3:1
(1:0, 1:1, 1:0)

Dukla po dvou zápasech opět vítězná! Slavii porazila již počtvrté v řadě

04.10.2023 / Milan Horák

Jihlavští hokejisté vstoupili do zápasu proti Slavii výborně a už po 26 sekundách se bekhendem prosadil Otakar Šik. Další branka v první části i přes šance nepadla. Ve druhé části dokázali Pražané nejprve vyrovnat, aby na konci třetiny šla Dukla opět do vedení ránou Filipa Dundáčka. Třetí dvacetiminutovka přinesla šance na obou stranách. Domácí radost překazila tyč, veškeré šance Slavie i během početní výhody lapil jistý Adam Beran. Zejména díky němu uhájili červenožlutí tři body, které v závěru pečetil do prázdné branky Radek Pořížek - 3:1.
04.10.2023 17:30, Chance Liga - 8. kolo

HC Dukla Jihlava

Beran – Bilčík, Kolář (A), Ozols, Kočí, Mareš, Dundáček, Chvátal – Čachotský (C), Pořízek, Šik – Havránek, Štefančík, Cachnín – Anděl, Berger, Jelínek – Rauš, Handl, V. Brož
3

HC Slavia Praha

Zajíček – Žovinec (A), Křepelka, Kremláček, Holý, Eliáš, Hrdinka – Všetečka, Žejdl (A), J. Brož – Průžek, Knotek (C), Kulda – Helt, Závora, Slavíček – Havrda, Slavík, Strnad – Simon
1
Branky a nahrávky: 1. Šik (Čachotský), 39. Dundáček (Anděl), 60. Pořízek (Čachotský) – 33. Žovinec (Průžek, Knotek). Rozhodčí: Skopal, Květoň - Zídek, Polák. Vyloučení: 5:4. Bez využití. Diváci: 609. Střely na branku: 34:29. Vhazování: 45:30. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.

Průběh utkání

Do první části hokejového dění vstoupila Dukla na jedničku. Již po 26 vteřinách otevřel skóre Otakar Šik, který se z pravé strany dostal až ke gólmanovi a se štěstím procedil puk za jeho záda. Takový vstup byl po velmi nepovedeném zápase v Litoměřicích potřeba. I nadcházející minuty hrály ve prospěch Jihlavy, která zakládala útok za útokem, ať už z přečíslení nebo z vypracovaných akcí. Hosté začali pořádně prověřovat Berana až kolem osmé minuty první dvacetiminutovky.

Ve dvanácté minutě dostala Dukla dárek v podobě vyloučení Průžka za napadení. Ta po minutě a dvaceti vteřinách bohužel skončila, neboť si Tomáš Čachotský počínal u mantinelu nedovoleně a byl vyloučen za hákování. Hra na ledě se tedy na 40 vteřin vyrovnala a následovala zkrácená přesilovka Slavie. Tu Dukla skvěle ubránila a stále držela skóre 1:0. V 17. minutě byl vyloučen Všetečka za vysokou hůl a Dukla si brousila zuby na první gól v přesilové hře v letošní sezoně. Tu se však nepodařilo využít nikomu z kádru Jihlavy a oba celky šly do kabin za stavu 1:0.

Pražané do druhé části nastoupili jako vyměnění. Duklu od začátku tlačili a Adam Beran se musel v brankovišti pořádně ohánět. Ve 22. minutě si Mareš počínal nedovoleně a byl vyloučen za nedovolené bránění. To Slavii vehnalo ještě více krev do žil a stále tlačili na jihlavskou defenzivu. Ani tato přesilová hra však nebyla využita a důraz Slavie se pomalu vytrácel.

Ve 33. minutě už měli ale Pražané důvod k oslavám. K odraženému puku ve skrumáži před klecí Berana se nejrychleji dostal Dušan Žovinec a dokázal ho doklepnout do sítě jihlavské jedničky v bráně - 1:1. Přesilovky Dukle letos zatím nejdou, ale hra 4 na 4 jihlavským řadám vyhovovala. Trest si ve 38. minutě odpykávali Helt a Brož a následovalo vhazování v útočném pásmu Dukly. Anděl vyhrál buly na Filipa Dundáčka který z vrcholu levého kruhu propálil naprosto vše a poslal Duklu zpět do vedení - 2:1. Také po druhé třetině šli do kabin spokojenější hráči domácího celku.

Třetí třetina začala další přesilovkou Dukly, neboť byl na konci druhé části vyloučen Lukáš Žejdl za sekání, po kterém na ledě zůstal ležet Radek Pořízek. Ten ale z utkání neodstoupil a pokračoval. Ani tato přesilovka však nebyla proměněna a Dukla tedy stále letos čeká na svůj první gól v početní výhodě. Čas pomalu ubíhal a Slavie ztrácela pouhý jeden gól, aby se začalo opět od začátku. Skvěle chytající Adam Beran byl ale proti všem pokusům a nedovolil již Slavii upravit skóre. Skóre upravil následně v poslední minutě až Radek Pořízek, který se trefil do odkryté klece a pojistil výhru Dukly - 3:1.

Ohlasy trenérů

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Měli jsme sice dobrý vstup do utkání, musím ale Slavii pochválit za její pohyb a bruslení. V těchto činnostech nás předčila, ve spoustě situací byla lepší než my a od druhé třetiny jsme vypadali, jak kdybychom se báli hrát. Nedali jsme si puk do hole, přestože to bylo tím tlakem, jaký Slavia vytvářela. Prohrávali jsme osobní souboje, dělali jsme mnoho chyb. Spoustu šancí jsme soupeři nabídli sami, například při powerplay hostí, kdy si můžeme v klidu rozehrát puk, místo toho jsme minutu zavaření v pásmu. I když to z naší strany vypadalo špatně, tak jsme za tři body rádi. S výkonem ale nejsme vůbec spokojeni, pozitivní jsou jenom tři body a výkon brankáře.

Pavel Kolařík (HC Slavia Praha): Neodehráli jsme tu nijak špatný zápas. Sice jsme nestihli začátek, dostali jsme brzký gól, který nám proskákal do branky, ale postupem času se hra vyrovnala a byli jsme důstojným soupeřem. Bohužel jsme dali jenom jednu branku, na to se moc duelů vyhrávat nedá. Jsme v situaci, kdy potřebujeme každý bod, a myslím si, že jsme odtud nějaký bod odvézt mohli. Z tohoto pohledu tak nejsme spokojeni.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie