Zápas od zápasu se lepšíme a doufáme, že další už bude vítězný, hlásí po utkání ve Zlíně Lukáš Anděl

26.08.2017 / Tomáš Lysý

Pátý přípravný zápas svedl jihlavské hokejisty na led zlínských Beranů. Pokud pomineme jihlavskou domácí porážku s Brnem 1:5, tak šlo o další vyrovnané přípravné utkání Dukly se soupeři, proti kterým bude v extraligovém ročníku nastupovat. Sedm minut scházelo k tomu, aby Jihlava vyhrála 2:1. Nakonec dotáhla zápas do remízy v základní hrací době 2:2 a o její porážce na nájezdy rozhodla až patnáctá série. „Ještě jsem to nezažil a byl jsem překvapený, jak mohou nájezdy dlouho trvat. Nevím, jestli gólmani tak dobře chytali nebo my hráči jsme nájezdy špatně prováděli. Spíše to druhé,“ směje se odchovanec jihlavského hokeje Lukáš Anděl, jenž vstřelil druhý gól svého týmu a jeden z nájezdů také proměnil.

Na stadionu Luďka Čajky běžela 43. minuta, když právě Lukáš Anděl poslal Duklu do vedení 2:1. Jihlavští hokejisté nejenže poprvé v přípravě dokázali během zápasu otočit jeho nepříznivý vývoj (z 0:1 na 2:1), ale hlavně konečně v přípravných duelech vstřelili více jak jednu branku. „Tolja mi z rohu přistrčil puk. Vybruslil jsem si mezi kruhy a viděl jsem, že před bránou je chumel hráčů. Zkusil jsem vystřelit, prošlo to a jsem za to rád,“ usmívá se mladý útočník, jenž měl již ve čtvrtém přípravném utkání proti Olomouci slibné šance, leč ještě bez využití.

Pokud by se příprava převáděla na body, tak by Dukla poprvé v předsezonních kláních bodovala. Zápas totiž nakonec dotáhla do remízy 2:2 v základní hrací době. „Byl to další vyrovnaný zápas. Bojovné utkání, jako zatím každé, se spoustou nepřesností,“ domnívá se teprve devatenáctiletý forvard. A vyrovnanost ukazovaly i samostatné nájezdy. Že rozstřel skončí výhrou 3:2 ve prospěch jednoho týmu, to není tak neobvyklé. Ale že to bude až v patnácté sérii? „Vůbec jsem to nezažil a byl jsem překvapený, jak dlouho mohou nájezdy trvat. Teď nevím, jestli gólmani tak dobře chytali nebo jsme my hráči tak špatně prováděli nájezdy. Spíše to druhé,“ usmívá se při vzpomínce na nájezdovou loterii.

Právě se Zlínem odehraje Dukla poslední přípravné utkání, které je na programu v úterý 29. srpna od 18 hodin na Horáckém zimním stadionu. Cíl je jasný – připsat si v přípravě první vítězství. „Doufám, že už se nám povede vyhrát. Bylo by dobré udělat si vítěznou generálku a nejít do sezony s tím, že jsme v přípravě všechno prohráli,“ uzavírá Lukáš Anděl.

Videoohlasy s Lukášem Andělem

Autor videa: Tomáš Lysý