Jsem rád, že jsme se po třetím gólu nesložili, říká Filip Seman

21.04.2022 / Daniel Lhotský

Ve třetím zápasu baráže mohli fanoušci opět sledovat vyrovnaný hokej plný zajímavých momentů. Tentokrát ze zápasu odešla jako šťastnější Dukla, která ve třetí třetině dokázala udržet jednobrankové vedení a pak ho ještě stvrdit gólem do prázdné. „Rozhodovala chladnější hlava a využívání šancí, které jsme měli a zlepšená hra v přesilových situacích. Hlavně, že jsme dali v přesilovce nějaký gól. A obětavost v celém zápasu,“hodnotí zápas Filip Seman.

Důležitým faktorem celého utkání byly zlepšené přesilové hry a oslabení Jihlavy, Dukla v oslabení ani jednou neinkasovala a dvě přesilové hry přetavila v gól. „Asi jsme si to s chladnější hlavou líp přihráli, dokázali jsme přehodit bránící čtveřici, uvolnit se, a to rozhodlo. Asi i lepší kontrola puku a další věci,“ pochvaloval si po zápase útočník Dukly.

Ve druhé třetině se Dukla dostala do dvoubrankového vedení a a svůj náskok držela až do poslední minuty, kdy Kladno snížilo na rozdíl jedné branky a mohlo i podruhé v zápase vyrovnat, jenže gól Rytířů přišel až po závěrečné siréně. „Samozřejmě jsme měli strach. Hlavně když byl ten gól se sirénou. Takže trochu nervozita tam byla, naštěstí to bylo po odpískání. Jsem rád, že jsme se nesložili po tom třetím gólu, který jsme zase dostali minutu před koncem druhé třetiny. A že jsme zvládli vstup do třetí třetiny a nepodepsalo se to na nás. Takové poučení z předešlých zápasů,“ popsal celou situaci Filip Seman.

Poprvé v sérii se prosadil také Matěj Zadražil, což potěšilo celou kabinu, včetně Filipa Semana. „Ono se vždycky říká, že je jedno, kdo ten gól dá. Ale někdo ten gól musí dát, takže jsme samozřejmě rádi, že jsme ty šance proměnili. I Matěj Zadražil hrál výborně ten poslední zápas, trochu tam měl smůlu. Jsem rád i za něj, že se mu to podařilo. Důležité je, že jsme se hlavně zlepšili v té defenzivní hře.“ říkal Seman po zápasu.

Filip Seman po výhře ve třetím barážovém utkání

Tisková konference: Viktor Ujčík (Dukla) - David Čermák (Kladno)

Autor videa: Tomáš Lysý