Jihlava nastoupí proti Vítkovicím v bílém, v lednu doma představí i žlutou variantu dresů

26.12.2017 / KLUB

Těsně před startem sezony Dukla avizovala, že si nechala udělat tři varianty dresů. Domácí sada musí být tmavá, proto byla zvolena bordó varianta. Světlý set, ve kterých jihlavští hokejisté nastupují k venkovním zápasům, je žlutý. Alternativní bílou variantu představí Dukla právě nyní – ve čtvrtek 28.12. nastoupí doma proti Vítkovicím v bílém a v této barvě bude hrát venku celý leden. Fanoušci se mohou doma těšit i na žlutou (venkovní) sadu, ve které odehraje Dukla jeden domácí zápas v půlce ledna.

Během přestávky na nadcházející extraligovou sezonu upravila Dukla svojí vizuální identitu, se kterou po dvanácti letech vstoupila do nejvyšší soutěže. Klasické retro logo bylo decentně upraveno, přibylo k němu i logo alternativní. Vedení klubu jednalo i o dresech. „Nechali jsme si udělat tři varianty dresů. Zhruba měsíc před startem sezony bylo rozhodnuto, že doma budeme nastupovat v bordó barvě, venku v barvě žluté. Možností pro venkovní zápasy byla i bílá barva, tu jsme si ale nechali jako alternativu,“ říká Zdeněk Drla z marketingového oddělení klubu.

Nyní přichází čas, kdy Dukla představí bílou sadu dresů. „Domácí utkání dne 28.12. proti Vítkovicím odehrajeme v bílé variantě dresů. V této barvě budeme následně nastupovat celý leden v utkáních na ledech soupeřů,“ prozrazuje Zdeněk Drla s tím, že vše má i charitativní podtext. Bílé dresy totiž nebude možné nikde koupit a hned na začátku února půjdou do aukce, přičemž polovina výtěžku bude směřovat na dobročinné účely.

Od února se Dukla venku znovu vrátí ke žluté barvě dresů, nicméně fanoušci se mohou těšit, že tuto variantu uvidí také na Horáckém zimním stadionu. A to ve šlágru 41. kola. „V pátek 19.ledna 2018 nastoupíme doma proti Spartě ve žluté sadě dresů, aby naši fanoušci viděli na domácím stadionu všechny tři varianty dresů, jenž pro tuto sezonu máme,“ doplňuje Zdeněk Drla.

Foto: Michal Novotný. Grafická úprava: Jan Poukar/POUKARdesign