Začali jsme se na přesilovky trošku více soustředit, míní Tomáš Havránek

22.04.2022 / Tomáš Lysý

Jihlavští hokejisté před očekávanou parádní kulisou zdolali Kladno 5:3 a zapsali první bod v sérii. Přesilovky a oslabení byly oproti prvním dvěma zápasům v Chomutově jako nebe a dudy. Dukla v oslabení neinkasovala, naopak v přesilovce zapsala dvě branky. „Soustředili jsme se na přesilové hry. Předtím jsme dostali ve dvou zápasech v přesilovkách dva zbytečné góly a tentokrát jsme naopak dva dali. Snad se to nějak otočí a napravili jsme to,“ věří útočník Tomáš Havránek.

Právě speciální formace měly tentokrát obrovský vliv. Dukla v nich ovládla zápas, který byl skvostnou podívanou. „Rozhodlo to, že Kladno nevyužívalo přesilovky. My jsme sice dostali dva góly z brankoviště, ale do ničeho jsme soupeře moc nepouštěli a proměňovali jsme šance, které jsme měli. Zaslouženě jsme vyhráli,“ míní naprosto správně Tomáš Havránek s tím, že vítězství Dukly bylo opravdu nezpochybnitelné. Ve třetím utkání také Jihlava vstřelila v sérii první dvě branky v početní výhodě. „Nezměnili jsme asi vůbec nic, jen jsme se na přesilovky začali více soustředit. Trošku jsme je zjednodušili a začali střílet. Ono se to pak nějak rozdrbe, něco se tam objeví a tentokrát nám to vyšlo,“ doplňuje technicky skvěle vybavený hokejista.

Po delším čase se také prosadili další hráči, kteří třeba delší čas nezapsali zářez na pažbě. I to potvrzuje, že Dukla není soubor individualit, ale jeden tým. Když některý hráč střelecky na okamžik vypadne, jiný ho zastoupí. „Byla otázka času, kdy se ti hráči trefí znovu. Jsem rád, že jim to tam opět padlo a pomohlo to,“ usmívá se Havran

Dukle přitom v průběhu zápasu rozhodně nebylo dobře. Na začátku druhého dějství, podobně jako ve druhém utkání, ztratila jednobrankový náskok a inkasovala dva slepené góly. „Jde o to nesesypat se. Když dáte gól, tak jste na koni. Ale ukázali jsme, že když branku dostaneme, tak hned dokážeme gól dát. Vstřelili jsme tři po sobě a hned jsme vedli 4:2. Pak jsme stav i přes neuznaný gól udrželi,“ dodává Tomáš Havránek k zápasu a hned hledá recept na další utkání, které začne v pátek 22.4. od 17:30 hodin. „Uděláme to, co vždycky. Odpočineme si, dobře se najíme, vyspíme a hurá do zápas od nuly,“ uzavírá rozhovor hráč s číslem 28.

Tomáš Havránek hodnotí výhru ve třetím utkání baráže 2022

Tisková konference: Viktor Ujčík (Dukla) - David Čermák (Kladno)

Autor videa: Tomáš Lysý