Debutant David Gába: Na návrat do Chance ligy jsem se těšil

12.11.2023 / Vít Trubička

Po nějaké době v Chance lize a vůbec poprvé v dresu Dukly. Takto se v Army Game objevil gólman David Gába, který hájil brankoviště Jihlavy v domácím střetu s Litoměřicemi. „Utkání jsme měli dobře rozehrané, dostali jsme se do tříbrankového vedení. Pak jsme ale soupeře několika slepenými góly vrátili do akce,“ hledal strážce jihlavské svatyně důvody prohry v prodloužení.

Davide, poprvé jsi nastoupil za Jihlavu. Jaký byl první start z tvého pohledu?
Bylo to o něco rychlejší než na co jsem zvyklý. Ovšem ne zase úplně o tolik. Z naší strany to zprvu bylo dobré utkání, dostali jsme se do vedení 3:0. Bohužel poté jsme několika slepenými góly dostali soupeře do hry. Litoměřice poté srovnaly na 3:3, kdy mi to tam trefil Costa na bližší tyčku, což jsem si měl pohlídat, a začalo se od nuly. Celkově si ale myslím, že jsme byli lepší a jeden bod z takového zápasu je málo.

Těšil ses na návrat zpět do Chance ligy po delší době?
Samozřejmě, těšil jsem se moc. Přeci jen, je to první liga a snažil jsem se si to užít. Ze začátku jsem byl určitě trochu nervózní, nevěděl jsem úplně, jak mi to půjde nebo nepůjde.

Jak těžké bylo zahajovat třetí třetinu za vyrovnaného stavu?
Něco jsme si k tomu řekli v kabině. Hokej se hraje šedesát minut, v tomto zápase to bylo i víc. Museli jsme mít stále hlavu nastavenou na hru. Řekli jsme si, že to je 0:0 a s tím jsme do závěrečné třetiny šli. Trochu nám ale chybělo i štěstí, abychom odskočili o ten jeden gól.

Mrzí tedy to, že jste nakonec o dva body přišli? Prodloužení se zprvu vyvíjelo pro vás příznivě, nakonec Litoměřicím vyšla jedna akce, díky které si urvali bonusový bod pro sebe.
Bylo tomu bohužel tak. Soupeře jsme tlačili, pak nám ujel a v přečíslení dva na jednoho to zakombinovali a procedil mi to mezi nohy. Škoda, ale stalo se.

DAVID GÁBA HODNOTÍ ARMY GAME PROTI LITOMĚŘICÍM

SESTŘIH 20. KOLA: DUKLA - LITOMĚŘICE