Věříme, že extraligu udržíme. Je to přání nás všech, sděluje obránce Jakub Suchánek

24.03.2018 / Tomáš Lysý

Během své první extraligové sezony si nevedl vůbec zle. Třiatřicetiletý zadák Jakub Suchánek nasbíral během 52 zápasů základní části 13 bodů (2+11) v hodnocení Radegast Indexu byl nejlepší z týmu a se součtem přes 1000 odehraných minut skončil druhý za Tomášem Čachotským. Nyní stojí před Kubou i před celou Duklou další výzva – udržet v krajském městě Vysočiny extraligovou příslušnost. Prakticky v každé otázce v offline rozhovoru bylo přání, aby Jihlava extraligu udržela. „Víme, že nám fanoušci věří, a jejich podpora je pro nás moc důležitá. Věříme, že se společně udržíme,“ hlásí táborský rodák.

Offline rozhovor si Jakub Suchánek poměrně užíval. Často se usmíval a v podobném duchu zněly i jeho odpovědi. „Hodně se bavím s Žálčou, protože se známe z Budějovic. Často mluvíme i s kluky z ciziny a taky, bohužel, s Adamem Zemanem. A ještě musím říct Ríšu Diviše, protože kdybych ho nezmínil, tak s ním nevydržím. No a s trenéry, protože bych tady ještě rád hrál,“ směje se vysoký obránce a „Divocha,“ což je přezdívka Richarda Diviše, zmiňuje ještě jednou. „Ohledně módní policie, to je u nás Zach Hamill. To je takový modeman, přijde vždycky nejlépe „volepenej.“ A ohledně jídla, asi jako ve zbytku jiných věcí, Ríša Diviš. To je odborník na cokoliv,“ usmívá se „Segge.“

Všechny odpovědi Jakuba Suchánka najdete zde

Což byl také jeden z dotazů. Jak jeho přezdívka vznikla? „Dostal jsem se k ní hned, když jsem začal hrát hokej. Byla mi přišita hned první trénink. Trenér, co nás měl, znal už mého tátu, který také hrál hokej. On byl nositelem přezdívky díky tomu, že měl rád Segedínský guláš. Příběh není tak prozaický, jak by se mohl zdát,“ usmívá se Kuba a doplňuje, že i on má tento guláš rád. „Během sezony ale nejde jíst úplně všechno. Většinou se základ skládá z rýže a těstovin, kuřete a ryby. Zrovna segedín není před zápasem úplně vhodná volba,“ znovu se usmívá.

Offline rozhovor s Jakubem Suchánkem

Zajímavá také byla odpověď na to, když hrál v předešlých sezonách proti Dukle, za kterou nastupoval jihlavský kapitán Tomáš Čachotský. Jaké bylo hrát proti němu a vůbec proti celé Jihlavě? „Dukla byla odjakživa hodně nepříjemný tým, kvůli svojí houževnatosti a bojovnosti. Nehrálo se mi proti ní vůbec dobře a zápasy proti Dukle bolely. Když jsem hrál proti Tomáši Čachotskému, tak jsem věděl, že je na ledě výjimečný hráč. Chytat na ledě někoho, kdo kolem vás jezdí na motorce, není nikdy žádná pr*el,“ vysekává poklonu současnému spoluhráči Jakub Suchánek.

Řada přišla i na jiná témata, některá hodně zajímavá. Třeba o srovnání podpory Motoru od města České Budějovice nebo naopak podpoře Dukly od města Jihlava. Nebo o hokejových rozhodčích. „Celkově je česká rozhodcovská škola jedna z těch lepších, o čemž svědčí naši sudí v KHL a můj skorobrácha v NHL,“ směje se v narážce na českého sudího Libora Suchánka jakožto debutanta v nejprestižnější hokejové soutěži světa. „Najdou se rozhodčí, se kterými bývají zápasy zvládnutelné hůře a naopak bývají rozhodčí, se kterými zápasy proběhnou úplně v pohodě.“

„Segge“ nechal nahlédnout i pod pokličku své smlouvy, když dostal dotaz, zda by rád hrál za Duklu dále nebo má v plánu jít třeba někam jinam. „Plánuju hrát za Duklu, mám smlouvu ještě na příští rok a jsem tu spokojený,“ prozrazuje Jakub Suchánek.

Čtěte také:


JEDEN ZA VŠECHNY, VŠICHNI ZA DUKLU. POŠLETE PŘED BARÁŽÍ HRÁČŮM A REALIZAČNÍMU TÝMU VZKAZ

KUPTE SI PERMANENTKU NA BARÁŽ. OPROTI JEDNOTLIVÉMU VSTUPNÉMU VÝRAZNĚ UŠETŘÍTE

CÍL JE JEDNOZNAČNÝ – UDRŽET EXTRALIGU A BUDOVAT TÝM NA DALŠÍ OBDOBÍ

OBROVSKÝ ZÁJEM O PODPISY. AUTOGRAMIÁDU NAVŠTÍVILO PŘES 500 FANOUŠKŮ