5:6p
(3:0, 2:2, 0:3 - 0:1)

Dorostenci promrhali pětibrankové vedení, prohráli v prodloužení

21.09.2024 / Natálie Poláčková

Po výhře na ledě Přerova se dorostenci představili před svými fanoušky. Dostali se do pětibrankového vedení a měli více ze hry. Pak ale Tábor udeřil a srovnal dvě minuty před koncem zápasu skóre. Nastalo prodloužení, které patřilo hostujícímu celku. Dva góly si v zápase připsal David Zmrhal.
21.09.2024 15:15, Extraliga dorostu - 6. kolo

HC Dukla Jihlava

Morava – Malena, Pešl, Tramba, Kopecký, Zmrhal, Frantl – Amcha, Lexa, Hrodek – Kubín, Pospíšil, Lédl – Spaskin, Hobza, Lukáš – Vejvoda
5

HC Tábor

Kalkus (11. Neduchal) – Mohyla, Šťastný, Ryšavý, Hrobský, Lomoz, Polka, Šachl – Vinš, Slabý, Eremiáš – Fleischman, Bušta, Charvát – Nevšímal, Zolnaj, Čečetka – Slívko
6
Branky a nahrávky: 5. Hrodek (Lexa, Tramba), 10. Zmrhal (Lédl), 11. Lexa (Hrodek, Pešl), 23. Zmrhal (Malena, Lédl), 26. Spaskin (Lédl) – 28. Zolnaj (Charvát, Slívko), 30. Charvát (Slívko), 49. Čečetka (Slabý, Polka), 51. Slabý (Fleischman, Bušta), 59. Charvát (Slívko), 64. Mohyla (Slabý, Čečetka). Rozhodčí: Mareček – Obr, Kuchta. Vyloučení: 4:4. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 55. Střely na branku: 31:36. Průběh utkání: 5:0, 5:6.

Průběh utkání

Utkání započalo zcela jasně pod vedením Dukly, která svou aktivitu potvrdila v páté minutě, když se dostala do vedení. Lexa vyvezl puk z obranného pásma a vyzkoušel střelu z kruhu, ta v bráně sice neskončila, ale následná dorážka Štěpána Hrodka, už ano. Dukla pokračovala ve své hře i nadále a dařilo se jí držet na puku, zároveň i vyslala několik povedených střel na klec. V čase 9:23 šil domácí do dvoubrankového vedení poté, co David Zmrhal, dostal na modré odražený kotouč a vypálil pod víko Koutníkovy klece. O minutu a půl později se jihlavský celek mohl radovat znovu, když střelu Hrodka těsně u gólmana dorazil Tadeáš Lexa. To mělo za následek timeout Tábora a odchod Koutníka z brány. To jako kdyby dodalo Táboru na sebevědomí a trochu se herně zvedl, pak ale přišla dvě vyloučení 44 od sebe. Hosté dokázali oslabení ubránit, a dokonce chvíli před odchodem do kabin vyslali do samostatného úniku Nevšímala, který ale na Moravu nevyzrál.

Zpočátku druhé části byl vyloučený jeden z hostujících hráčů, čehož následně i Dukla využila. Kapitán David Zmrhal, pálil z prostoru mezi kruhy a trefil se někam pod lapačku Neduchala. Tři minuty na to už se domácí radovali popáté. Vyhrané buly dostalo kotouč mezi kruhy, kde stál Myroslav Spaskin, ten byl před gólmanem sám a neměl problém se zakončením do horního rohu brány. Pak ale nastal zlom, Dukla ustoupila v aktivitě a toho začal Tábor využívat. V čase 27:10 se hosté prosadili poprvé, Adam Zolnaj střelou zprostředka kruhu vymetl horní roh. O tři minuty později tu byla další branka Kohoutů, Ondřej Charvát dostal nabito vedle brány a bekhendem překonal Moravu. Dukla si vzala oddechový čas, ale příliš platné jí to nebylo. Přišlo totiž vyloučení domácího kapitána a s tím i zvyšující se tlak Tábora v útoku. Branka z toho sice nepadla, ale Jihlava měla nadále problém se založením nadějnější akce.

Další trable přineslo domácím vyloučení Tramby, útočné akce Tábora ale dokázal ubránit především Morava. Pak ale přišla rána, při vyloučení Pospíšila za hákování vsítil Tábor svůj třetí gól. Filip Čečetka dostal přihrávku mezi kruhy, odtud zakončil do pravého rohu. To opět jako kdyby hosty nabudilo a v gólech pokračovali. Trvalo jim totiž jen dvě minuty, než se mohli radovat znovu. Tentokráte to bylo zásluho Matěje Slabého, který propasoval puk pod betonem domácího brankáře. Na Dukle bylo znát, že jí hra Tábora hodně rozhodila, dostávala se méně do šancí a naopak musela více bránit. Do konce utkání zbývaly pouhé dvě minuty, když se táborským hokejistům povedlo srovnat chod zápasu a vynutit si prodloužení. Ondřej Charvát využil toto, že jednomu z domácích hráčů zůstal puk za hokejkou a dostal se do samostatného úniku. Nikdo už mu nezabránil ve střele nad Moravovu lapačku. Následovalo prodloužení, ve kterém hru vedli hosté, kteří také nakonec skórovali. Vyhraného buly po levici Moravy využil Robin Mohyla, který pálil z vrcholku kruhu.

×
Dnes v 17:00 | Junioři
HC ZUBR Přerov
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Dorost
HC Dynamo Pardubice
HC Dukla Jihlava