4:1
(2:1, 1:0, 1:0)

Druhý zápas, druhá výhra. Dukla vybojovala proti Frýdku tři body

16.09.2023 / Daniel Lhotský

Dukla Jihlava po úspěšném vstupu do nového ročníku Chance ligy na ledě Znojma hostila v Pelhřimově Frýdek-Místek. První třetina nabídla poměrně vyrovnaný hokej a hosté šli velmi rychle do vedení. Postupem času se ale Dukla začala zlepšovat a přebírat postupně iniciativu v zápase. Ještě v první třetině nejprve vyrovnal Pořízek a následně poslal Jihlavu do vedení Šik. Ve druhé a třetí třetině přidali po gólu Havránek s Kočím a Dukla se tak mohla radovat z výhry 4:1.
16.09.2023 16:30, Chance Liga - 2. kolo

HC Dukla Jihlava

Beran – Bilčík, Kolář, Ozolš, Kočí, Chvátal, Vala, Dudycha – Čachotský, Bartoš, Šik – Krajč, Štefančík, Cachnín – T. Havránek, Handl, Berger – Jelínek, Pořízek, Brož
4

HC Frýdek-Místek

Švančara – Urbanec, Hrachovský, Výtisk, Haman, Kowalczyk, Š. Havránek – Doktor, Toman, Svačina – Cedzo, Veselý, Ramik – Hotěk, Haas, Šuhaj – Geidl, Hudeček, Kozlík
1
Branky a nahrávky: 11. Pořízek, 18. Šik (Kočí, Čachotský), 37. T. Havránek (Berger), 41. Kočí (Šik, Čachotský) – 2. Hotěk (Haas, Kowalczyk). Rozhodčí: Svoboda, Jechoutek – Kotlík, Jindra. Vyloučení: 1:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 630. Střely na branku: 37:21. Průběh utkání: 0:1, 4:1.

Průběh utkání

Frýdek-Místek byl hlavně v úvodu třetiny velmi aktivní a útočné snažení se hostům brzy vyplatilo. Ve 2. minutě totiž hosté jeli do přečíslení 2 na 1 a Michal Hotěk místo přihrávky na dorážku šikovně zamířil k bližší tyči a překonal tak brankáře Berana. Ve třetí třetině Frýdek-Místek mohl jít v nepřehledné situaci do vedení, jenže brankář Beran stihl skočit v brankovišti po puku dříve než Vladimír Svačina.

V 6. minutě se Dukla mohla radovat z vyrovnání, Richard Cachnín měl v samostatném úniku dost času, jenže jeho zakončení Švančara dobře přečetl a dokázal ho zlikvidovat. Domácí se radovali z vyrovnání až v 11. minutě, kdy Radek Pořízek na ose hřiště přesně trefil horní roh branky. V závěru třetiny bylo na střídačce Jihlavy ještě veseleji, dvě minuty před koncem Otakar Šik dokázal bekhendem dorazit střelu Čachotského z prostoru mezi kruhy.

Druhou třetinu poměrně výrazně ovlivnily přesilové hry. Dukla zhruba osm minut po začátku třetiny dostala příležitost přesilové hry 5 na 3 a málem se radovala ze třetího gólu, Otakar Šik ovšem z prostoru mezi kruhy nastřelil pouze tyč. Hosté mohli nevyužitou dvojnásobnou přesilovku vzápětí potrestat, ve vlastní přesilovce si vybudovali solidní tlak, ale ani Frýdek-Místek přesilovou hru nevyužil. Ve 37. minutě se Jihlava dočkala třetí branky, kdy Tomáš Havránek překvapil Švančaru rychlým zakončením z malého úhlu.

Začátek třetí třetiny mnohem lépe vyšel domácí Dukle, která přesně po minutě hry skórovala. Fabien Kočí dostal přihrávku na vrchol kruhu a střelou z první vymetl horní roh branky. Ve 49. minutě Dukla sahala už po pátém gólu, kdy Jan Berger mohl dorážet do odkryté branky, ale Štěpán Havránek dokázal za cenu faulu zlikvidovat velkou šanci domácích. Více už se v utkání nestalo a Jihlava tak brala podruhé v řadě tři body.

Ohlasy trenérů

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): „Zaprvé musím pochválit soupeře, protože opravdu přijel hrát hokej, agresivní a rychlý. Měli jsme s tím potíže hlavně na začátku zápasu, potom i při vstupech do třetin. My jsme na to upozorňovali, že mají šikovné hráče, rychlé dopředu a že nechceme přečíslení. Už po dvou minutách se dostali do dvou přečíslení, takže jsme si k tomu museli něco říct. Samozřejmě jsem hrozně rád, že i tak jsme dokázali ten zápas dotáhnout do vítězného konce, když začátek nebyl úplně ideální z naší strany, dokázali jsme to otočit. Potřebujeme se během začátku sezony srovnat s přesilovkami, kdy jsme je ze začátku překombinovali, nechodily nám moc střely. Začátkem sezony má každý tým slinu a je zbytečné si to komplikovat. Ale tři body bereme, jsem rád, že je máme.

Martin Janeček (HC Frýdek-Místek): „Jsme z výsledku hodně zklamaní. Věděli jsme, že Jihlava je velice kvalitní tým, tak jsme přijeli bojovat. Podařilo se nám výborně vstoupit do utkání, byli jsme bruslivější. Domácí zaspali úvod a my jsme toho využili na vedení 1:0. Nicméně Dukla nám srovnala a potom hned odskočila o gól. Myslím si, že jsme určitě nebyli horší ani ve druhé třetině, i když jsme tam měli nějaká vyloučení, tak jsme je zvládli výborně. Dva z těch tří gólů jsme dostali velmi špatné, měli jsme lépe reagovat, byly pro nás opravdu smolné. Mrzí mě naopak závěr utkání, kdy klíčoví hráči nezvedli prapor. Bylo potřeba, aby se semkli a trochu zvedli prapor, abychom s tím zápasem mohli něco udělat. My jsme poslední třetinu úplně odklouzali, za to se doslova stydím. Jsem zklamaný, musíme jít jinou cestou co se týče přístupu, protože zápas za stavu 3:1 je normálně rozehraný v dnešním hokeji.“

Fotogalerie utkání

Fotogalerie