Prohra nás mrzí, ale jedeme dál, má Richard Diviš i celý tým pořád dost víry

09.04.2018 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Během pátého a šestého kola se baráž o extraligu hodně zdramatizovala. Dukla vyšla z dvojzápasu bez bodového zisku, naopak poslední Kladno bralo plný šestibodový počet. Energie zapsala čtyři body, Litvínov dva. Ačkoliv Jihlava stále vede, na duo Energie – Rytíři má už pouze bodový náskok. A právě v úterý 10. dubna čeká Duklu další zápas, který může mnohé napovědět - doma proti Kladnu. „Všechny zápasy jsou důležité. Pro nás je klíčové, abychom se nenachystali ani tak na soupeře, ale na sebe, aby byl každý z nás schopen podat alespoň svůj průměrný výkon. Pak to přijde, pak uděláme dobré výsledky,“ sděluje jihlavský útočník Richard Diviš.

Stejně jako na Kladně, také nyní Dukla inkasovala jako první. Energie navíc v závěru první třetiny přidala druhou branku. Na kterou Jihlava odpověděla snížením Richarda Diviše v přesilovce pět na tři. „Nakonec jsme tam puk domlátili. Ale neměli jsme tu lehkost. Takhle se barážové zápasy hrají, takové budou všechny. Na obou brankovištích jsme to chtěli domlátit,“ hlásí útočník s číslem 9 o svém gólu z dorážky. Jenže šlo o jedinou jihlavskou branku. Od druhé třetiny se výkon červenožlutých zlepšil, ovšem gólman Závorka již další puky ze své sítě nelovil. Navíc mu pomohla i branková konstrukce, zkraje třetí třetiny orazítkoval David Kajínek spojnici břevna a tyče.

Zápasem Dukly proti Karlovým Varům a Litvínova proti Kladnu skončil druhý barážový týden. Po úspěších celků z WSM Ligy, kteří vyzývají extraligisty, se tabulka prolínací soutěže hodně vyrovnala. Letos je vše vyrovnanější než loni. V baráži 2017 byl stav po šesti kolech následující: Dukla 11 bodů, Pardubice 10 bodů, Motor 8 bodů a Karlovy Vary 7 bodů, nyní je rozestup mezi týmy ještě menší. Dukla má aktuálně 10 bodů, Energie s Kladnem shodně 9 bodů a poslední je osmibodový Litvínov. V následujícím kole nastoupí Jihlava doma proti Kladnu. „Všechny zápasy jsou důležité. Pro nás je klíčové, abychom se nenachystali ani tak na soupeře, ale na sebe. Aby byl každý z nás schopen podat alespoň svůj průměrný výkon. Pak to přijde, pak uděláme dobré výsledky,“ povídá Richard Diviš. Proto třeba věřit, že dobrý výsledek přijde hned v dalším domácím zápasu proti Kladnu a ukončí se tak dvě bezbodové porážky za sebou, jimiž si jihlavští hokejisté prošli i v loňské úspěšné baráži.

Videoohlasy s Richardem Divišem

Trenéři: Petr Vlk (HC Dukla Jihlava) a Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary)

Autoři videí: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – HC Energie Karlovy Vary 2:1

Autor videa: HZStv1