Měli jsme povinnost bodovat, tvrdí Lukáš Sáblík.

18.09.2005 / Mesk

Po třech výhrách, které Dukla zaznamenala v úvodu sezóny přijel na Horácký zimní stadion favorit soutěže, celek z Ústí nad Labem. Domácí vstoupili do zápasu zbytečně vystrašeně a i přes to, že brankou Jiřího Dobrovolného vedli, další body si již do tabulky nepřipsali. Brankami v posledních minutách první a druhé třetiny se totiž prosadil Pazourek a cestu za Suchanova záda nalezl i v Jihlavě nepříliš oblíbený Jankových.
Do úvodu utkání vstoupila domácí Dukla s až zbytečným respektem a hosté měli od začátku více příležitostí, ale recept na Suchana nemohli najít. „Z výsledků Dukly jsme samozřejmě měli respekt. Naše výkony nebyly stoprocentní a to především kvůli neproměňování šancí. Tenhle problém nás trápí stále, protože jak jste viděli i dnes, netrefíme ani prázdnou bránu," říkal Daniel Zápotočný. Důrazný obránce, který ještě nedávno oblékal dres Dukly potvrdil, že se hosté nejvíce připravovali na jihlavské duo Bakus - Hodek. „Ze statistik jsme viděli, že z Dukly se daří pouze první pětce, kde to táhne Bakus s Hodkem, takže jsme se proti nim snažili hrát tvrdě. Jeden gól nám sice po Bakusově přihrávce dali a Daniel Hodek nám párkrát ujel, jinak se ale příliš neprosadili."

Gól Jiřího Dobrovolného po přihrávce Oldřicha Bakuse byl však ze strany Dukly jediným, od 12. minuty už Lukáš Sáblík za svá záda ani jeden kotouč nepustil. „Naposledy, když jsem tady chytal proti Dukle, tak jsem dostal několik gólů a šel jsem střídat, takže sem se trošku obával, aby se to neopakovalo, ale naštěstí se tak nestalo a my jsme vyhráli."

Když už to vypadalo, že Dukla vedení udrží až do první přestávky, vyjel v přesilové hře 5 na 3 Pazourek z rohu a zasunul kotouč pod ležícího brankáře Dukly. Druhá třetina vyzněla ještě výrazněji pro Severočechy a po brance Jankových zvýšil vedení Ústí na 3:1 v závěru druhé části opět Pazourek. „Ten moment byl podle mě dost sporný. Jejich hráč vystřeli od mantinelu, já puk vyrazil a když sem se vracel do branky, tak mě zezadu podrazil jeden ze soupeřů, což mě v tu chvíli dost rozčílilo. Potom sem vzteky odpálil puk a trefil jsem jednoho z rozhodčích, za čož jsem poté dostal desetiminutový osobní trest," řekl po zápase smutný Jaroslav Suchan.