V zakončení nám chybělo více trpělivosti, hledá Daniel Dvořák důvod porážky v prvním osmifinále se Spartou

09.03.2016 / Tomáš Lysý

Druhé březnové úterý odstartovalo play-off také v nejvyšší mládežnícké extraligové kategorii, juniorech. Jihlava postoupila do vyřazovacích bojů z šestnácté pozice a jejím soupeřem je tak vítěz základní části Sparta Praha. V úvodním zápase byla Dukla svému sokovi do třetí třetiny vyrovnaným týmem, nakonec však prohrála 0:3. „Chybělo nám více trpělivosti a větší rozvaha na puku. S klidem to tam poslat,“ domnívá se kapitán týmu Daniel Dvořák a věří, že ve druhém utkání, které je na programu již ve středu 9. března, tomu bude jinak.

Ve vyřazovacích bojích musí favorit často vydat veškeré možné síly k udolání níže postaveného soupeře, leckdy ani to nestačí a musí se před obětavým a bojovným sokem sklonit. Play-off často maže rozdíly mezi týmy. Sparta Praha nastřádala jakožto vítěz základní části DHL Extraligy juniorů celkem 102 bodů, její osmifinálový soupeř z Jihlavy přesně polovinu – 51 bodů. Ačkoliv Pražané nakonec získali první bod v sérii po výhře 3:0, do pětačtyřicáté minuty vedli hráči s velkým S ve znaku jen o gól a třetí pojistku přidali až v závěrečných minutách. „Začali jsme docela dobře. Bohužel jsme neproměnili některé šance, které tam byly. Soupeře své šance proměnil, měl zkušenější hráče a dovedl zápas do vítězného konce. Ve třetí třetině nám došly síly a Sparta si to pohlídala,“ ohlíží se za zápasem kapitán jihlavských juniorů Daniel Dvořák.

Obrazem: Fotogalerie z prvního osmifinále Sparta - Jihlava

První gól padl až sedmadvacáté minutě. Do té doby hráli prim oba gólmani, i když o něco více práce měl možná jihlavský Josef Kořenář, gólman reprezentační osmnáctky. Krátce po vedení Pražanů navíc Dukla nevyužila velkou šanci na srovnání. Ze čtyřiatřiceti dukláckých střel neskončila za zády gólmana Pírse ani jedna, což je třeba do příštího zápasu změnit. „My do druhého zápasu půjdeme jako do prvního. S tím, že tady prostě vítězství urveme a určitě se nám to podaří,“ povzbuzuje sebe i na dálku celý tým devatenáctiletý útočník. O tom, že Sparta není neporazitelná, se junioři mohli přesvědčit šest kol před koncem základní části, kdy jí na domácím ledě po dobrém výkonu porazili 5:2.

Čtěte také:

Reportáž: Junioři nenašli recept na sparťanského brankáře

Textový onlajn z druhého osmifinále play-off DHL Extraligy juniorů Sparta - Jihlava