3:4p
(2:0, 1:3, 0:0 - 0:1)

Tříbrankové vedení Dukla neudržela a z Army Game bere jen bod

12.11.2023 / Daniel Lhotský

Dukla si během Army Game vybudovala rychle vedení. Richard Cachnín už po 21 vteřinách otevřel skóre zápasu, v šesté minutě pak Vlastimil Bilčík přidal už druhý gól. Když David Bartoš v úvodu druhé třetiny tečoval během přesilovky už třetí gól, zdálo se, že Dukla kráčí za pohodovým vítězstvím. Litoměřice ovšem stihly do konce druhé třetiny vyrovnat a zápas se proměnil v pořádné drama. Rozhodnout muselo až prodloužení, které vyšlo lépe hostům.
12.11.2023 16:30, Chance Liga - 20. kolo

HC Dukla Jihlava

Gába – Kočí, Strejček, Kolář (A), Dundáček, Chvátal, Bilčík, Dvořák – Cachnín, Bartoš, Čachotský (C) – Šik, Havránek, Štefančík – Brož, Menšík, Harkabus – Jelínek, Pořízek, Berger
3

HC Stadion Litoměřice

Pařík – Husák (A), Krutil, Jebavý (C), Černohorský, Tomek, Aubrecht, Pavlák – Chlubna, Toman, Kuťák – Hauser, Jícha (A), Ton – Cikhart, Costa, Korkiakoski – Svoboda, Vitouch, Kordule
4
Branky a nahrávky: 1. Cachnín (Čachotský), 6. Bilčík (Havránek), 27. Bartoš (Strejček, Harkabus) – 30. Vitouch (Kordule, Svoboda), 34. Ton (Hauser, Jícha), 39. Costa (Pavlák, Cikhart), 63. Kordule (Svoboda). Rozhodčí: Svoboda, Grygera – Zídek, Peluha. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 653. Střely na branku: 41:24. Průběh utkání: 3:0, 3:4.

Průběh utkání

Už v první minutě se fanoušci na stadionu dočkali prvního gólu zápasu. Po 21 vteřinách hry útočník Dukly Richard Cachnín využil chyby v rozehrávce hostů a dokázal ujet všem obráncům. Z malé vzdálenosti pak překonal Paříka střelou k pravé tyči. Litoměřice se pokoušely na úvodní branku rychle reagovat, z tlaku Litoměřic však branka nepřišla, Gába dokázal všechny pokusy vyrazit.

Nevyužitý tlak dokázala Jihlava potrestat a brzy se radovala znovu. V 6. minutě Tomáš Havránek vyhrál buly, poslal puk za sebe k modré na volného Vlastimila Bličíka, který prudkou ránou poslal puk přesně do horního rohu Paříkovy branky. Až v závěru třetiny se poprvé vylučovalo, přesilovkový gól však v první třetině nepadl.

Hned v úvodu druhé třetiny mohla Dukla navýšit své vedení, před Šimonem Jelínkem se objevila zcela odkrytá brána. Útočník Jihlavy ovšem musel zakončovat bekhendem a z malé vzdálenosti nastřelil pouze vzdálenější tyč. Ve 27. minutě už se domácí přeci jen dočkali třetí branky. V přesilovce pálil od modré Jan Strejček a v prostoru mezi kruhy dokázal David Bartoš tečovat puk mezi betony Paříka.

O pouhé tři minuty později se poprvé radovali hosté. Nahození zpoza branky dokázal z minimální vzdálenosti tečovat k levé tyči Michal Vitouch. V polovině zápasu mohl dodat domácím klid David Bartoš, jenže dorážku z malé vzdálenosti dokázal Pařík se štěstím pokrýt svým betonem.

Ve 34. minutě se Litoměřice dostaly na dostřel. Hauserovu střelu brankář Gába pouze vyrazil před sebe, v brankovišti byl velmi důrazný Petr Ton, který dokázal sebrat puk na brankovišti a pohotově ho poslal po ledě ke vzdálenější tyči. Zhruba minutu před koncem druhé třetiny hosté vyrovnali. Kale Costa obkroužil s pukem branku a z kruhu trefil přesně horní roh branky.

Do třetí třetiny Dukla vstoupila velmi aktivně a snažila se znovu vrátit do vedení. Velkou šanci měla Dukla v 50. minutě, kdy domácí dostali příležitost hned dvojnásobné přesilovky. Jihlavě ovšem chyběla střelba, nejblíže byl ke gólu obránce Strejček, který z vrcholu kruhu nastřelil horní tyč. Ani přesilovka Litoměřic v závěru třetí třetiny rozhodnutí nepřinesla, muselo se tak prodlužovat.

Dukla byla po minutě prodloužení velmi blízko rozhodnutí, před Cachnínem se objevil volný puk a odkrytá brána, ke smůle domácích ovšem mladý útočník nedokázal proměnit svou šanci, těsně přestřelil branku. Rozhodnutí přišlo krátce poté. Litoměřice se dostaly do přečíslení 2 na 1 a Pavel Kordule dokázal překonat Gábu u tyčky.

Ohlasy trenérů

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Ačkoli jsme dali rychlý gól, tak jsme do zápasu nevstoupili úplně dobře. Tam Litoměřice měly lepší pohyb a byly důraznější. Postupem času se hra v první třetině vyrovnala, možná jsme potom byli i lepší, taky jsme to korunovali druhým gólem. Od vedení 3:0 jsme myslím nastartovali soupeře hlavně my vlastní chybou. Ztratili jsme puk za naší bránou a hráč, který nám puk sebral, nám pak dal i gól, z naší strany nepokryté. Hodně podobná byla situace i u druhého gólu, pak ten třetí trefili kolem hlavy gólmana.

Třetí třetina byla za nás odehraná velice kvalitně. Bohužel ani v tutových šancích jsme gól nedali a nerozhodli zápas, jednou jsme tam trefili spojnici. V prodloužení to samé. Měli jsme šanci do prázdné, ale nedali, soupeř proměnil situaci 2 na 1. Klukům dnes nemůžeme vyčíst, že by nebojovali a nešli si za výhrou. Jenže bohužel, za vedení 3:0 nemůžeme soupeři dát tolik, co jsme jim dnes dali, tím jsme zápas ztratili.

Jakub Janoušek (HC Stadion Litoměřice): Věděli jsme, že dnes hrajeme proti týmu, který je velmi aktivní v obranném pásmu, což nám hlavně v první třetině dělalo velké problémy. Z aktivity vzešly tři góly soupeře. Následně jsme dali gól po dvou zápasech bez gólu, což nás nastartovalo. Lukáš Pařík zavřel bránu a dotáhli jsme to do konce. Začalo nám to tam padat a dotáhli jsme zápas do vítězného konce, za což jsme moc rádi.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie