Výpadky nás stály tři body, mrzí obránce Marka Chvátala

02.02.2024 / Tomáš Lysý

Jihlavští hokejisté sehráli proti Třebíči velmi vyrovnanou partii a jak řekl i trenér Horácké Slavie Jaroslav Barvíř, Dukla byla zřejmě lepším týmem. Nebo alespoň tomu tak bylo od poloviny zápasu, kdy Marek Chvátal vyrovnal svou premiérovou trefou v A-týmu stav na 1:1. „Nastartovala nás ubráněná oslabení, která jsme odehráli suprově, vyjma toho prvního,“ myslí si odchovanec jihlavského hokeje.

Také Marek Chvátal si myslí, že Jihlavští měli více ze hry. Jenže pouze s jedním vstřeleným gólem nemohli pomýšlet na vítězství. Nebo mohli, ovšem když dvě minuty před koncem dali Třebíčští dvě branky a ze skóre 1:1 rázem svítilo na ukazateli stavu skóre 1:3, bylo jasno. „Hráli jsme lepší hokej, až na nějaké výpadky, které nás stály tři body. Na jeden gól se doma vyhrát nedá. Šance, které jsme měli, jsme měli využít. Tím spíše, že Třebíč hraje "zanďoura", těžko se proti nim dávají góly a my jim dáváme také málo branek,“ povídá obránce, který věkem patří ještě do kategorie juniorů.

Dukla sice v prvním oslabení inkasovala branku, poté ale zvládla další tři oslabení a to načalo její vzepětí. „Nastartovalo nás to. Oslabení jsme odbránili suprově. Říkali jsme si, že si musíme dát pozor na jejich přesilovky a nesmíme tolik faulovat. Oslabení jsme odehráli suprově, vyjma toho prvního,“ hlásí dvacetiletý zadák, který v polovině zápasu vyrovnal na 1:1 a přiznal, že puk za první gól v dospělé Dukle bude vystaven doma na poličce. „Pořez (Radek Pořízek – pozn. aut.) mi nahrál na modrou čáru. Jen jsem puk odtáhl a vystřelil. Zavřel jsem oči a kotouč proletěl do branky. Ale radost mi kazí výsledek. Lepší by byly tři získané body než můj gól,“ říká Marek Chvátal.

Parametry jihlavského obránce jsou 183 centimetrů a 75 kilogramů. Oproti mnohdy velmi vyšším protihráčům potřebuje ještě zesílit a ví, že na ně v začátcích své kariéry v seniorském týmu musí vyzrát jiným způsobem. „Musím si poradit nějak jinak. Houževnatostí nebo rychlostně, protože silově je nepřetlačím,“ uzavírá rozhovor.

Marek Chvátal po porážce 1:3 od Třebíče

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – SK Horácká Slavia Třebíč 1:3

Autor videa: HokejkaTV