Měl jsem výbornou přípravu a dobře se o mne postarali, těší Otu Šika

17.09.2023 / Tomáš Lysý

Čtyři body ve dvou zápasech. To je výborný příspěvek Otakara Šika na úvod nové sezony. Ve Znojmě pomohl k výhře dvěma body (1+1), shodnou bilanci zapsal i v sobotu v Pelhřimově proti Frýdku-Místku. V utkání, které Dukla vyhrála 4:1, se postaral o vítěznou trefu. Spolupráce v první lajně s Tomášem Čachotským, jenž má již tři asistence, je vidět. „S Čagym je to super. Předvádí fantastické výkony na to, kolik mu je. Všichni v kabině se divíme, jakou má fyzičku a smekáme před ním klobouk,“ říká pátý muž bodování Chance ligy.

Jestliže Dukla na znojemském ledě od začátku zápasu vedla a náskok si držela až do konce, doma proti Frýdku-Místku se naopak musela vypořádat s rychlou brankou soupeře již ve druhé minutě. Ovšem na konci první třetiny již červenožlutí vedli. „Ze začátku jsme zaspali start. Ale ukázali jsme naši sílu. Nijak jsme neřešili, že jsme dostali první branku a těší nás, že jsme zápas dotáhli do vítězného konce,“ hlásí technicky výborně vybavený útočník. Svou šikovnost a bystrost předvedl v 18. minutě, kdy našel puk po střele Fabiena Kočího. „Kočka dostal kotouč na modrou. Trefil prvního hráče, ale puk se odrazil ke mne, já do něj plácl a měl jsem štěstí, že padl do branky,“ popisuje vítězný gól.

Celkově má po dvou zápasech čtyři body (2+2). Loňské zdravotní patálie, kdy odehrál pouze 37 zápasů, jsou již pryč. „Zranění je pryč už půl roku. Dostal jsem se do všeho zpátky, měl jsem výbornou přípravu, postarali se o mne a všechno je v pohodě. Jsem rád, že mi to tam padá. Snad v tom budu pokračovat a gólů přijde co nejvíce,“ přeje si, ovšem zůstává nohama na zemi.

Otakar Šik je jedním z hráčů, kteří byli v kádru Dukly již v loňské sezoně. Jak bylo řečeno na tiskové konferenci, celý tým je zkušenější o první rok v azylu a už ví, co od dojíždění do Pelhřimova očekávat. „Já jsem jeden z mladších ročníků, takže tohle neřeším a nemá to na mne vliv. To se asi musíte zeptat těch starších,“ usmívá se na závěr rozhovoru a nastiňuje program na další dny: „V neděli máme volno, takže odpočineme a v pondělí se začneme připravovat na Kolín. Je to kvalitní soupeř, ale doufám, že vyhrajeme.“

Otakar Šik po výhře 4:1 nad Frýdkem-Místkem

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – HC Frýdek-Místek 4:1

Autor videa: HokejkaTV