Za nulu musím poděkovat klukům, kteří přede mnou hráli moc dobře, vzkazuje Lars Volden

02.12.2017 / T. Lysý, Z. Drla, T. Ščerbanová

Sedmadvacet kol čekala Jihlava na to, než její brankáři zapíší vychytanou nulu. Nejblíže tomu bylo v osmnáctém kole na ledě Zlína, kdy Jakub Škarek dostal branku až v padesáté minutě. Povedlo se nyní, v prvním utkání druhé poloviny základní části. Norský reprezentační gólman Lars Volden pomohl k výhře 3:0 celkem 25 úspěšnými zákroky. „Je skvělý pocit vychytat nulu, ale kluci přede mnou hráli moc dobře. Blokovali střely. Někteří v kabině po zápase seděli s chladivými polštářky, musím jim poděkovat,“ hlásí skromně pětadvacetiletý gólman.

Pětadvacetiletý rodák z Osla nastoupil ke svému devátému utkání v sezoně po tom, co se v předešlém kole radoval z první výhry před domácími fanoušky. Na ní hned navázal další. Dukle se povedla zejména druhá třetina, kterou vyhrála 3:0 po dvou trefách Adama Zemana a třetí brance Tomáše Kubalíka dokonce v oslabení. „Kluci pořád bojují a dělají maximum. Byla to dobrá druhá třetina a takhle musíme hrát pořád,“ uvědomuje si Lars Volden, jenž v předchozích třech sezonách hájil branku Rogle BK a druhou polovinu loňského ročníku strávil ve službách další Dukly, ale trenčínské.

Jihlavští hokejisté tak poprvé v sezoně šli do tříbrankového vedení, navíc před domácím publikem. To nakonec uhájili i díky tomu, že všech pětadvacet střel Mladé Boleslavi zastavil norský strážce svatyně. „Je skvělý pocit vychytat nulu. Ale kluci přede mnou hráli moc dobře, blokovali střely. Někteří se v kabině po zápase ledovali, seděli tam s chladivými polštářky. Musím jim poděkovat,“ povídá sympaticky a zasměje se při otázce, jak si užil děkovačku s jihlavskými příznivci. „S fanoušky je to vždycky sranda, jsou tady skvělí.“

Videoohlasy s Larsem Voldenem

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla. Překlad: Tereza Ščerbanová

Trenéři: Petr Vlk (HC Dukla Jihlava) a Viktor Ujčík (BK Mladá Boleslav)

Autoři videí: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

SESTŘIH ZÁPASU: HC DUKLA JIHLAVA – BK MLADÁ BOLESLAV 3:0

Autor videa: YouTube HZStv1