Na jihlavském stadionu padaly výstavní branky

08.09.2005 / Eva Streichsbierová

Dukla Jihlava splnila povinnost, porazila Jindřichův Hradec. V úvodním zápase nové prvoligové sezóny na sebe narazily dva týmy, které od sebe ještě na jaře dělily dvě soutěže. Jihlavští hokejisté sice ve středu začali proti Jihočechům rozpačitě, nicméně postupem času získali potřebnou jistotu a na konci se radovali ze zaslouženého vítězství 4:1. Navíc jejich góly byly doslova pastvou pro oko hokejového diváka.

Na začátku nové prvoligové sezóny hostila Dukla Jihlava nováčka z Jindřichova Hradce. S Vajgarem se utkala během měsíce už potřetí, předchozí dva zápasy byly ale pouze přípravné. Nicméně v obou vyhráli Jihočeši a se stejnými plány vyrazili do Jihlavy i ve středu. „Naše záměry se nám dařilo plnit akorát v první třetině, kdy si myslím, že jsme byli aktivnější ve střelbě. Alespoň to vyplývá ze statistik. Jenomže jsme nedali žádný gól,“ povzdechl si hostující trenér Jaroslav Pařízek.

Zatímco hosté byli s hrou v úvodní části spokojeni, domácímu kouči Milanu Chalupovi se výkon svěřenců v první dvacetiminutovce příliš nezamlouval. „Myslím si, že to bylo hlavně tím, že jsme byli svázaní z domácího prostředí. Museli jsme si vše nejprve osahat.“ Po přestávce už ale mohl být spokojen. V polovině utkání prostřelil jindřichohradeckého gólmana Kučeru Daniel Hodek.
„První gól byl strašně důležitý. Bylo zřejmě, že kdo ho dá bude ve výhodě. Bohužel jsme zbytečně faulovali a dostali jsme ho my,“ smutně krčil rameny trenér Vajgaru Jaroslav Pařízek. Navíc těsně před koncem druhé třetiny zvýšil náskok Dukly na 2:0 výstavní trefou Roman Hlouch, a když na začátku posledního dějství přidal Oldřich Bakus třetí parádní jihlavskou branku, bylo o vítězi rozhodnuto. „ Dan mi hodil puk do tandemu a já zkusil vystřelit. Ale byla to náhoda, takhle já góly nedávám a asi zas nějakou dobu nebudu,“ smál se jihlavský kapitán.

V závěru utkání se pak sice trefili také hosté, ale radost z tříbodového zisku už Dukle, ani brankáři Jaroslavu Suchanovi, vzít nemohli. „To, že jsem přišel o čisté konto mi vůbec nevadí, hlavně, že jsme vyhráli a získali tři body,“ prohlásil jihlavský gólman. Konečnou podobu výsledku dal 32 vteřin před závěrečným hvizdem svou druhou trefou v utkání Oldřich Bakus. Dukla tedy porazila Jindřichův Hradec 4:1 a radovala se z prvního tříbodového zisku.