2:1
(0:1, 2:0, 0:0)

Dukla ve druhé třetině otočila duel s Olomoucí a v přípravě bere druhou výhru

07.08.2018 / Johan Čáp

Poměrně zajímavou podívanou nabídlo úvodních dvacet minut přípravného zápasu Dukly proti Olomouci. Oba týmy si vypracovaly poměrně zajímavé příležitosti a skóre tak mohlo být rozhodně jiné než 0:1, které svítilo na ukazateli stavu. Trefil se ale pouze Petr Strapáč a zaznamenal tak úvodní gól Hanáků v přípravě. Ve druhém dějství to dlouho vypadalo, že Jihlava na gólmana hostí Konráda recept nenajde, ale vše bylo jinak. Pět minut před sirénou vyrovnal z přesilovky Martin Osmík a v čase 39:02 využil hezký Váňův pas do samostatného úniku Vlastimil Dostálek. Pozorná obranná hra Dukly ve třetí třetině slavila úspěch, Olomouc se již k vyrovnání nedostala a červenožlutí vyhráli 2:1.
07.08.2018 18:00, Přípravné zápasy - 2. kolo

HC Dukla Jihlava

Lunström – Pohl, Štindl, Suchánek, Váňa, Pospíchal, Štebih, Mareš, Půža – Čachotský (C), Zeman, Dostálek – Pekr, Skořepa (A), Anděl – Jiránek, Osmík, Harkabus – Čermák, Hlinka, Chlubna
2

HC Olomouc

Konrád – Galvas, Ondrůšek (C), Švrček, Hlaváč, Houdek, Rutar, Dujsík, Staněk – Jergl, Kolouch, Holec – Irgl, Strapáč, Káňa – Tomeček, Mráz, Ostřížek – Matiaško, Pěcha, Kořenek
1
Branky a nahrávky: 35. Osmík (Štebih, Čachotský), 40. Dostálek (Váňa) - 12. Strapáč (Káňa, Houdek). Rozhodčí: Mejzlík, Kukeně – Mareček, Jeletz. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 689. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1, 2:1.

Průběh utkání

Duel mezi Jihlavou a Olomouci začal velmi vyrovnaně, postupem času se však začala osmělovat domácí sestava, která začínala Hanáky tlačit. Jako první se však dostal k tutovce Irgl, avšak jeho ránu pokryl pozorný Lundström. Poté už zahrozila hned dvakrát Dukla. Konrád tak musel při šanci Zemana ukázat všechno ze svých schopností, při Harkabusově si pak olomoucký tým pořádně oddychl. Puk totiž trefil tyčku! Jako první se však přeci jen radovala Olomouc, když při hře čtyř proti čtyřem dokázal parádní ranou vymést šibenici Petr Strapáč.

Jihlava se velmi aktivně snažila o brzké vyrovnání. Ještě na konci druhé třetiny tak měl stoprocentní tutovku Chlubna, Konrád ovšem při jeho brejku vytáhl zákrok z říše snů. Ve stejném gardu pak zasáhl i proti ráně kapitána Čachotského ve druhé periodě, nicméně Dukla svůj tlak zvětšovala. V 35. minutě pak v olomouckém oslabení přišlo vyrovnání. Štebihovu ránu sice ještě olomoucký fantom v bráně kryl, na dorážku Martina Osmíka už byl ale krátký.

Jihlavští i nadále pokračovali v urputném ofenzivním tlaku, Mora ale stále držela status quo. I při Štindlově nebezpečné dělovce, jenž mířila těsně vedle olomoucké klece. Necelou minutu před druhou sirénou nicméně už Dukla přeci jen skórovala. Po dobré kombinaci se dostal k puku Vlastimil Dostálek, který napodruhé dorazil puk do sítě a mohl slavit velký obrat ve skóre. Olomouc se celou třetí třetinu snažila o vyrovnání, na konci periody dokonce riskla power-play. V prvním přípravném zápase se však nakonec musela spokojit s porážkou, s Jihlavou prohrála v poměru 1:2.

Ohlasy trenérů

Jan Tomajko (HC Olomouc): Byl to pro nás první přípravný zápas a nevím, jestli nám něco ukázal. Pokud bych ho zhodnotil, tak první dvě třetiny jsme nehráli dobře. Ve třetí třetině se to zlepšilo, ale... Nebudeme z toho dělat žádnou vědu. Ještě před sebou máme hodně zápasů. Je škoda, že jsme nevyhráli, protože prohrát jsme sem určitě nepřijeli, ale je to příprava.

František Zeman (HC Dukla Jihlava): Jedna věc je vítězství, kterému teď nepřikládáme žádnou váhu. Zajímala nás předvedená hra, která byla až na určité pasáže dobrá. Speciální formace na oslabení nemáme, chceme dát příležitost každému hráči a chceme vidět, jak se v oslabení chovají a jak ho hrají, abychom poté tyto čtveřice mohli postavit.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie