Aktualizováno: Jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban informuje o změnách v kádru

23.08.2018 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Ve čtvrtek 23. srpna 2018 se událo několik změn v hráčském kádru Dukly Jihlava, zejména na poli hráčských smluv a výměn. Hovoří o nich jednatel klubu Bedřich Ščerban. Změny se týkají gólmana Niklase Lundströma, jenž zde byl na zkoušku, útočníka Davida Čermáka nebo odchovance klubu Jakuba Škarka, jenž chytal v Jihlavě do konce uplynulé sezony. Dále byla uzavřena výměna mezi Duklou Jihlava a Vsetínem, týkající se obranné posily Dukly Petra Štindla a bývalého jihlavského útočníka Davida Březiny. Veškeré informace naleznete ve videu níže v článku nebo na klubovém kanálu YouTube.

Bedřich Ščerban se také vyjádřil ke třem hráčům, kteří v minulé nebo předminulé sezoně oblékali jihlavský dres. Konkrétně jde o útočníka Petra Straku, obránce Jiřího Říhu a Josefa Kořenáře, který za Duklu chytal ještě v baráži 2018. „Petr Straka se rozhodoval, nakonec podepsal v Plzni. O Jirku Říhu jsme projevili zájem už na jaře. Jednali jsme s Mladou Boleslaví, kde má podepsanou smlouvu. Ví o našem zájmu, ale rozhodují oni. Z naší strany je zájem aktuální, ze strany Mladé Boleslavi nevím. Jejich podmínka je finanční, plus že si hráče mohou kdykoliv stáhnout. S tím jsme my nesouhlasili. U Pepy Kořenáře jsem informoval agenta, že máme zájem o jeho služby. Opět rozhoduje klub, se kterým má podepsanou smlouvu, tedy San Jose Sharks, NHL.“

Další informací je, že o Tomáše Čachotského měl zájem extraligový tým PSG Berani Zlín, kde jihlavský kapitán v sezoně 2015/2016 působil. „Naši trenéři budou rozhodovat, zda někoho uvolní na zápas jinam, či ne. Dokáži si to představit z důvodů praxe a kontaktu s TELH pro naše hráče. Musí to být i vyváženo hráčskou kompenzací ze strany druhého týmu,“ vysvětluje Bedřich Ščerban.

V pátečním (24.8.2018) přípravném utkání Mountfieldu HK proti Karagandě by měli za královehradecký tým nastoupit obránci Jakub Suchánek a David Váňa.

Bedřich Ščerban zároveň odpověděl na všechny aktuální dotazy v sekci Ptejte se.

BEDŘICH ŠČERBAN O ZMĚNÁCH V KÁDRU DUKLY JIHLAVA

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla