Jednoduchá jihlavská rovnice, jeden gól znamená jeden bod

08.10.2005 / Eva Streichbsierová

Dukla Jihlava už podruhé za sebou vstřelila v utkání jenom jeden gól. Stejně jako ve středu na třebíčském ledě jí také včera v domácím prostředí přinesl jeden bod. Svěřenci trenérské dvojice Chalupa - Polcar se rozešli smírně 1:1 s Mladou Boleslaví. V tabulce první ligy klesla Jihlava na třetí místo. Jejím jediným úspěšným střelcem byl v pátek večer kapitán Oldřich Bakus...

Celou úvodní třetinu se v Jihlavě čekalo na góly marně. Domácí Dukla si sice vytvořila spoustu brankových příležitostí, ale proměnit nedokázala ani jednu. „Naše pohotovost při zakončení je mizerná. Některé šance volaly po gólu, ale hostující brankář byl skvělý. Nezvládli jsme hlavně dvě čtyřminutové přesilovky. Vystřelili jsme při nich jenom párkrát, tam jsme si měli vytvořit daleko větší tlak,“ zlobil se po utkání na své svěřence jihlavský trenér Aleš Polcar.

První zápis do střelecké listiny udělal až na začátku 31. minuty kapitán Dukly Oldřich Bakus. „Hráli jsme přesilovku, která pomalu končila. Zkusil jsem ještě narychlo vystřelit zhruba dva metry od brakové čáry a gólmanovi to tam nějak propadlo. Ani nevím jak, ale hlavně, že to byl gól,“ oddechl si jihlavský kapitán.

Jednogólový náskok drželi domácí po zbytek druhé třetiny, ale hned v úvodu třetí části nepokryli Davida Nedorosta a ten volnosti dokonale využil. „Asi jsme se na začátku třetiny příliš nekoncentrovali. Měli jsme si držet každý jednoho hráče, ale přišla jedna špatná přihrávka a najednou jsme byli moc rozlítaní. Hosté měli trochu štěstí a bylo vyrovnáno. Škoda, ale takový je sport,“ smutně konstatoval Oldřich Bakus.

Víc branek už páteční zápas nepřinesl. Všechny střelecké pokusy zlikvidoval na jedné straně jihlavský gólman Jaroslav Suchan a na straně druhé mladoboleslavský Petr Přikryl. „Chtěl bych pochválit oba gólmany, protože šancí, které zlikvidovali, bylo opravdu hodně. Řekl bych, že my jsme jich měli přeci jen o něco víc. Každopádně oba byli pro svůj tým velkou oporou,“ nešetřil chválou na adresu brankářů kouč Dukly Aleš Polcar.

Oba týmy si tak v pátek večer připsaly na Horáckém zimním stadionu po jednom bodu za remízu 1:1. Zatímco pro Jihlavu byl bod málo, Středočeši odjížděli spokojeni. „Samozřejmě jsme, rádi, že se nám podařilo vyrovnat. Ztráta se vždycky těžko dotahuje, zvlášť proti takhle zkušenému mužstvu jako je Jihlava. Proto jsem s bodem spokojený, navíc jsem viděl i pozitiva na naší hře,“ zhodnotil zápas mladoboleslavský lodivod Jiří Látal.

Po 12. kole klesli jihlavští hokejisté na třetí příčku prvoligové tabulky. První Havířov má před Duklou náskok dvou bodů, druhé Ústí nad Labem jeden. V dalším kole pocestuje Jihlava ve středu do Ostravy.