Organizační opatření k zápasu HC Dukla Jihlava – HC Kometa Brno

31.01.2018 / KLUB

Pro páteční zápas mezi Duklou Jihlava a Kometou Brno bude platit pro návštěvníky utkání zvláštní režim. Vzhledem k předpokládané vysoké návštěvě fanoušků týmu z jihomoravské metropole – dá se očekávat až 1.500 návštěvníků, budou mít k dispozici jak stávající sektor pro hosty za brankou na tribuně C, tak i prostor bývalého sektoru hostů na tribuně F.

V prostoru parku u vchodů na tribuny A, C a F byl vybudován plot, do něj vedou čtyři vstupy. Tři jsou pro domácí fanoušky, jeden poté pro hosty. Pro domácí je vyčleněn vstup u tribuny A a dva u vchodů na úrovni tribuny C. Pro hosty je pak zřízen vchod z ulice Jiráskova u vchodu na tribunu F. Venkovní oplocený prostor parku je dalším plotem rozdělen na dva sektory, tak, aby nedošlo ke vzájemnému promíchávání fanouškovských táborů obou týmů.

Do oploceného prostoru je vstup volný až do 15. minuty první třetiny, na stadion se pak projde přes turnikety. Od 15. minuty první třetiny budou vstupy do oplocení uzavřeny. Vstup na stadion bude možný pouze vchodem DEF a to do konce první třetiny a dále vchodem G bez omezení.

Pro vstup do stadionu jsou pro hosty připraveny dva turnikety na tribuně F a jeden ne tribuně C. Domácí mohou vstoupit do stadionu třemi turnikety u vchodu C a dvěma turnikety u vchodu A. Funkční pro domácí fanoušky potom budou i turnikety u vchodu DEF a G.

Odchody na přestávku budou možné přes turnikety u vchodu G, kde je samozřejmě možný návrat zpět a na druhé straně stadionu směrem do oploceného prostoru bez průchodu přes turnikety. Z oploceného sektoru se bude moci odejít, ovšem bez možnosti návratu zpět. Oba oddělené sektory v parku budou vybaveny bufety a mobilními WC.

Prostor parku za oplocením bude po celý zápas monitorovat Policie ČR, která zasáhne při sebemenších potyčkách uvnitř oploceného prostoru.

Pokladny v den utkání nebudou otevřeny, vstupenky si zajistěte přes síť Ticketportal zde.

Plánek Horáckého zimního stadionu


Tisková zpráva – 31. leden 2018

Mobilní oplocení má za cíl chránit hokejové fanoušky

KRAJ VYSOČINA - Na území České republiky stále platí vyhlášený první stupeň ohrožení teroristickými útoky. Toto opatření se dotýká také systémové ochrany měkkých cílů, tedy míst s vysokou koncentrací osob. Mezi tato místa, která nejsou trvale chráněná a jsou snadno dostupná, patří také Horácký zimní stadion v Jihlavě. Na základě společného jednání představitelů Krajského ředitelství policie kraje Vysočina, Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina, Městské policie Jihlava, HC Dukla Jihlava a Statutárního města Jihlavy a po společném vyhodnocení všech rizik byla přijata adekvátní bezpečnostní opatření spočívající v instalaci mobilního oplocení.

Cílem tohoto opatření je zajistit především bezpečnost návštěvníků Horáckého zimního stadionu. Všichni návštěvníci při vstupu na stadion projdou bezpečnostními turnikety, ale kapacita těchto turniketů již nepostačuje tomu, aby mohli v průběhu přestávek mezi třetinami opustit stejným způsobem stadion a vrátit se přes bezpečnostní turnikety zpět. Proto budou v době přestávky turnikety mimo provoz a návštěvníci, kteří budou opouštět prostory stadionu, se mohou venku pohybovat pouze ve vymezením a oploceném prostoru. Toto opatření sleduje pouze zajištění bezpečnosti návštěvníků v průběhu celého zápasu a jeho hlavním cílem je kromě jiného zamezení vstupu případných útočníků nebo osob, které by chtěly o přestávce pronést dovnitř stadionu nejrůznější nebezpečné předměty a ohrožovat bezpečí návštěvníků uvnitř stadionu.

V jiných novějších a modernějších hokejových arénách na území České republiky je v současné době zcela standardní, že návštěvníci v průběhu utkání prostory stadionu opustit nemohou, neboť kapacita areálu je dostatečně velká a vnitřní prostory stadionů jsou tomu uzpůsobeny. Stavebně technické řešení a především kapacita jihlavského hokejového stadionu v Jihlavě bohužel v současné době podobný postup neumožňuje. Z tohoto důvodu bude vyhrazen bezpečný prostor v bezprostřední blízkosti stadionu, kde se mohou návštěvníci v průběhu přestávek pohybovat. Tímto opatřením v žádném případě nechceme žádným způsobem omezovat fanoušky, kteří by ale měli vnímat, že jde o opatření realizované především v zájmu jejich bezpečnosti.

Krajské ředitelství policie kraje Vysočina
oddělení tisku a prevence
mjr. JUDr. Dana Čírtková
vedoucí oddělení - tisková mluvčí
tel: 974 261 207
mobil: 725 375 094
e-mail: dana.cirtkova@pcr.cz