Když nedáme doma gól tak nemůžeme pomýšlet na body, říká David Bartoš po derby

02.11.2023 / Lukáš Vondruška

Dukla na svém ledě v rámci 18. kola Chance ligy přivítala hokejisty Třebíče. Jednalo se tak již v pořadí o druhé Vysočinské derby. Diváci, kteří zavítali na tento zápas se dočkali gólu až v polovině zápasu. Třebíčský Matěj Svoboda našel odkrytý roh Beranovy klece a poslal Třebíč do vedení 1:0. Po zbytek zápasu se Dukla snažila vývoj zápasu otočit na svou stranu. Ve vytváření střeleckých příležitostí se Dukle dařilo, ale všechny nebezbečné situace zneškodnil Jan Mičán. V závěrečné části hry šáhla Dukla ke hře bez brankaře. Tento krok Jihlavě ale nevyšel a v 59. minutě zápasu upravil skóre Miha Štebih do prázdné branky na 2:0. Zápas zhodnotil navrátilec do sestavy David Bartoš.

„No moc dobře se to nehodnotí. První dvě třetiny jsme nehráli vůbec dobře. Ta třetí třetina už byla trochu lepší, ale když nedáme doma gól, tak se nedá pomýšlet na body. To jde určitě za mnou a za naši lajnu, že jsme v přesilovkách měli víc šancí a nic jsme nevyužili. Takže bez gólu se vyhrát nedá,“ popisuje průběh zápasu David Bartoš.

V zápase mnoho gólů nepadlo byl to zápas brankářů pokračuje David. „Jo tak určitě jako Bery drží celou sezonu, ale i když vepředu to tam máme ve slotu, tak tam musíme pouštět. Jako když se třeba v těch přesilovkách nějak nedaří, tak víc střílet no.“

„Když to řeknu, tak tam nepadne fakt jakoby nic. Že se potom najednou na to nalepí smůla a všechno. Takže ale říkám, musíme tomu jít víc naproti a dneska jsme rozhodně měli v těch přesilovkách dát nějaký gól,“ popisuje nepříznivou bilanci v proměňování přesilových her David.

Do zápasu naskočil David Bartoš po více jak měsíčním zranění a zhodnotil jak se mu hrálo. „Jako nebylo to nejhorší. Nevím jak to vypadalo ze svrchu ale necítil jsem se úplně nejhůř, tak já doufám jenom že to bude lepší a lepší.“

Poděkování putuje i k fanouškům. Tento zápas sledovalo na stadionu přes 1500 lidí. Děkuje David Bartoš. „Tak rozhodně skvělý, vždycky děkujeme fanouškům a škoda, že jsme jim dneska nemohli přinést body. Ale vždycky se hraje stoprocentně líp a i to mi pomohlo, si myslím se do toho zápasu dostat a snad to bude lepší.

David Bartoš hodnotí druhé letošní derby

Autor: Milan Horák