8:2
(3:1, 3:1, 2:0)

Jihlava snížila ztrátu na 5 bodů

24.02.2005 / Luban

Před zápasem měli hráči Opavy na Jihlavu sedmibodový náskok, pokud chtěli domácí udržet svoje naděje na záchranu museli bezpodmínečně vyhrát, což se jim také podařilo. Vstup do utkání se sice lépe povedl Opavě, která od první minuty vyhrávala 0:1. Jenže jihlavští mladíci nesložili zbraně a otevřeli si na Horáckém zimním stadionu střelnici. Na celkové výhře 8:2 se dvakrát podíleli Lukáš Volf a Marián Havel.
24.02.2005, Junioři - 44. kolo

HC Dukla Jihlava

Slipčenko - Bradáč, Štěpnička, Chalupa, Jelínek, Rajnoha, Dvořák, Pekárek - Řípa, Havel, Dolana - Ton, Hrbatý J., Vlk P. - Volf, Vlk J., Rezek - Hřeben, Hrbatý F.
8

HC Slezan Opava

Doboš (28. Krejčí) - Heider, Kukol, Bolek, Huska, Vrábel, Balcar, Sochacký - Weiss, Fuks, Měch - Kocián, Ferlež, Polok - Tůma, Kříž, Štindl
2
Branky: 6. Volf (Bradáč), 13. Volf, 19. Havel (Dolana), 23. Dolana (Havel), 28. Havel (Dolana), 31. Hrbatý J. (Vlk P.), 45. Vlk P. (Hrbatý J., Ton), 60. Bradáč (Řípa) - 1. Polok (Kocián), 36. Bolek (Kukol). Rozhodčí: Stach - Dančišin, Fiala. Vyloučení: 5:7, navíc Vlk P. (JIH) 5 + do konce. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. střely na branku: 35:28.

Průběh utkání

Vstup do utkání se lépe povedl hostům za přispění domácího brankáře Slipčenka, který jel za bránu pro nahozený puk, jenže ho nezachytil a toho využil Kocián, který nahrál na Poloka, pro kterého už byla snadná práce zasunout puk do prázdné brány, 0:1. Domácí se nenechali rozhodit a v 6. minutě Bradáč vystřelil od modré, brankář jen stačil vyrazit na osamoceného Volfa, který nezaváhal a zasunul puk do brány, 1:1. Pěknou samostatnou akci předvedl v polovině první části hry Ferlež, který se dokázal prokličkovat celým útočným pásmem až k zakončení, jenže jeho pokus zmařil pozorný Slipčenko. Poté se ke slovu dostal opět domácí Volf, v útočném pásmu zachytil nepřesnou rozehrávku hostí a z pozice mezi kruhy golfovým úderem poslal puk o levou tyčku do sítě, 2:1. V závěru třetiny si Havel narazil puk s Dolanou, dostal se až za obranu a svůj nájezd proměnil překrásným blafákem, 3:1.

Druhá třetina začala náporem domácích, Jan Hrbatý nahrál Janu Vlkovi, ale brankář rychlým přemístěním vše vyřešil. Ve 23. minutě viděl Havel najíždějícího Dolanu, okamžitě mu poslal nahrávku do brejku a Dolana zakončil nájezd střelou mezi betony, 4:1. Ve 28. minutě Dolana vyhrál buly pro Havla a ten nechytatelnou bombou nad levým betonem vyhnal Doboše z brány, 5:1. O chvíli později předvedli překrásnou souhru domácí Jan Hrbatý a Petr Vlk, když vyšachovali obránce i brankáře a Jan Hrbatý už posílal puk do prázdné brány, 6:1. Snížit se hostům povedlo ve 36. minutě v přesilové hře, Kukol nahrál na modrou Bolkovi a ten svojí střelu poslal za záda Slipčenka, 6:2.

Ve 45. minutě se do šance dostali domácí a po závaru před bránou se nejlépe orientoval Petr Vlk, který doklepl puk do brány, 7:2. O minutu později vynikl domácí brankář po tvrdé střele Kříže. Na druhé straně se do šance dostal Řípa po nahrávce Dolany, jenže trefil pouze levou tyč. V polovině poslední části ukázala pěknou souhru domácí první útočná formace, puk putoval po ose Dolana – Řípa – Havel, ale brankou to neskončilo. V 54. minutě vybojoval puk Řípa, zavezl ho do pásma a přenechal Dolanovi, který sám před Krejčím nedal. Branku přinesla až poslední minuta hry, Řípa přihrál Bradáčovi a ten si připsal svojí první branku v juniorské extralize, 8:2. Puk se kterým vstřelil svojí první branku, mu vylovil ze sítě domácí kapitán Dolana. Jihlava zaslouženě vyhrála a dál živí svojí naději na udržení.

Ohlasy trenérů

Lukáš Volf (Jihlava): „Dnešní zápas byl pro nás hodně důležitý, protože kdybychom prohráli, tak už je to zase o 7 bodů. Zápas jsme odehráli dobře jako parta, protože ten začátek se nepovedl, ale pak jsme se kousli, trenéři pomohli a bylo to dobrý."

Jste spíš takový sváteční střelec, dneska jste dal 2 góly a v závěru jste ještě odmítl hattrick, čím to bylo ?
„Vždycky jeden zápas se mi povede a pak mám střeleckou smůlu, nevím čím to je."