V první třetině Liberec své šance narozdíl od nás proměnil, mrzí Davida Váňu

26.02.2018 / Tomáš Kalas

Byla to o poznání lepší podívaná, než v předešlých vzájemných zápasech. Dukla dokázala proti Liberci i skórovat, po 143 minutách a 12 sekundách se po nahození Váni prosadil Jiránek. Tygři však nedopustili žádné drama a zvítězili 4:1. „V první třetině jsme měli zhruba stejně šancí, co Liberec, ale on je narozdíl od nás využil a odskočil,“ mrzí mladého obránce Dukly Davida Váňu.

Do prvního, dohrávaného utkání z 11. kola vstoupily oba týmy aktivně a s chutí. Více aktivnější byl opticky Liberec, který své šance proměnil a po trefách Krenželoka a Šmída vedl 2:0. Druhou část otevřela gólově Jihlava, Váňovo nahození tečoval Jiránek. „Dostal jsem to od Adama (Zemana - pozn. red.) nahoru, snažil se to trefit pod hokejku libereckého hráče, abych netrefil prvního a pak už to Jiras (Tomáš Jiránek - pozn. aut.) tečoval,“ popisuje svůj první extraligový bod obránce.

Dukla pak mohla i srovnat, jenže Seman neproměnil svůj únik po šanci Kvapila, a ten samý liberecký hráč pak navýšil vedení na dvě branky. Fakticky tak liberecký forvard rozhodl celé utkání. Oba týmy se utkaly po dlouhé době a otázka novináře tak mířila na to, jak moc se hra Liberce změnila. „Nepřekvapili nás, hráli svůj hokej, co potřebovali.“ Mladý obránce ještě nezapomněl ocenit fanoušky, kteří vážili na sever Čech dlouhou cestu. „Byli slyšet, dokonce místy více než liberečtí, snad jim to vydrží ještě zítra,“ uzavírá rozhovor Váňa.

Videoohlasy s Davidem Váňou