Maksim chytá suprově a mohl by se Vsetínem navázat na loňskou sérii, říká Filip Dundáček

01.04.2022 / Tomáš Lysý

Opět po roce se utkávají, tentokrát však o jeden stupeň výše. Zatímco Dukla loni změřila síly se Vsetínem v semifinále play-off, tentokrát se oba slavné kluby české hokejové historie utkají ve finále. Poraženému skončí sezona, vítěz bude hrát o postup do Chance ligy proti Kladnu. „Série oproti loňsku bude jiná určitě tím, že přijdou diváci. Na Lapači bude bouřlivá atmosféra a doufám, že i k nám přijde hodně lidí. Jinak těžko říct, v čem budou zápasy jinačí. To ukáže až série,“ říká obránce Filip Dundáček, který by se po zranění opět mohl vrátit do sestavy.

Pro jihlavského beka bude série specifická, stejně jako loni. Za Vsetín totiž nastupoval v sezoně 2017/2018, kdy se Valaši vrátili zpět z druhé ligy do první a ve čtvrtfinále vyzvali Karlovy Vary, pozdější postupující tým. „Jsem víceméně pořád v kontaktu s Davidem Březinou. Popichujeme se celou sezonu, i když jsem jí takřka promarodil. I takové popichování tam bylo a před finále už jsme si samozřejmě něco napsali,“ usmívá se Filip Dundáček před nedělním startem finále, do které by mohl naskočit. V semifinále totiž absentoval. „Skoro celou sezonu jsem proseděl na tribuně F vedle střídačky a doufal jsem, že vyhraju soutěž s drogerií DM pro věrné fanoušky, ale nepodařilo se,“ směje se na narážky svých spoluhráčů. „Teď už ale nějakou dobu trénuji. Zasáhl jsem do jedné série, pak jsem si musel dát nějakou pauzu, ale nyní jsem opět v plném tréninku. Bude záležet na trenérech, zda mne postaví nebo ne. Tak jako tak na Lapač určitě pojedu,“ říká jedním dechem.

Právě zaplněný stadion Na Lapači bude rozdílem proti loňské semifinálové sérii, která se hrála bez diváků. Vyjma několika akreditací a různých pomocných funkcí se totiž na stadiony nikdo nedostal. „Vždycky říkám, že je základ přežít ve Vsetíně prvních deset minut a pokud se to týmu podaří, je šance uhrát nějaký dobrý výsledek. Loni jsme tam hráli bez diváků a prázdný Lapač byl trošku naší výhodou. Letos tam bude určitě bouřlivá atmosféra a tím bude série jiná. Ale pak těžko říct, čím se bude odlišovat. To ukáže až série,“ usmívá se stále teprve šestadvacetiletý hokejista, který věří, že dost lidí přijde i v Jihlavě. „Tímto bych je chtěl pozvat, ať přijdou v co největším počtu, podporují nás a my se budeme snažit uhrát co nejlepší výsledek,“ přeje si „Dundy“.

Jako zraněný pečlivě sledoval celé vyřazovací boje, nejen duely Vsetín – Prostějov. Moc dobře ví, že Valaši jsou ve střelecké formě, která byla způsobena i velkou marodnou Jestřábů. „Sledoval jsem všechny série i konkrétně teď na konci Vsetín. Dávali dost gólů, měli celkem fazonu, ale na druhou stranu měl Prostějov poměrně vymlácený tým a velkou marodku. To také mohl být rozhodující faktor,“ myslí si odchovanec havlíčkobrodského hokeje a věří, že rozhodujícím faktorem bude i jihlavský brankář Maksim Zhukov, který v loňském semifinále vychytal dvě nájezdové výhry a během čtyř utkání povolil Vsetínu jen šest branek. „Maksim i v letošním play-off chytá suprově. Mohl by navázat a předvést to, co loni,“ zakončuje rozhovor Filip Dundáček.

Filip Dundáček před startem finálové série proti Vsetínu

Autor videa: Tomáš Lysý