Třetí třetina byla o tom, na čí stranu se utkání překlopí, říká Matouš Menšík

19.11.2023 / Tomáš Lysý

Poprvé v sezoně inkasovali porubští hokejisté čtyři branky. Dukla vedla v průběhu zápasu proti lídrovi tabulky již 4:2, ale přesto to na body nestačilo. V rozmezí 29. – 55. minuty totiž Poruba vstřelila pět branek a vyhrála 7:4. „Už je to několikátý zápas, ve kterém vedeme o dva nebo o tři góly. Bohužel jsme ho zase nedokázali udržet a ještě k tomu jsme doma dostali sedm branek. Určitě to není dobré,“ uvědomuje si útočník Matouš Menšík, který zapsal dvě přesné nahrávky na úvodních dvou jihlavských brankách.

Kde kdo by řekl, že čtyři přesné trefy doma proti Porubě budou na body stačit. Tím spíše, že Ostravané dostali v dosavadním průběhu sezony, ve kterém prohráli zatím pouze dva zápasy z jednadvaceti – maximálně tři branky v jednom mači. Nestalo se tak. Dukla sice začala dobře, na dvě vyrovnání Porubských reagovala gólem v přesilovce pět na tři a další trefou v 26. minutě, jenže pak se průběh zápasu zcela otočil. „Přišly některé individuální chyby, které soupeř s jeho kvalitou a formou dokáže potrestat. Dostali jsme navíc dva góly v naší přesilovce, což je také špatné a musíme se na to určitě zaměřit. Sice jsme využili přesilovku pět na tři, ale inkasovali jsme dvakrát v klasické přesilovce. To se nemůže stát v žádném zápasu, navíc doma před našimi fanoušky,“ ví moc dobře Matouš Menšík.

Do třetí třetiny se šlo za stavu 4:4. Zlom nastal na jejím začátku, kdy porubský bek Gutwald ranou od modré prostřelil vše, co mu stálo v cestě a zapsal vítěznou branku. „Šli jsme do třetí dvacetiminutovky za vyrovnaného stavu, začínalo se vlastně od nuly. Bylo to o tom, na jakou stranu se utkání překlopí. Poruba sice dala rychlý gól, ale pořád jsme měli šanci. Ale bohužel jsme dostali gól v přesilovce. Za stavu 4:6 jsme šli do risku s hrou bez brankáře a nevyšlo to,“ mrzí odchovance jihlavského hokeje.

Dukle patří v tabulce deváté místo a má pouze bodový náskok před desátým béčkem Pardubic. Právě na jeho led ve středu jede a celý tým ví, že už je nejvyšší čas vyhrát za tři body, jelikož Dukla čeká na plný bodový zisk již přes měsíc. „Jedeme k nim, takže to určitě nebude jednoduchý zápas. Musíme se na středu připravit a urvat tam nějaké body,“ uzavírá rozhovor Matouš Menšík.

Matouš Menšík po porážce 4:7 od Poruby

Autor videa: Daniel Lhotský

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – HC RT TORAX Poruba 2011 4:7

Video: HokejkaTV