Pomohl nám gól hned v úvodu, říká brankář Adam Beran

05.10.2023 / Daniel Lhotský

Po dvou nevydařených zápasech se Dukla znovu mohla radovat ze zisku tří bodů. Proti Slavii to však neměla vůbec jednoduché, i přes velmi rychlý gól hned v úvodu zápasu se dlouho hrálo vyrovnané utkání a Jihlava nakonec musela hodně bojovat o udržení vedení až do závěrečné sirény. Plné ruce práce měl v závěru utkání i Adam Beran, který si však takové situace užívá. „Podle mě má každý gólman takové situace rád, tyto závary před bránou mě hrozně baví. Jsem rád, že jsme to udrželi,“ sdělil své dojmy po zápase se Slavií.

„Byl to velice těžký zápas, protože Slavia se začíná pomalu zvedat, potom co se jim na začátku nedařilo. Takový urputný zápas, dlouhou dobu to bylo jen o jeden gól. Jsme rádi, že jsme to nakonec urvali,“ hodnotil utkání brankář Beran, který pomohl týmu k výhře 28 úspěšnými zásahy.

Dukla vstoupila do utkání skvěle, poté však svou pasivnější hrou pustila Slavii více do zápasu a hosté mohli ve druhé třetině slavit vyrovnávací gól. „Hodně nám pomohlo, že jsme dali gól hned ve dvacáté vteřině zápasu, což nás hodně drželo v první třetině. Poté jsme se asi až zbytečně hodně zatáhli a oni na nás vlétli. Nakonec to ale dopadlo dobře,“ přiznal Beran po konci utkání.

V závěru se Slavia znovu hnala za vyrovnáním a Beran musel v brance předvést řadu skvělých zákroků. V nepřehledných situacích při něm stálo i trochu štěstí. „U jedné situace jsem nevěděl, když přišla střela přes clonu. Vůbec jsem nevěděl, kam padnul puk. Naštěstí dnes bylo štěstí na naší straně, protihráč to netrefil,“ popisoval situaci v závěrečné pasáži hry.

Jihlava do zápasu vstupovala v těžké situaci, v Litoměřicích jako mírný favorit padla vysoko 2:7. Podle Berana však tým dokázal utkání rychle hodit za hlavu a dobře se připravil na střetnutí se Slavií. „Tyhle zápasy musíme hned hodit za hlavu. Máme před sebou dalších zhruba 45 zápasů, nemůžeme se z toho hroutit, to se občas stane. Každý zápas musíme odehrát na sto procent,“ dodal.

Brankář Adam Beran po domácím utkání se Slavií Praha

Autor: Tomáš Lysý

Sestřih 8. kola Dukla - Slavia

Autor: Hokejka.tv