Čtvrté derby je tu! Dukla podruhé v sezoně vyzve na svém ledě Třebíč

30.01.2024 / Daniel Lhotský

Po sobotní vysoké porážce si Dukla bude chtít jistě spravit chuť. Nyní ji čeká snad nejatraktivnější soupeř ze všech, ve středu 31. ledna od 17:30 čtvrté Derby Vysočiny v této sezoně, do Pelhřimova přijede Horácká Slavia Třebíč. Všechna dosavadní tři derby přinesly výhru hostujícím celkům, Dukla tak půjde do zápasu s chutí tuto sérii přerušit. Vstupenky doporučujeme zakoupit předem na tomto odkazu. Nákup on-line je nejen o 10 % levnější, zároveň se vyhnete dlouhému čekání ve frontě. Zápas můžete také sledovat prostřednictvím textového přenosu z místa na Onlajny.com nebo prostřednictvím videa na Hokejka.TV

Po komunikaci s bezpečnostními složkami Dukla opět sáhla k organizačním opatřením, které napomohou hladkému a bezpečnému průběhu akce. Nijak výrazně se však neliší oproti předchozím derby, přehled opatření naleznete na tomto odkazu.

Již dlouho nebyla tabulka v závěrečné fázi sezony takto vyrovnaná. Svědčí o tom i fakt, že deset zápasů před koncem základní části se může Dukla teoreticky během těchto deseti utkání posunout až na druhé místo a zároveň propadnout až na to poslední. Pokud se však podíváme na tabulku realisticky, Dukla stále může bojovat o čtvrté místo, kde se nyní nachází právě Třebíč. Ta má na Jihlavu náskok sedmi bodů, zároveň však jeden zápas navíc. Středeční zápas tak může výrazně ovlivnit šance obou celků na konečné umístění.

Horácká Slavia za sebou nemá úplně ideální období. V roce 2024 posbírala zatím jen čtyři výhry a díky nesmírné vyrovnanosti soutěže v závěru bude muset o dobře rozjetou sezonu ještě tvrdě bojovat. Na derby se však Třebíč naladila velmi dobře. Po sérii čtyř porážek dokázala fotbalovým výsledkem 0:1 porazit venku Porubu a v posledním odehraném zápase porazila 3:2 po prodloužení Litoměřice.

Během minulé sezony Třebíč hodně spoléhala na brankáře Pavla Jekela, který měl velký podíl na prvním místě Třebíče po základní části. Letos však byl až do půlky listopadu mimo hru, a tak dostal v brance hodně prostoru odchovanec Sparty Praha Jan Mičán. Během posledních kol se oba brankáři pravidelně střídají, o něco lepší bilanci však drží právě Mičán s 91,6 % úspěšných zákroků.

Ve středu si Dukla bude muset dát pozor nejen na útočníky, ale i na obránce Třebíče. Obránce Antonín Bořuta totiž během 42 zápasů stihl posbírat už 26 bodů za sedm branek a 19 asistencí, na 19 bodů se dostal bývalý obránce Dukly Miha Štebih, oba jsou tak průběžně v TOP 5 nejproduktivnějších obránců celé soutěže.

Co se týče útoku, zde se může Třebíč pochlubit hned dvěma primáty. Průběžně nejproduktivnější hráč a zároveň nejlepší střelec v jedné osobě Martin Dočekal posbíral během 43 zápasů už 56 bodů za 25 gólů a 36 asistencí. S velkým odstupem za ním najdeme na druhém místě klubové produktivity útočníka Ladislava Bittnera s 26 kanadskými body.

Poslední zápas Třebíče

43. kolo: Třebíč – Litoměřice 3:2pp

Branky a nahrávky: 47. Dočekal (Michálek), 60. Vodný (Ferda, Štebih), 65. Štebih (Dočekal, Bittner) – 4. Costa (Jícha, Sihvonen), 37. Vitouch (Hrabík, Tůma). Rozhodčí: Skopal, Šico – Štofa, Tvrdý. Vyloučení: 3:9. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 942. Průběh utkání: 0:2, 3:2.

Třebíč: Mičán – Vodička, Štebih, Furch, Baláž, Kříž, Poizl, Fiala – Psota, Bittner (C), Dočekal (A) – Ferda (A), Vodný, Maty. Svoboda – Ondráček, Michálek, Kučera – Frömel, Malý, Matěj Svoboda.

Poslední vzájemný zápas

31. kolo: Třebíč – Jihlava 2:3sn

Branky a nahrávky: 19. Bořuta (Dočekal), 50. Dočekal (Vodný) – 36. Strejček (Čachotský), 42. Pořízek, rozh. náj. Čachotský. Rozhodčí: Valenta, Hucl – Štofa, Malý. Vyloučení: 3:7, navíc Matyáš Svoboda (TRE) 5 min - Šik (JIH) 5 min. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 2202. Střely na branku: 21:19. Zblokované střely: 8:1. Vhazování: 32:44. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.

Třebíč: Jekel – Vodička, Bořuta, Stehlík, Štebih, Furch, Poizl – Psota, Bittner (C), Dočekal (A) – Ferda (A), Michálek, Vodný – Frömel, Kučera, Ondráček – Michalčuk, Matyáš Svoboda, Matěj Svoboda.

Jihlava: Beran – Strejček, Bilčík, Kolář (A), Dundáček, Ozols, Koštoval, Kočí – Cachnín, Bartoš, Čachotský (C) – Šik, Havránek, Harkabus (A) – Burkov, Kuprijanov, Štefančík – Jelínek, Pořízek, Brož.

Všechna letošní derby zatím patřila hostujícím celkům, všechna zároveň nabídla poměrně malý počet branek. Jihlava v Třebíči vyhrála 2:1 a 3:2 po prodloužení, Třebíč z Pelhřimova vezla výhru 2:0. Všichni fanoušci Dukly si tak jistě budou přát, aby tato série ve středu skončila. Foto: Barbora Stránská.

44. kolo, středa 31. ledna

HC Dukla Jihlava – SK Horácká Slavia Třebíč (17:30) - vstupenky zde
Berani Zlín – LHK Jestřábi Prostějov (17:30)
HC ZUBR Přerov – HC Frýdek-Místek (17:30)
HC LERAM Orli Znojmo – SC Marimex Kolín (18:00)
HC Dynamo Pardubice B – HC Stadion Litoměřice (18:00)
HC Baník Sokolov – HC Slavia Praha (18:00)
HC RT TORAX Poruba 2011 – VHK ROBE Vsetín (19:00)

45. kolo, sobota 3. února

HC Slavia Praha – HC Dynamo Pardubice B (15:00)
SC Marimex Kolín – Berani Zlín (15:00)
LHK Jestřábi Prostějov – HC Dukla Jihlava (17:00)
HC Frýdek-Místek – HC LERAM Orli Znojmo (17:00)
HC Stadion Litoměřice – HC RT TORAX Poruba 2011 (17:00)
VHK ROBE Vsetín – HC ZUBR Přerov (17:00)
SK Horácká Slavia Třebíč – HC Baník Sokolov (17:30)