Už pár zápasů pozoruji zvýšený zájem o moji osobu, i v přesilovkách, říká Matěj Stříteský

31.01.2018 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Po trápení v Mladé Boleslavi přišel na začátku listopadu do Dukly Jihlava a výrazně ožil. Řeč je o obránci Matěji Stříteském. Sedmadvacetiletý bek začíná pomalu navazovat na produktivní sezonu 2014/2015, kdy v Tipsport extralize nasázel do sítě soupeřů deset branek. V letošní sezoně se během 25 zápasů v červenožlutém dresu trefil již šestkrát, naposled proti Pardubicím. „Byl jsem pořád na ledě, takže si z utkání ani moc nepamatuju, akorát můj gól,“ usmívá se „Stříťa,“ který odehrál rovných 28 minut a šest vteřin k tomu.

Psal se konec první třetiny, když si Dukla vyzkoušela druhou přesilovou hru v zápasu. Přesně v 16. minutě byl vyloučen Matěj Beran a na trestné lavici zůstal pouze 22 vteřin. Od modré se prosadil obránce-snajpr Matěj Stříteský. „Dostal jsem super nahrávku od Čagyho (Tomáš Čachotský – pozn. aut.), ačkoliv mi říkal, že byla docela prudká. Ale podařilo se mi to trefit. Před bránou to chtěl chytit jejich obránce, myslím si, že Tronča (Marek Trončinský – pozn. aut.), ale prolétlo mu to mezi nohama a gólman nic neviděl, takže pro nás štěstí,“ popisuje svojí trefu na 1:0. Ve druhé třetině však Pardubičtí dvěma góly otočili průběžný stav zápasu a i ve čtvrtém utkání sezony se proti Dukle dostali do vedení. „Před prvním gólem jsme se zbytečně sami zavařili, to byla škoda. Pak přišla taková pasáž, kdy jsme seděli více na druhé straně, než u nás na střídačce, a dostali jsme ještě jeden gól. Pak už se Pardubice zatáhly, hrály střední pásmo a těžko jsme se přes ně dostávali. Ale bojovali jsme, dřeli až do konce. Potřebovali jsme body, potřebujeme sbírat každý bod, takže dva jsou pro nás zlaté,“ sděluje jihlavský zadák.

Na nedostatek vytížení si rozhodně nemůže stěžovat. V posledních dvou utkáních se jeho čas na ledě téměř pokaždé blíží k půlhodině. Na ledě Zlína odehrál 29:07 minuty, nyní pouze o 61 sekund méně. V závěru zápasu proti Pardubicím se podílel na vyrovnávacím gólu. Byť k Matějovi obránci hodně často přistupovali, přece si našel prostor ke střele a tu tečoval do sítě Josef Skořepa. „Už pár zápasů sleduji zvýšenou pozornost na mojí osobu. I v přesilovkách, že u mě stojí hráč. Je těžší si najít prostor, ale o to více musím pracovat, abych si ho vytvořil pro nahrávku a mohl zakončovat. Že třeba Patrik Poulíček zblokoval nějaké moje střely, to se prostě stane, on tu helmu asi nemá jen tak ze srandy. Pak jsme ale sehráli něco jiného a dali gól,“ usmívá se odchovanec vsetínského hokeje.

Videoohlasy s Matějem Stříteským

Vítězství 3:2, tři góly, tři v přesilových hrách. Jihlavští hokejisté chytli v poslední době při přesilovkách slinu, jen to nezakřiknout... „Celou sezonu nás provází, že v přesilovkách nedáváme moc gólů. Poslední dobou jsme je docela zlepšili a odráží se na tom, že v posledních šesti zápasech získáváme více bodů. Protože když si pomůžete jedním dvěma góly v přesilových hrách, tak nedáte jen jeden gól, ale třeba tři, a bodujete,“ hlásí útočník Radek Hubáček, který zápas rozhodl v prodloužení. A také říká, že ke dvěma získaným bodům vedla hodně složitá cesta. „Byl to těžký zápas, jako všechny ostatní. Už si říkáme, že nemáme na co čekat. Do každého zápasu musíme jít na krev, vyhrát. Bohužel ve Zlíně se nám to nepovedlo, takže teď jsme si říkali, že musíme o to více, že na nás musí být vidět chuť a vůle po vítězství.“

Po dobré první třetině, kterou Dukla dle Radka Hubáčka dobře odjezdila, odbruslila a nehrála vůbec špatně, přišla ve druhé dvacetiminutovce jihlavská vyloučení. „Druhá třetina byla strašně rozdrbaná vyloučeními, ta jí strašně ovlivnila. Fauly vůbec nechci hodnotit, neviděl jsem je. Ve třetí části nám trošku pomohly přesilovky. Hrálo se na jednu bránu a bylo otázkou čas, kdy tam gól spadne. Bohužel spadl prakticky až v poslední minutě, takže jsme brali jenom jeden bod a ve finále v prodloužení ten bonusový navíc,“ sděluje „Hubas,“ který v sezoně vstřelil čtyři branky, z toho rovnou polovinu do sítě Pardubic.

Videoohlasy s Radkem Hubáčkem

Trenéři: František Zeman (HC Dukla Jihlava) a Pavel Marek (HC Dynamo Pardubice)

Autoři videí: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – HC Dynamo Pardubice 3:2 pr.

Autor videa: YouTube HZStv1