Duklu čeká další odveta, tentokrát na ledě Znojma

30.08.2023 / Daniel Lhotský

Přípravné zápasy Dukly se pomalu blíží ke konci, hráči A-týmu Jihlavy mají poslední dvě možnosti ukázat trenérům, co v nich je, a říct si tak o místo v základní sestavě pro úvod sezony. Ve čtvrtek 31. srpna od 18 hodin nastoupí k odvetě na ledě Znojma, které v atraktivním domácím utkání Jihlava porazila 6:3. Utkání můžete tradičně sledovat prostřednictvím textového přenosu na Onlajny.com

Orli mohou být zatím s průběhem letní přípravy relativně spokojení, na nováčka soutěže si v zápasech nevedli vůbec špatně. Hned v prvním přípravném zápase porazili Třebíč 4:2, stejného soupeře pak dokázali porazit na svém ledě 4:1.

Vedle dvou výher si Znojmo připsalo ještě dvě porážky. Jak již bylo zmíněno, v Pelhřimově podlehli Dukle 6:3. Zatím poslední přípravné utkání Orli odehráli doma s Přerovem. Znojmo muselo hned dvakrát v průběhu zápasu dotahovat náskok, v obou případech dokázalo vyrovnat z přesilové hry. Utkání nakonec Přerov rozhodl po necelých dvou minutách prodloužení, Znojmo doma prohrálo 3:4 po prodloužení.

Ve zbytku letní přípravy čekají Znojmo kromě Dukly už jen slovenské týmy. V úterý 5. září ho čeká zápas na ledě Zvolenu ze slovenské extraligy a v generálce před novým ročníkem Chance ligy nastoupí ve čtvrtek 7. září proti Modrým krídlum Slovan, tedy záložnímu týmu Slovanu Bratislava

Těžko předpovídat, v jaké sestavě Znojmo nakonec proti Dukle v odvetě nastoupí. Zatímco obrana a útok zůstává relativně stejný, dochází spíše k přesunům mezi jednotlivými formacemi, v brance je tomu naopak. Znojmo do přípravy zapojilo ve čtyřech zápasech už čtyři brankáře.

První vzájemný zápas v Pelhřimově nabídl hokej plný gólů. Dukla v tomto utkání byla zatím nejproduktivnější z celé přípravy, Znojmu vstřelila hned šest gólů. Foto: Barbora Stránská

Poslední zápas Znojma

Znojmo - Přerov 3:4 po prodloužení

Branky a nahrávky: 21. Sklenář (Hruška), 25. Sklenář (T. Svoboda, Šťovíček), 54. Hruška (T. Svoboda, Bartko) – 14. Cubo, 19. Chludil (Krisl, J. Svoboda), 44. Březina (Němec, Doležal), 62. Pechanec (Hejcman, Tomi). Rozhodčí: Barek, Skopal – Hájková, Zídek. Vyloučení: 6:9. Využití: 3:0. Diváci: 824. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4.

Vzájemný zápas

Dukla - Znojmo 6:3

Branky a nahrávky: 1. Krajč (Kočí, Dundáček), 6. Handl (Bilčík, Pořízek), 23. Meluzín (Maláč), 44. Handl (Bilčík), 54. Handl (Pořízek, Berger), 59. Berger (Handl) – 8. Šťovíček (Adámek), 43. Karlsson (Beránek), 56. Svoboda (Hruška). Rozhodčí: Mejzlík, Polák – Augusta, Trávník. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 309. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 5:2, 5:3, 6:3.