Většinu zápasu jsme tahali za delší konec, těšilo Fabiena Kočího po zápase ve Znojmě

01.09.2023 / Daniel Lhotský

Dukla Jihlava se po dvou porážkách znovu radovala z výhry. Na ledě Znojma si několikrát vybudovala velký tlak, úspěch se ale dostavil až v přesilových hrách, které Jihlavu trápily celou letní přípravu. Hned dvakrát z pěti pokusů se trefil obránce Fabien Kočí. Ten chválil svůj tým nejen za využité přesilové hry, ale za povedený výkon celkově. „Druhá třetina sice byla taková nahoru dolů, ale po většinu zápasu jsme tahali za delší konec a hráli jsme lépe,“ říkal Kočí po konci utkání.

„Povedly se nám přesilové hry, myslím, že jsme odvedli dobrý výkon. Hráli jsme celkově dobře, až na pár brejků jsme soupeře k ničemu nepustili,“ hodnotil Kočí předvedený výkon v utkání na ledě Znojma. „Druhá třetina sice byla taková nahoru dolů, ale po většinu zápasu jsme tahali za delší konec a hráli jsme lépe,“ pokračoval v hodnocení.

Dukla se dostala do přesilové hry celkem pětkrát v zápase a dvě z nich proměnila. V obou případech skóroval právě mladý obránce ve službách Dukly. „U prvního gólu mi Havran (Tomáš Havránek) dobře podržel puk a otevřel se mi prostor. Handl stál dobře před bránou, gólman nic neviděl a já jen vystřelil na bránu,“ ohlédl se za svou první přesilovkovou trefou.

„U druhého gólu mi nechali strašně moc prostoru, takže jsem si mohl sjet níž. Znovu tam velmi dobře stál Handlík (Tobiáš Handl), v obou případech měl na gólech velkou zásluhu. Se štěstím to tam padlo i podruhé,“ popisoval Kočí svůj druhý gól v přesilovce a dobrou spolupráci s útočníkem Handlem.

Nejen pro trenéry, ale i pro hráče bylo dobrou zprávou, že se týmu v přesilovkách konečně začalo dařit. „Kdybyste nás viděli ráno na tréninku, tak byste si asi neřekli, že se přesilovky začaly dařit,“ říkal Kočí s úsměvem. „Jsme rádi, že se to podařilo alespoň odpoledne. Pro nás je to dobře, jen tak dále, ať to pokračuje,“ věří ve větší úspěšnost Dukly v přesilových hrách.

I přes povedený výkon se Dukla na ledě Znojma nevyvarovala několika chyb. Brankář Adam Beran však svůj tým v klíčových momentech podržel. „Je škoda, že se mu nepodařilo udržet nulu, moc jsme mu tam nepomohli. Jinak si myslím, že předvedl kvalitní výkon,“ chválil Kočí Beranův výkon v brance.

Podle Kočího nejen Adam Beran, ale i Filip Maláč předvádějí v přípravě skvělé výkony a tým se tak na ně může spolehnout. „Oba gólmani odvádí v přípravě velmi kvalitní výkony. Nám stačí dát tři nebo čtyři góly, když oni znovu předvedou takové výkony, jaké mají teď, tak nebude problém vyhrávat,“ řekl závěrem.

Fabien Kočí po výhře nad Znojmem

Autor videa: Daniel Lhotský