1:3
(1:1, 0:2, 0:0)

Dukla Jihlava si poradila s Energetiky.

24.09.2005 / Daniel Višňák

Jihlavští hokejisté odjeli do Hradce Králové pro tříbodový zisk a skvěle zúročenými přesilovkami úkol splnili! Do vedení dostal Jihlavu ve vlastním oslabení důrazný Vladimír Říha. Domácí však brzy srovnali v přesilovce pět na tři zásluhou Petra Mocka. Ve druhém dějství se dočkala i Dukla přesilové hry pět na tři. Výhodu proměnil ve vítězný gól Rostislav Malena, propálil všechno co mu stálo v cestě. Další využitou přesilovkou pojistil výhru Jihlavanů Ladislav Rytnauer po krásné přihrávce od Hodka. V závěru si jihlavští vytvořili ještě několik slibných příležitostí, ale domácí brankář už neinkasoval.
24.09.2005 17:00, 1. liga ČR - 7. kolo

Hradec Králové

Koutský - Kolafa, Blanár, Šeda, Mocek, Černý, Hendrich, Kolář - Fořt, Roubík, Diviš - Valko, Koudelka, Volráb - Potůček, Domin, Suchý Pavel - Červenka, Havíra, Přeučil
1

HC Dukla Jihlava

Suchan - Šmarda, Malena, Duben, Staněk, Dobrovolný, Lupač - Rytnauer, Bakus, Hodek - Říha, Hlouch, Čachotský - Lazorišák, Havel, Fiedler - Polák, Dušátko, Blanár
3
Branky: 17. Mocek (Blanár) – 14. Říha (Duben), 21. Malena (Bakus, Šmarda), 23. Rytnauer (Hodek, Hlouch). Rozhodčí: Nečas - Bláha, Kareš. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 800. Střely na branku: 33:30. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.

Průběh utkání

První třetina příliš hokejové krásy nepřinesla, přesto viděli diváci dvě branky. První z holí jihlavské Dukly a to když dorazil do domácí branky střelu Přemysla Dubna Vladimír Říha a ve 14. minutě to bylo 0:1. Energetikům se podařilo vyrovnat o dvě minuty později v době, kdy na trestné lavici pykali dva hráči hostů. Na modré po přihrávce uzdraveného Jana Blanára napřáhl Petr Mocek a bombou rozvlnil poprvé v utkání síťku i za jihlavským gólmanem Suchanem.

Do druhé třetiny měli šťastný nástup hosté, kteří během necelých dvou minut dokázali využít hned dvě dvojnásobné početní výhody a dostali se tak značně na koně. Nejprve zvýšil na 1:2 tvrdou střelou od modré Rostislav Malena, aby pak zužitkoval další převahu dvou mužů v době, kdy naskakoval jeden z vyloučených domácích hráčů na led Ladislav Rytnauer a s domácími to vypadalo ve 23. minutě velmi špatně. Zbraně však nesložili, naopak Suchan byl pod neustálou palbou, stadion vypukl radostí čtyři minuty před koncem druhé dvacetiminutovky, ale sólo Červenky ku překvapení všech domácích příznivců brankový rozhodčí neuznal. Červenkova střela se odrazila od spojnice jihlavské klece za brankovou čáru a od levé tyče ven, brankový však červené světlo nerozsvítil a tak stále trval stav 3:1 pro Duklu.

V závěrečné třetině se už diváci tlaku na zvrácení výsledku nedočkali a tak si Dukla svou výhru v poklidu pohlídala a veze si z Hradce Králové za výhru 3:1 tři body.