Naváže Dukla proti Olomouci na vítězství z prvního přípravného zápasu?

06.08.2018 / Tomáš Lysý

Čtyři dny rychle utekly a jihlavské hokejisty čeká další příprava na novou sezonu. Po výhře nad kazachstánským mistrem Arlanem Kokšetau, jenž mj. předtím porazil Slavii a s Kladnem padl až na nájezdy, čeká Duklu Jihlava tým HC Olomouc. Oba celky se spolu v přípravě utkávají poměrně často, nejinak tomu bylo loni a v rámci Dukla Cupu i předloni. Utkání začíná na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě v úterý 7.8.2018 od 18 hodin a platí stejný režim jako při první přípravě proti Arlanu. Otevřen bude pouze vchod G, vstupenky lze koupit na pokladnách G a na Infocentru, permanentky na celou sezonu pouze na Infocentru (od 17 do 19 hodin).

Organizační pokyny pro přípravný zápas Dukla – Arlan Kokšetau

Otevřen bude pouze vchod G. Ostatní vchody Horáckého zimního stadionu zůstanou zavřeny kvůli minimalizaci vniku teplého vzduchu do ochozů stadionu – stále probíhá tvorba ledu.
Vstupenky je možné koupit na pokladně u vstupu G. Tato pokladna bude otevřena od 17 hodin
Permanentky na celou sezonu je možné koupit na Infocentru Horáckého zimního stadionu v době od 17 do 19 hodin. Na Infocentru mohou fanoušci také kupovat vstupenky na tento přípravný zápas, ale i na další dva domácí přípravné zápasy a na jednotlivé domácí zápasy Dukly Jihlava v nadcházející sezoně CHANCE LIGY.
Vchod G je určen také pro partnery a média, tímto vchodem je možné vstoupit do VIP G + Press Centra a VIP D, které budou otevřeny.
Toalety budou v provozu pod sektorem B (poblíž rolby) a pod vchody DEF (za střídačkami).

Plánek Horáckého zimního stadionu
Návštěvní řád Horáckého zimního stadionu

Vedení HC Dukla Jihlava, s.r.o. děkuje návštěvníkům utkání Dukla – Arlan za akceptování a dodržování výše uvedených organizačních opatření.

Olomouc: V loňské sezoně oblíbený jihlavský celek nakonec došel až do čtvrtfinále

Jsou to již čtyři roky, kdy Olomouc postoupila do extraligy. Hanáci si nejprve baráž v roce 2013 vyzkoušeli, aby o rok později slavili opětovný návrat do nejvyšší hokejové soutěže. A v ní se drží dodnes. Hned v první extraligové sezoně totiž zvládli udržet svojí příslušnost mezi špičkou v ošemetné baráži a v dalších třech sezonách se již do prolínací soutěže nepodívali.

Při druhém extraligovém ročníku po svém opětovném návratu do TELH totiž postoupili přímo až do čtvrtfinále, kde ale podlehli Plzni 1:4 na zápasy. Další sezona byla o něco chudší, Hanáky tentokrát bitvy v play-off nečekaly, naopak hráli play-out, ve kterém měli oproti Karlovým Varům a Pardubicím (celkům jdoucím do baráže) slušný bodový polštář. Loňská sezona začala pro Olomouc hodně katastrofálně, ale Kohouti se postupem času možná trošku nenápadně „vykokrhali“ nahoru a nakonec se dostali do předkola play-off. V něm si poradili 3:1 na zápasy se Zlínem, byť sice druhé utkání doma prohráli, aby pak dvakrát zvítězili na ledě Aukro Beranů. Stopkou jim bylo ale znovu čtvrtfinále. Vítěze základní části Plzeň sice v prvním zápase na jejím ledě zaskočili, poté ale Plzeňští vyhráli čtyřikrát v řadě a porazili Olomouc opět 4:1 na zápasy.

Dle aktuálních změn v kádru, oznámených na olomouckém klubovém webu, již v týmu nepokračuje sedmička hráčů (gólman Martin Falter, obránci Lukáš Galvas a Lukáš Spurný a útočníci Jakub Herman, Jan Eberle, Roman Rác a Rok Macuh). Největší ztrátu je třeba asi počítat v realizačním týmu, jelikož v Olomouci již nepokračuje velezkušený a všemi mastmi mazaný trenérský straték Zdeněk Venera. Naopak do svých řad získala Olomouc gólmana Jana Lukáše (dříve Bánská Bystrica), ze Sparty obránce Jana Švrčka a trojici útočníků Vojtěcha Tomečka (Chomutov), Petra Koloucha (Vítkovice) a zejména nadále pokračuje velezkušený Zbyněk Irgl.

V předešlé sezoně patřila Olomouc k oblíbeným jihlavským týmům. Dukla totiž dokázala proti Hanákům získat sedm bodů z celkem dvanácti možných. Nejprve sice padla na olomouckém ledě 3:0, poté ale doma vyhrála v prodloužení 3:2, stejný výsledek v prodloužení zapsala v Olomouci a v závěrečném 52. kole základní části oplatila Jihlava svému soupeři porážku z prvního zápasu a zvítězila 3:0. Bohužel, ani těchto sedm bodů nakonec jihlavskému týmu k záchraně nestačilo.

V posledním vzájemném utkání v rámci 52. kola základní části Tipsport extraligy ledního hokeje se oba celky utkali v české nejvyšší hokejové soutěži minimálně na jeden rok naposledy. Utkání lépe vyšlo Dukle, která díky dvěma gólům Wacey Rabbita a jedné trefě Petra Straky setla Olomouc 3:0. Foto: David Suchý

Ceny vstupného na přípravné zápasy:

Jednorázové vstupné na přípravná utkání – dospělí na stání:  50 Kč
Jednorázové vstupné na přípravná utkání – dospělí na sezení: 70 Kč
Jednorázové vstupné na přípravná utkání – děti na stání:     20 Kč
Jednorázové vstupné na přípravná utkání – děti na sezení:    70 Kč

Rozpis přípravných zápasů HC Dukla Jihlava před sezonou 2018/2019:

Pátek 3.8.2018, 18:00: HC Dukla Jihlava - Arlan Kokšetau 2:0
Úterý 7.8.2018, 18:00: HC Dukla Jihlava - HC Olomouc
Čtvrtek 9.8.2018, 18:00: Aukro Berani Zlín - HC Dukla Jihlava
Úterý 14.8.2018, 18:00: HC ZUBR Přerov - HC Dukla Jihlava
Čtvrtek 16.8.2018, 15:30: HC Nové Zámky - HC Dukla Jihlava
Úterý 21.8.2018, 17:00: HC Olomouc - HC Dukla Jihlava
Čtvrtek 30.8.2018, 18:00: HC Dukla Jihlava - Aukro Berani Zlín