté dostat do zápasu, ale Bican výtečně chytil trestné střílení Jakuba Žídka, který ho nedokázal dostatečně rozhýbat.

Trestala naopak Dukla. V čase 21:44 vedla již o čtyři branky. Petr Kubín využil své rychlosti, po Havlenově přihrávce se dostal mezi dva hráče soupeře, najel si sám před Skoumala a našel mezeru mezi jeho betony. Jihlavští drželi kotouč více ve své moci, ovšem další gólové šance nepřicházely. Přesto domácí dokázali navýšit své vedení pět minut před odchodem do kabin. Jihlava se přímočarou akcí dostala do rychlého kontru tři na dva, Spaskin k sobě na kruzích natáhl dva protihráče, dal puk nalevo pro Matyáše Lédla a ten střelou pod víko dokončil hattrick - 5:0.

První polovina třetího dějství byla orámována častými vyloučeními, ovšem ani jeden z týmů nedokázal přesilovku využít. Při hře čtyři na čtyři naopak využil Ondřej Havlena většího prostoru na ledě. Lédl zavezl puk do pásma, Spaskin poslal kotouč před branku, kde úspěšný střele využil velkého nedůrazu hráčů soupeře, kteří ani ve třech nedokázali dostat puk na své hole, a z otočky se trefil pod víko. O 31 sekund později přidala Dukla sedmou trefu. Asistenti si role vyměnili, Spaskin našel na modré Lédla, který vystřelil puk na branku a Miroslav Duben zapsal úspěšnou teč. Krátce poté se opět vyznamenal Bican, když se do samostatného úniku dostal Opat, ale jihlavský brankář si umanul, že vychytá nulu. To se také stalo, navíc dvě a půl minuty před koncem uzavřela gólový účet Dukla. Lédl zapsal šestý kanadský bod (3+3), když se při rychlém protiútoku dostal až před branku a zkoušel krásné zakončení a la Peter Forsberg. Jeho parádičku sice Skoumal vyrazil, ovšem dorážející Martin Kouba doslova zametl puk do sítě - 8:0.

Ohlasy trenérů

Marian Morava (HC Dukla Jihlava): Před zápasem jsme si řekli, že je důležité vstoupit do utkání koncentrovaně a nevynechat nebo nevypnout v žádném okamžiku, což se nám potvrdilo. Začátek se nám povedl, dali jsme rychlé branky a od toho se odvíjel ráz utkání. Celý zápas jsme měli pod kontrolou.

Martin Tomášek (HC RT TORAX Poruba): Po předchozím zápasu, kdy jsme uhráli na domácím ledě bod a věděli jsme, že můžeme hrát i dobré zápasy, jsme tentokrát pochopili, že je třeba pořádně zapracovat na všech stránkách moderního hokeje a všech věcí, co hokej obnáší.

×
Dnes v 12:00 | 9. třída
Hradec Králové
HC Dukla Jihlava